USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'de müşterek ilk! Bursa'da öğrencilere maaş 500 TL verilecek: Başvurular başladı

BURSA’da ortak ilki oluşturan Büyükşehir Belediyesi kurduğu kooperatifle darülfünun öğrencilerine maaş 500 TL burs vermeye başlıyor. Proje, önümüzdeki terbiye devrinde mesleksel ve beceri ortaöğretim eğitimi takanak öğrencileri de kapsayacak biçimde genişletilecek.

Türkiye'de müşterek ilk! Bursa'da öğrencilere maaş 500 TL verilecek: Başvurular başladı
21-03-2022 10:21
BURSA’da ortak ilki oluşturan Büyükşehir Belediyesi kurduğu kooperatifle darülfünun öğrencilerine maaş 500 TL burs vermeye başlıyor. Proje, önümüzdeki terbiye zamanında mesleksel ve uran ortaöğretim eğitimi borç öğrencileri de kapsayacak biçimde genişletilecek.Abone ol

Ana Kucağı Eğitim Merkezleri ile mektep evveliyat tahsilden BUSMEK ile avlu boyu öğrenmeye derece eğitimin değme kademesinde ehemmiyetli yatırımları yaşama nâkil Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da ortak ilki yaşama geçirerek, Türkiye’ye manken olabilecek ortak projeye henüz imza attı. Ücretsiz darülfünun tedbir kursları, yeğleme müşavirlik hizmetleri, tahaffuz problemine çözüm, su ve erişim fiyatlarında indirim, çaylaklık merkezleri ve kavim kıraathaneleri ile başta darülfünun öğrencilerine büyük kolaylıklar sağlayıcı Büyükşehir Belediyesi, demin de burs vererek darülfünun öğrencileri ve ailelerini konuşu adına destekleyecek.

Bu konudaki türel değme ayrışık emek harcamayı bütünler Büyükşehir Belediyesi, kısaca 1 sene devam eden hazırlıkların peşi sıra çelimsiz ismi ‘BURSKOOP’ bulunan Sınırlı Sorumlu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi’ni kurdu. Geçtiğimiz sene Ekim ayında Bursa Ticaret Sicil İl Müdürlüğü’ne tescil ettirilen BURSKOOP, bu aydan itibaren 4 ay süresince darülfünun öğrencilerine 500’er TL burs verecek. Yeni terbiye dönemiyle beraberce salname bazda da burs desteği 8 ay sürecek ve önce evrede projeden 3 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor. Burs desteğinden Bursa’da durma fail ailelerin evlatları yararlanabilecek. Burs desteği kabul etmek talip öğrenciler, başvurularını burs.bbbgenclikkulubu.com adresi üstünden online yapacak.



Örnek proje
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da ortak önce bulunan ve Türkiye’ye de manken olacak projeyi, Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenmiş olduğu matbuat toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir,  İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, Ticaret Bakanlığı Baş Müfettişi Yusuf Üstün, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Nureddin Arif Kurtulmuşlar ile ortaöğretim ve üniversiteli çoluk çocuk katıldı. Gençlerin, yarınların teminatı bulunduğunu ve yarınları önemsemenin fakat gençlere maruz değerle cins olacağını tamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2009 yılına derece belediyeler çeşidinden burs verildiğini fakat CHP’nin mevzuyu yargıya taşımasıyla uygulamanın Danıştay kararıyla yasaklandığını hatırlattı. O günden beri ferdî adına öğrencilere burs noktasında destekleri bulunduğunu fakat mevzuyu kurumsal ortak yapıya dolamak üzere da çalışmalarının bitmeme ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Burs konusu on paralık gündeminizden düşmedi. Biz bu mevzuyu ortak birleşke çatısı altında çözebileceğimizi gördük. Bursa'da ortak ilki gerçekleştirdik. Burs verici önce terbiye kooperatifiyiz. Bu birleşke ile üniversitede terbiye gören Bursalı gençlerimizin terbiye ihtiyaçlarına ulama sunacağız” dedi.



Liselilere de burs müjdesi
Uygulamanın bu terbiye periyodunun ikinci yarısına yetiştiğini, bu nedenden dolayı Mart – Nisan- Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak biçimde 4 ay burs verileceğini anlatım fail Başkan Aktaş, önümüzdeki terbiye zamanında ise bursların değme dü devri de kapsayacak biçimde 8 ay verileceğini vurguladı. Böylece ortak öğrenciye yılda 4 bin TL burs desteği sağlanacağını dile getiren Başkan Aktaş, burs desteğinden 3 bin öğrencinin yararlanacağını, bu sayının hale layıkıyla henüz da artabileceğini kaydetti. Konuşmasında ortaöğretim öğrencilerine de burs müjdesi verici Başkan Aktaş, “İlk evrede darülfünun öğrencilerini kapsayacak bulunan projeye önümüzdeki süreçte dizge lisesi öğrencilerini de karışma edeceğiz. Bu mevzuda sanayicilerimizle de görüştük. Sanayinin gereksinim duyan bölümleri yeğleme fail öğrencilere müteveccih desteğimiz olacak. Bu mevzuda burs desteği verilecek bölümlerin belirlenmesi noktasındaki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Ayrıca hayırseverlerimizle görüşmelerimiz de bitmeme ediyor. Sürece onların ehemmiyetli katkıları olacak. Belediye iştiraklerimiz sürecin süresince olacak. Rakamları da saydam ortak biçimde halkoyu ile paylaşacağız. Kooperatifin sekretarya işlemleri düşüncesince muktezi kâffesi gereksinimler belediyemiz çeşidinden karşılayacak. Dolayısıyla mevrut değme armağan sonuç kuruşuna derece öğrencilerimize aktırılacak. Ben hayırseverlerimizin kooperatife desteğini bekliyor ve kooperatifimizin hayır olmasını diliyorum” diye konuştu.



"Türkiye'de mesleksel ve uran terbiye güçlenirse, istihsal güçlenir ve Türkiye güçlenir"
Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar da Bursa’da 358 birleşke olduğunu, 3 kıta terbiye kooperatifinden çabucak BURSKOOP’un öğrencilerine burs verdiğini, bu açıdan Bursa’da ortak önce bulunduğunu söyledi. Kuruluş etabında sürecin süresince olduklarını hatırlatan Aslanlar, BURSKOOP’un güzel olması düşüncesince Bakanlık adına ellerinden mevrut desteği vereceklerini de laflarına ekledi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de projeye ortaöğretim öğrencilerinin de karışma edilecek olmasının aşırı muştulu bulunduğunu belirterek, “Türkiye'de mesleksel ve uran terbiye güçlenirse, istihsal güçlenir ve Türkiye güçlenir. O nedenden dolayı dizge lisesinde okuyan öğrencinin güçlenmesi, Türkiye'nin güç kazanması anlamını taşıyacak. Büyükşehir Belediyemiz Türkiye'de ortak ilki yapıyor ve mesleksel ve uran terbiye özelinde burs veriyor. Bu destekleri zımnında Başkanımıza aşırı teşekkürname ediyorum” dedi. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu güne derece öğrenime sağlamış olduğu destekleri demin de burs vererek taçlandırdığını belirterek, projeyi yaşama nâkil Başkan Aktaş’a teşekkürname etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler