USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalanmasının arkası sıra mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün ortak kat henüz terörle uğraş dair kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi konfirmasyon ettik” dedi.

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı
20-10-2021 22:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'ın başkenti Tahran'da İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile düet ve heyetler arası musahabe gerçekleştirdi. Görüşmenin peşi sıra Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Düzenlenen eş matbuat toplantısında mütekellim Soylu, heyetler arası dişi müşterek musahabe gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birçok meselede bakanlıklarımız arasında müspet ve birbirini müzahir müşterek önsezi var” dedi. Görüşmede yıldırı ile mücadelenin ele alındığını tamlayan Soylu, “PKK yıldırı örgütü ve kâffesi yıldırı örgütleri ile mücadelede baş başa eş müşterek kâm sergiliyoruz. Birçok emek vermek grubumuz var. Bu nice emek vermek grubumuz gelişigüzel dü ülkenin bu taleplerini ve dinamiklerini ortaya koymuştur. Bugün müşterek el şimdi terörle savaş mevzusundaki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi tasdik ettik” ifadelerini kullandı.

“Kaçak göçle savaş konusunu müşterek el şimdi masaya yatırdık”

Soylu, Afgan sığınmacı konusunu İranlı mevkidaşı ile görüştüklerini belirterek, “Afganistan'da akıbet devirde meydana mevrut hadisat sonrası gümrüksüz göçün hareketlenmesine gönül rahatlığı senelerden buyana eş adına sürdürdüğümüz emek harcamaları ve gümrüksüz göçle savaş konusunu müşterek el şimdi masaya yatırdık. Bu mevzuda eş müşterek emek vermek grubunu da oluşturuyoruz. Daha geçmiş bağlantı noktası adına değerlendirdiğimiz nice emek vermeyi müşterek fevk kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en esas özellik başlıklarından biridir. Özellikle düzenlilik duvarları, fiziksel bütünleşmiş ve teknolojik sistemler dair muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bizlere göstermiş oldukları kolaylaştırıcı eda dair teşekkürname ederim” dedi.

"Türkiye-İran sınırındaki vilayetlerde eş emek vermek grupları oluşturulacak"

Vahidi'nin önerisi ile hudut illerinde eş emek vermek gruplarının oluşturulacağını kaydeden Soylu, “Kaçakçılık, düzenleme taksirat ve narkotik ile savaş düşüncesince eş gruplar oluşturuldu. Gerek Türkiye gerekse İran narkotik ile en faziletli kurda savaş etmektedirler. Bu mevzuda eş müşterek kâm ortaya koymaktadırlar. Yine tabanca kaçakçılığı dair 2019 senesinde eş emek vermek grubundan aldığımız neticeleri şimdi da ilerletmek dair baş başa müşterek değişmeyen aldık” dedi.

“Müslüman coğrafyanın gönül rahatlığı karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik”

Soylu, “Tekrar anlatım geçirmek istiyorum. Burada dört başı mamur bu saydığımız maddelerin ve bakanlıklarımız arasındaki teşrikimesai esası şimdi ayrımlı bölgelerde genişletecek ehemmiyetli müşterek anlaşmayı da imzaladık. Müslüman coğrafyanın gönül rahatlığı karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik ve üzerimize sakıt sorumlulukları esasen hatırladık, hatırlattık” ifadelerini kullandı.

“İki görü arasında bilim ve sınama paylaşımının şimdi hızlı müşterek biçimde gerçekleşmesini hedefliyor”
İran ile imzalanan düzenlilik ortaklık uzlaşma zaptının dü yurt arasındaki düzenlilik iş birliğini geliştirmesini hedeflediklerini tamlayan Soylu, “Mutabakat hudut yerleri ilkin peyda geçirmek kabil dü ülkeyi ilgili gelişigüzel muhtelif yıldırı ve gayrikanuni eylemlerin önlenmesi ve bu doğrultuda düzenlenen gelişigüzel muhtelif manşet faaliyetlerinin çapraz adına geliştirilmesini öngörüyor. Mutabakat ile baş başa hem operasyonel iş gücü kabiliyetinde matlup sonuçların elde edilmesi bununla beraber dü görü arasında bilim ve sınama paylaşımının şimdi hızlı müşterek biçimde gerçekleşmesini hedefliyor” dedi.

“Türkiye ile şimdi çok görüşeceğiz”

Vahidi ise meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ile eş emek vermek gruplarının kurulacağını ve Türkiye ile şimdi çok görüşeceklerini anlatım ederek, “Daha şümullü ve degaje mevzuları da ele aldık. Bölgede Amerika ve Siyonist İsrail diyetinin tahripkâr görevi ve Afganistan'daki akıbet gelişimleri değerlendirdik. İki yurt ilişkilerini şimdi çok açık açık tezyit noktasında anlaştık” dedi.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler