USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye, sulh düşüncesince uzay gemisi diplomasisini yoğunlaştırıyor

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başladığı günden beri 20'yi fazla liderle beniz yüze ve telefonda mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağ Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'yı Ankara'da ağırlayacak.

Türkiye, sulh düşüncesince uzay gemisi diplomasisini yoğunlaştırıyor
16-03-2022 10:44
Ankara

Ukrayna-Rusya savaşının başladığı 24 Şubat’tan beri koyu diplomatik temasları sürdüren Türkiye, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona erdirilmesi amacıyla girişimlerini artırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlamış bulunan saldırılarının peşi sıra alanda barışın sağlanması düşüncesince deli dolu müşterek diplomatlık trafiği yürütüyor.

Zelenskiy ile 3, Putin ile 1 defa görüştü

24 Şubat sabahı Ukrayna topraklarına Rus ordusunun başlatmış olduğu saldırının peşi sıra geçmiş namına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde birtakım bakanlar ve kurmaylarıyla düzenlilik zirvesine reislik fail Erdoğan, henüz sonradan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Erdoğan, Zelenskiy ile 26 Şubat ve 4 Mart'ta da telefon görüşmeleri yaparak mütareke ilanı noktasında efor gösterdiklerini dile getirdi.

Erdoğan, savaşın gayrı tarafı bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 6 Mart'ta telefonda görüştü. Acil müşterek umumi ateşkesin bölgedeki insanca endişeleri gidermenin yanında, siyasal hal arayışlarına da vesile vereceğini vurgulayan Erdoğan, "Hep beraberce barışın yöntemini açalım." çağrısında bulundu.

20’yi çok reis ve arsıulusal yapı temsilcisiyle görüştü

Erdoğan, Ukrayna-Rusya arasındaki ateşkesin sağlanması düşüncesince 20’yi çok evren önderi ve arsıulusal yapı temsilcisiyle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Antalya Diplomasi Forumu’nda 11 liderle beniz yüze görüşme

Türkiye, savaşın dü tarafının dışişleri bakanlarını da Antalya Diplomasi Forumu kapsamında 10 Mart’ta müşterek araya getirerek ehemmiyetli müşterek diplomatik başarıya imza attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'nın katılmış olduğu toplantıda, savaşın sonlandırılması düşüncesince atılabilecek adımlar ele alındı.

Uluslararası politikanın nabzı Türkiye'de attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Forum kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de aralarında bulunmuş olduğu 11 liderle görüştü.

BM Genel Sekreteri’nden ‘diplomatik çaba’ teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Mart’ta telefon görüşmesi meydana getirdiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna-Rusya savaşı ilkin peyda etmek kabilinden lehçe ve arsıulusal gelişimleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya harbinde ateşkesin sağlanması ve barışın baştan tesisi düşüncesince koyu efor harcama ettiklerini, insanca iane ve tahliyeler dair da mücahede gösterdiklerini belirtti.

BM'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

BM Genel Sekreteri Guterres ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna-Rusya ortada arabuluculuk girişimleri, barışa ulama emekleri ve diplomatik çabaları zımnında teşekkürname etti.

Son 8 günde Türkiye’ye mevrut beşinci reis Duda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabık hafta İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i , 14 Mart pazartesi haset de Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz’u Türkiye’de ağırlayarak liderlerle Ukrayna-Rusya savaşı dair düşün alışverişinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dakika de Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Ankara’da müşterek araya gelmiş şekilde alanda akıbet vaziyeti değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i benimseme etti


Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna’da, Akar Belçika’da görüşmeler yapacak

Savaşın geçmiş günlerinden itibaren deli dolu müşterek halde barışı getirmek düşüncesince efor yayınlayan Türkiye, uzay gemisi diplomasisini yoğunlaştırıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dakika Rusya’da, erte ise Ukrayna’da mevkidaşları ile akıbet gelişimleri görüşecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise dakika Belçika’nın başkenti Brüksel’de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı hasebiyle yaşanmış bulunan gelişimleri kullanmak kabilinden düzenlenecek NATO devletleri defans bakanları yılgı kalifiye toplantısına katılıyor. Akar, derinti kapsamında birtakım mevkidaşlarıyla düet görüşmeler de yapacak.

NATO Liderler Zirvesi toplanıyor

NATO ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası yaşanmış bulunan gelişimleri kullanmak kabilinden doğacak hafta Brüksel'de yılgı zirvede müşterek araya gelecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 24 Mart tarihinde Brüksel'deki NATO karargahında yılgı NATO Liderler Zirvesi düzenleneceğini açıkladı. Zirveye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da alınması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler