USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'

Türkiye'nin ayrı ayrı illerinde fariza özne süvari polisler, içtimai vakalara müdahalelerin yanı sıra, abiye duruşları ile vatandaşların özen odağı oluyor. Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde pedagoji bilimi gören atlar ve binicileri nice değişkin ilde görevlerine bitmeme ediy

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'
18-12-2021 13:17

Atlı Polis Grup Amirlikleri, 1995'te Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri içerisinde kuruldu. Toplumsal vakalara müdahale, karakol ve resmi boğaz törenlerinde çalışan gösteriş oynayan süvari polisler, dü kademeli ortak öğrenimden geçiyor.

Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde eğitimlerine başlamış bulunan biniciler, 4 maaş asliye binicilik eğitimi hemen sonra gelecek düzem binicilik eğitimi alıyor. Merkezde gene bire ortak biçimde fariza borç bulunan atlar da 6 maaş asliye yetişek sürecinden geçerek alandaki görevine başlıyor. Atlar, buradaki 6 maaş yetişek sürecinde sese, dumana, ateşe, patlamaya erinç reaksiyon vermemeyi öğreniyorlar. Ankara'daki merkezde yetişek gören süvari polisler şimdi sonra, Türkiye'nin öbür 6 ilinde de görevlerine bitmeme ediyor. Ankara'nın yanı esna İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kayseri ve Adana Emniyet Müdürlüklerinde de Atlı Polis Grup Amirlikleri fariza yapıyor.

“Atlarımızın ve binicilerimiz dü kademeli öğrenimden geçiyor”

Atlı Polis Grubu Amiri Mahmut Kılınç İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine süvari kolluk eğitimleri kendince icra ettiği değerlendirmede, “Atlarımızın ve binicilerimizin dü kademeli eğitimleri vardır. At eğitimleri; yetişek ve tedris adına dü etapta gerçekleşmektedir. At eğitimi, atın iş ika işlevini bırakmak düşüncesince çelim ve durum donör hareketlerdir. Öğretim ise atların zihnî yapısını geliştirerek, atları meşrut tepke egzersizine alıştırarak, binicisinin vermiş bulunduğu emirlere ön şartsız adına uymasını müstelzim ortak eğitimdir. Ayrıca bunun indinde da personel düşüncesince binicilik eğitimlerimiz vardır. Bununla ilişik personellerimiz Çevik Kuvvet bünyesinden seçilmektedir. 28 yaşından devir almaması gerekir. Hayvan sevgisi olması lazım. Daha sonradan 4 maaş asliye binicilik eğitimini başarıyla tamamlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tesislerimiz Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental adına şen yaşayabilecekleri ortak ortama sahip”
Ankara'da arazi bölgeye Atlı Polis Eğitim Merkezi tesislerinin Avrupa standartlarında bulunduğunu kaydeden Atlı Polis Grubu Amir, Kılınç, “Tesislerimiz, Ankara İl Emniyet Müdürümüzün buyruğu ile Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental adına yaşayabilecekleri 40 at kapasiteli ortak bölgeye sahiptir. Toplumsal vakalara karışma bizim esas hedefimizdir. Ama bunun yanı esna karakol hizmetleri de yapmaktayız. Bunun dışında ayak topu müsabakaları ve öbür kültürel faaliyetlerde de atlarımızı kullanıyoruz. Bununla ilişik bölgede karşılaşabileceğimiz işitsel ve görsel kâffesi öğelerle ilişik burada çalışıyoruz. Toplumsal vakalarda saldırgan grupları atların fiziksel yapısından yararlanarak, belirleme edilmesinde. Polislerin halkla ilişkilerinin gelişme göstermesi kadar nice bölgede atlarımızın yarayışlı bulunduğunu görüyoruz. Milletimiz geleneklerimizin ortak simgesi adına görmüş bulunduğu düşüncesince süvari polislerimize ayrı ortak dikkat duymaktadır. Yine Ankara İl Emniyet Müdürümüzün emirleri doğrultusunda, Eymir Gölü, Kızılay Meydanı, Mogan Gölü ve Millet Bahçesi kadar yerlerde atlarımız karakol hizmeti yapmaktadır” halinde konuştu.

“Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde bakım vermekte”

Atlı polisleri içtimai vakalara müdahalenin yanı esna nice ayrımlı bölgede da fariza aldıklarını vurgulayan Kılınç, “Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde bakım vermektedir. Bu illerimizin binici ve at eğitimleri bu merkezde yapıldıktan sonra, arkadaşlarımızın atamaları görevlendirilecekleri illere yapılmaktadır. Burada 4 maaş asliye binicilik eğitimi süresince, dede ahenk sağlama, atı hissetme, dede tahakküm kadar vakaları arkadaşlarımız kavradıktan sonra, gelecek binicilik eğitimine intikal yapıyoruz. İleri binicilik eğitimlerinde de; bölgede atlarımızın karşılaşmış bulunduğu görsel ve işitsel öğeleri binicinin buyruğu doğrultusunda atla beraberce o unsurun üstüne tedricen bunu başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bunun indinde atlarımızı, at nakil araçları ile görevlerimize nakledebiliyoruz. Törenlerde, esirgeme hizmetlerinde fariza alabiliyoruz” diyerek konuştu.

“Burada esas cet ile binici arasındaki ortak tane ayırt atların konuşamaması”

Atlı polislerin, atları ile ortada ortak deste oluştuğuna da yer veren Kılınç, “Atlarımızın bakım ve kontrollerini de arkadaşlarımızın kendisi yapıyor. Bunun dışında bizim günce görüm ve klinik adına dü kademeli da baytar kontrollerimiz oluyor. Atların devir bakımı ve depar belgesi bakımları vardır. Şöyle değerlendirecek olursak; ortak esas babanın çocuğa merakı ve sevgisi ile ortak binicinin dede sevgisi ve merakı benzerdir. Burada esas cet ile binici arasındaki ortak tane fark; atların konuşamaması, bu nedenden dolayı ötürü binicisinin onu dobra gözlemleyip dobra biçimde bakımını yapması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek - Derya Yetim - Yunus Özkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler