USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, baskın felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması düşüncesince fariza aldı. Her ilden gönüllü yerine ilçeye mevrut Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afetzedeler özellikle edinmek gibi ilçed

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı
04-10-2021 14:00

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta hararetli yağışın arkası esna Ezine Çayı'nın taşması kararı iş yerleri, baş döndürücü sayıda ev su ve bataklık altında kaldı, bazısı yapılar yıkıldı ve dirilik kayıpları yaşandı. Sel felaketinin arkası esna yaraların sarılması düşüncesince dip ortak düzentileme başlatıldı. Bu çalışmalara Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri de dayanaklık eylemek verdi.

Batı Karadeniz bölgesinde meydana mevrut baskın felaketin arkası esna Kızılay, kâffesi imkânlarını seferber ederek Sinop, Bartın ve Kastamonu'da binin üstünde afet uzmanı ve gönüllüsü ile selzedelerin yaralarının sarılması düşüncesince çalıştı. Selden etkilenen vatandaşlara güneş süresince su, yunak aşındırmak ve ikramlık dağıtımı işleyen Kızılayın kadın gönüllüleri, hıfzıssıhha ve çul materyali desteklerinin beraberinde psikososyal dayanaklık eylemek çalışmalarını da yürüttü.

“Afet bölgesinde aşındırmak dağıttık, su dağıttık, hıfzıssıhha seti dağıttık”

Afet bölgesindeki icraat üzerine bilgelik sağlayan Türk Kızılayı Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanı Tuba Güzel: “Bir Kızılaycı namına çirkin şartlarda Bozkurt'a geldik. Yollar baş döndürücü kötüydü. Buraya geldiğimiz andan itibaren kaybolan insanlarımız vardı. Bu çalışmalara ilkin ilk herşeyden ilk olarak iane ettik. Bunun akabinde 9 alanda ağırlama uzlaştırıcı oluşturduk. Buralarda aşındırmak ağırlama ettik. Su dağıttık, hıfzıssıhha seti dağıttık. Köylere iane götürüyoruz. Çizmelerimizi giyip çamurda çalışıyoruz. Zor koşullar altında çetince şartlarda mükemmel anlamıyla afet sahasını muammer olduk. Burada başkaca şahısların acısını yaşadık” dedi.

“Türkiye'nin ciharıyek yanından Kızılayın kadın gönüllüleri bize desteğe geldi”

Türkiye'nin ciharıyek yanından Türk Kızılayı'nın kadın gönüllülerinin afet alanına kendilerine desteğe geldiğini kail Güzel: “Bütün illerden, ilçelerden hanımlarımız burada fariza aldı. Kızılayın Kadın Teşkilatına buradan hepsine baş döndürücü teşekkürname eylemek istiyorum. Zor ortak süreç, ego bu afeti öz memleketimde olması dolayısıyla ego bu afeti yaşadım. Bu yaşananlar baş döndürücü üzücü. Rabbim kolaylıklar versin, etraflı gönüllülerimize de baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Özellikle köylere muvasala baş döndürücü zordu. Çizmelerimiz olmasına rağmen çamurda, balçıkta çetince cereyan ettik. İnsanlara ulaşmaya çalıştık. Onların ortak nebze de olsa acılarını paylaşmaya çalıştık” niteleyerek konuştu.

“Afet bölgesinde mevcut gücümüzle çalıştık”

Afet bölgesinde afetin ilkin gününden itibaren mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını ve değme ayrışık mevzuda fariza aldıklarını tamlayan Güzel, “Afet bölgesinde fariza işleyen polislere, askerlere, afetzedelere, köylerde bize gerekseme duyan vatandaşlara ulaştık, bunlara işlev vermeye çalışıyoruz ilkin günden beri, halen henüz buralarda yardımlarımız sürüyor. Yardımlar mevzusundan da devletimizden Allah razı olsun, afet bölgesinde baş döndürücü dobra çalışmalarda bulundular.

Kızılay Kadınları Merhamet Çınarları, bizlerde bu merhameti kâffesi afet bölgelerine, bize gerekseme duyan her insana ulaşmaya ve ulaştırmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Son dakikaya denli da afet bölgesinde olacağız. Ben buradan bize dayanaklık eylemek sağlayan gönüllülerimize, Safranbolu, Karabük, Sakarya, Konya, Amasya, Selçuklu'dan nice hanımımız bize gönüllü desteğe geldiler. Ben, hepsine bize verdikleri dayanaklık eylemek ve katkılarından ötürü teşekkürname eylemek istiyorum. Bizleri bekâr bırakmadılar” halinde konuştu.

“Dayanışmayı el ele vererek çelimli ortak zincir biçimine bildirmek istiyoruz”

Bozkurt'ta meydana mevrut baskın felaketinde fariza düzlük arkadaşlarına korumak düşüncesince geldiğini tamlayan Safranbolu Türk Kızılayı Kadın Kolları Başkanı Leyla Dinçer ise, “Biz ortak bütünüz, bunu da tamamlamaya geldik. Buraya desteğe geldim. Kızılayın kadınları, bence el birliği timsali. Bizlerde el ele vererek bunu çelimli ortak zincir biçimine bildirmek istiyoruz. Bu nedenden buradayım, el birliği ve iane düşüncesince buradayım. Yol bizleri baş döndürücü ücra köylere götürdü. Yolda buğulanmış ortak teyzemizle karşılaştık. Yol yoklamak yerinde kaldık. Çünkü Bozkurt'a biran ilkin gelip iane eylemek istiyorduk. Teyzemizi gördük, dişleri yoktu ağzında. Elma yiyordu, üzüldüm. Ona ortak ekip hediyelerimiz vardı, onlardan ağırlama ettik. Yolu sorduk. Ben, afet alanına gelirken esasen o köyde felaketin başlangıcını gördüm.

Yollar yıkılmış, göçmüş, baş döndürücü çirkin vaziyetteydi. Ağaçlar köprüleri tıkamış, köprüler yıkılmış. Bozkurt'ta yaşanmış bulunan olayların ortak benzeşim ilçenin fevk tarafında mevcut köylerde de vardı. İlk namına köylerden başlamış görüngü ve sonuç namına ilçeye denli gelmiş. Felaketin başlangıcı yukarıdaki köylerimizde, biz buraları gördük” ifadelerini kullandı.

“Çamur demeden, bataklık demeden afet bölgesinde nice çalışmada fariza aldık”

Her ayrışık canlı koşulda afetzedelere iane düşüncesince çalıştıklarını Karabük Türk Kızılayı İl Kadın Koordinasyon Birim Başkanı Zuhal Kahraman da şöyleki konuştu: “Türk Kızılayı hanımları namına çamurların içinde aşındırmak dağıtımları yaptık. Çamurların içindeki dükkanları temizledik. Çamur demeden, bataklık demeden burada nice çalışmada arazi aldık. Bir nebzede kişilere yararlı olabilmek düşüncesince Kızılay hanımları namına elimizden ne geliyorsa üstümüzün kirlenmesi ve ya ayaklarımızın çamurlanması on paralık ehemmiyetli değil, hemen yararlı olabilmek düşüncesince Kızılay hanımları namına burada çalıştık.

Bir Kızılayın gönüllü hanımı namına diyorum ki hepsi gönüllü.org'tan unsur namına bu tür faaliyetlerimizin içinde bulanmalarını istiyorum. Bizlere gönüllü namına destekte bulunabilirsiniz. Biz ortak ekibiz, kılıç ortak bayanız, kadının elinin değdiği değme arazi tertemiz olur. Abana ve Bozkurt'tu da inanırım en dobra biçimde yapacağız. Çünkü bura tabiat harikası bulunan ortak yer. Biz hanımlar ve kâffesi Türkiye namına İnşallah burasını baştan yapacağız” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler