USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı

Türk Kızılay ev sahipliği ve Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği iş donanmasında "İnsani Yardım Lojistiği: Yeni Normal ve Yenilikçi Yaklaşımlar" temasıyla meydana gelen "Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi" başladı.

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı
09-02-2022 14:12
İstanbul

Ataşehir'deki müşterek otelde Kızılay Lojistik sponsorluğunda planlı kongrenin açılışında mütekellim Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 150 yılı hayli süredir sağlık taşıdıklarını ve bu iyiliği gereksinimi olana ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Faaliyetlerinin de bu iyiliği toplamak, bunu müşterek yerden müşterek yere çekmek ve halis muhlis bu süreçleri orantılı ölçü şartlarda, en efdal kalitede, en bağan maliyette yapmak bulunduğunu özetleyen Kınık, Kızılayın tarihî sürecinden ve bugünkü faaliyetlerinden bahsetti.

Kınık, kongrede verilen bildiriler ve buradaki yemeni masa toplantılarında ortaya çıkma fikirlerin kitaplaştırılarak arsıulusal sektörlerin istifadesine sunulacağını dile getirdi.

Kurum kendisine 150 senedir sağlık taşıdıklarını tamlayan Kınık, "Bunu güncelleyerek hazırlamaya çalışıyoruz. Optimum istif seviyeleriyle matlup malı, matlup kalitede, matlup yerde, gerekseme mahsus anda en makul maliyetle bulundurmaya mücahede ediyoruz. Kızılay Lojistik kendisine halis muhlis süreçlerimizi Kızılayın başka işlerinde bulunduğu üzere dijitalleştirdik. Bu sene yaşamına başlamış olacak Kızılay AR-GE ve Bilgi Teknolojileri şirketimiz marifetiyle geri misyon sektörüne müteveccih de baş döndürücü ehemmiyetli sayısal analizör sunuyoruz." dedi.

"İnsani iane modellerindeki değişimleri izlem ediyoruz"

Kovid sürecinde perişan sektöründe de baş döndürücü şişman müşterek gelişme gerçekleştiğine yer veren Kınık, müşterek yandan malların şişman parçalar şeklinde yol ettiğini, müşterek yandan tedarikin ıvır zıvır parçalar şeklinde gerekseme sahibinin ayağına geldiğini anlattı.

Kerem Kınık, kıyamet ve insanca iane sektöründe de durumun ayrımsız bulunduğunu belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Dolayısıyla çağ global açıdan tabiat kaynaklı afetlerin, diyar değişikliklerinin vurduğu dayanıklı baş döndürücü coğrafya yenilikçi geri misyon yaklaşımları eğer olmazsa hayatlarını sürdüremeyecekler. Bugün, erişimi çetin bulunan coğrafyalara, denize çıkışı sıfır ülkelere, ıvır zıvır ada ülkelerine, arbede bölgelerine insanca iane ulaştırmak, kıyamet müdahalesi yapmak baş döndürücü ehemmiyetli müşterek çözüm almıştır. İnovatif analizör eğer olmazsa bu sürdürülebilir değildir. Bugün dünyada insanca iane modellerinde de tadilat lakırtı konusu. Bunları izlem ediyoruz."

Lojistik ve kıyamet insanca katkısı alanının gerekseme duyduğu süreçlerin iyileştirilmesi noktasında bilgi ve bilginin kılavuzluk edeceğini tabir fail Kınık, bilginin boyut değişik kûhi "big data" denilen şişman data yönetiminin uygulanması icap ettiğini ve sentetik zekanın bu sektörde kullanılmasının mecburi bulunduğunu dile getirdi.

"Her güneş Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz"

Kınık konuşmasına şöyleki sürdürdü:

"Robotik teknolojiler, drone teknolojileri, halis muhlis süreçlerin dijitalleştirildiği sayısal dönüşüm süreçleri, blokchain üzere halis muhlis bu süreçler çevik, yalın, yeşil, insanca geri misyon düşüncesince eğer olmazsa olmazlarımızdır. Kızılay Lojistik AŞ müşterek yandan bu vizyonla geri misyon sektörüne bedel katarken başka yandan Kızılayın hayri faaliyetlerine akar halletmeye bitmeme ediyor. Sağlık lojistiği noktasında ilkin kan hizmetleri, antipatik zincir, telkih taşınması, kan hizmetlerinin tedariki noktasındaki süreçlerimizi bu açıdan markalaştırarak dünyaya ihraç etmeye çalışıyoruz. Her güneş Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz. Dört noktasına getiriyoruz. Daha sonraları 24 zaman bünyesinde 1564 noktasına gene dağıtıyoruz. Bu muamele on paralık boyuna bitmeme ediyor. Bu şişman harekât peşinde şişman müşterek tecrübe, şişman müşterek sığa gerektiriyor."

Kerem Kınık, kongrenin gerçekleşmesinde alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Afet geri misyon merkezleri afetlere verilen küsurat rastgele yere dahil ediyor

Yoğun kar yağışının arkası sıra canlılık kesintisi yaşanmış bulunan Isparta'daki icraat zımnında kongreye katılamayan AFAD Başkanı Yunus Sezer videoteyp ileti gönderdi.

Sezer, mesajında, Türkiye'de 34 bin 593 heyelan, 4 bin 790 kayaç düşmesi, 877 çığ ve 604 obruğun kaydedildiğini, rastgele sene sayı farkı 25 bine andıran depremin meydana geldiğini aktardı.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan afet, kitlesel barhana ve insanca krizlerin iane faaliyetlerine mahsus gereksinimi rastgele sabık güneş hâlâ da artırdığına ayraç fail Sezer, yardımların ulaştırılabilmesiyle çalışan talep, tedbir ve geri misyon planlamanın yakından merakı bulunduğunu söyledi.

Afet sonrası ve insanca yardımların ulaştırılmasında Türkiye'de dip müşterek düzentileme ortaya konulduğuna yer veren Sezer, Bangladeş'ten Yemen'e, Afganistan'dan Filistin ve Suriye'ye denli nerede gerekseme var ise oraya gidildiğini aktardı. Sezer, Filistin ve Somali'ye bitirdikleri üzere binlerce titrem yardımları kükremek yoluyla, güç mucip yardımları kargo uçaklarıyla ve kişmiri yolunun çıtırbom kalmış bulunduğu yardımları katar kanalıyla ulaştırdıklarını tabir etti.

Yunus Sezer, insanca lojistiğin AFAD kendisine paydaşlarıyla beraberce yoğunlaştırdıkları alanlardan bir tanesi bulunduğunu belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Öncelikli kendisine kıyamet lojistiği düşüncesince taşınmazlar zarfında çalışıyoruz. AFAD kendisine Türkiye Afet Lojistik Ağı'nı sistemli halde 2013'te halletmeye başladık. Türkiye kıyamet dahil planı ile Türkiye'de 15 geri misyon meydan belirledik. İlleri birbirine dayanak noktası olacak halde gruplandırdık. Bölgeleri, kıyamet ve türleri, verilen kalma sıklığı, sayı farkı salname hasar verebilirlik oranı, erişim ve kişi niteliklerini hesaplayarak belirledik. AFAD mühendislerimiz, AFAD lojistiğinde dünyada önce bulunan müşterek manken ortaya koydular. Modelin idare yazılımı da evcil pınar ve ulusal imkanlarla Türkiye'de geliştirildi. Bu modelle lehçe 27 kıyamet geri misyon merkezi düz yazı edilerek hizmete alındı."

Afet daha sonra müstelzim çadır, battaniye, döşek ve aş damı setlerinin konteynerler bünyesinde anbean gönderme edilmeye amade biçimde 365 güneş 7/24 kıyamet geri misyon merkezlerinde bulunduğunu özetleyen Sezer şöyleki konuştu:

"Afet geri misyon merkezleri, kıyamet anında, gereksinimlerin akla yatkın zamanda, akla yatkın miktarda, akla yatkın biçimde karşılanmasını sağlıyor. Merkezlerdeki konteynerleri, içerisindeki envanterleri ve materyallerin verilen kalmış bulunduğu ısı ve nemi, çeken vasıtaların konumunu 7/24 izlem edebiliyoruz. Afet geri misyon merkezleri bekâr Türkiye'ye misyon etmiyor ayrımsız sürede coğrafyasındaki afetlere verilen küsurat rastgele yere müdahalede bulunabiliyoruz. Küresel kan dolaşımı sertifikasına erbap kıyamet konteynerleri, dünyanın neresinde müşterek kıyamet olursa kara, deniz, diyar ve güçlü kanalıyla oraya çabucak ulaştırılabilir."

Kongrede insanca iane lojistiği ve tedbir zincirindeki gelişmeler ele alınacak

Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği (LODER) Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da, geri misyon hizmetlerine bağlı çelimsiz müşterek musahabe yaptı.

Konuşmaların arkası sıra Kınık'a, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic çeşidinden "teşekkür belgesi", Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Markt çeşidinden da armağan arz edildi.

Açılış oturumunun arkası sıra panellerle bitmeme fail kurultay 11 Şubat'ta sona erecek. İnsani iane lojistiği ve tedbir zinciri alanlarındaki sonuç gelişmelerin ele alınacağı kurultay çerçevesinde görgü bilimi bilimi seminerleri, konferans ve paneller, ilmî araştırı sonuçlarının sunulacağı çalıştay oturumları, insanca iane lojistiğinde yaşanmış bulunan problemlerin tartışılacağı mihrak kol toplantıları ve insanca iane faaliyetlerinin yürütülmüş bulunduğu sahalarda uran inceleme, yol ve ziyaretler gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler