USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılaydan depremzedelere ruhiyat travmalara üzerine ruh bilimsel önceki yardım

Türk Kızılayına ilişkin psikososyal dayanaklık etmek mensupları ve gönüllüleri, depremin travmatik etkilerini dökmek düşüncesince depremzedelere ruhsal geçmiş iane hizmeti veriyor.

Türk Kızılaydan depremzedelere ruhiyat travmalara üzerine ruh bilimsel önceki yardım
14-02-2023 01:08
Ankara

Türk Kızılaydan meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, psikolog, klinik psikolog, duygu bilimsel istişare ve kılavuzluk uzmanı ile sosyal işlev uzmanlarından oluşan 53 şahsiyet psikososyal dayanak noktası kadrosu ve gönüllüler, psikoloji travmalara huzur depremzedelere duygu bilimsel geçmiş iane uygulamaları yapıyor.

Çocuk ve yetişkinlerle görüşmeler yapmış olup travmanın tesirini azaltmaya müteveccih icraat işleyen psikososyal dayanak noktası kadrosu ve gönüllüler, evlatların hareket stresini ve travmalarını azaltmaya müteveccih etkinlikler de düzenliyor.

Psikososyal dayanak noktası çadırları kurulacak

Aile Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli planlı icraat kapsamında psikososyal dayanak noktası çadırları kurulacak.

Türk Kızılayına bugüne derece 5 binin üstünde fahri inam sağlığı uzmanı müracaatta bulundu. Gönüllü uzmanların, hareket sahasından apayrı illere de değişik depremzedelere müteveccih devre içi ve beniz yüze terapilerle bilgilendirme eğitimleri düzenlemesi planlanıyor.

Türk Kızılayı, çocuklarda sarsıntı sonrası spiritüel gerilim bozukluğunun etkilerini dökmek düşüncesince hile parkları, hile alanları, oyuncak, pentür materyalleri ve bebek öykü kitaplarına gerekseme olduğunu, bağışta mevcut olmak isteyenlerin "www.kizilay.org.tr" yahut 168 davet cihazı merkezi kanalıyla gerekseme listesine ulaşabileceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler