USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Dünyası Kültür Başkentliği Bursa'dan Azerbaycan'ın Şuşa kentine devredildi

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa etkinliklerinin kapanış programıyla "Kültür Başkentliği" unvanı Azerbaycan'ın Şuşa kentine devredildi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği Bursa'dan Azerbaycan'ın Şuşa kentine devredildi
10-12-2022 05:08
Bursa

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda planlı törende icra ettiği konuşmada, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'nın tempolu indinde yılı geride bıraktığını söyledi.

Bursa'nın emaneti iyi biçimde tasdik ettiğini tamlayan Çam, şehirde iyi etkinliklerin bundan sonraları da bitmeme edeceğini vurguladı.

Çam, Bursa'da unutulmaya beniz tutmuş değerlerin baştan güneş yüzüne çıkarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bursa'nın manalı indinde biçimde tinsel ve zamanı yükü var. Sadece Orta Asya'da değil Balkanlar'da bilhassa Bursa'nın aşırı ehemmiyetli izleri var. Balkanlar'ın da Bursa'da aşırı hususi izleri var. Afrika'da, Orta Doğu'da dört başı mamur coğrafyada inşallah bu çalışmaların artarak bitmeme edeceğine inanıyorum. Her faaliyetlerimiz artarak bitmeme edecektir. Kültür başkenti unvanıyla bundan böyle asırlara salih indinde biçimde dört başı mamur çalışmaların bitmeme edeceğine inanıyorum. Balkanlar'daki akıbet gelişmelere baktığımızda da Türkiye'nin bu denli kalburüstü olması, tarihten mevrut yansımasını hissettirmesinden çevre birtakımı Batılı dostlarımızı, müttefiklerimizi huzursuz ediyor ki, sonsuz 'Batı Balkanlar' ifadesini kullanmaya çalışıyorlar. 'Batı Balkanlar' ifadesi oradaki Türk kimliğini, Müslüman kimliğini, tarihini ve köklerini görmeme üstüne müesses indinde korkunun yansıması ancak korkunun ecele faydası namevcut tabiriyle ne yaparlarsa yapsınlar orada indinde esas var. Oradaki değerlerimiz dört başı mamur Türk hayatına yansıtıyor."

"Şuşa çoğumuz düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve manalı indinde yer"

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de kısaca indinde sene geçmiş iyi Bursa'yı Türk dünyası hars bakanlarının kuma kararıyla hars başkenti kendisine seçtiklerini anımsattı.

Kadim şehrin bu manalı unvanı göre taşıyacağı dair tek kuşkularının olmadığını dile getiren Raev, şu biçimde bitmeme etti:

"Şunu söylemeliyim ki Bursa, bu hususi unvanı hemen taşımakla kalmadı, kalıp dokuma edecek sert aşırı etap atarak, Türk Dünyası Kültür Başkenti programına toy indinde dem getirdi. Bayrağı Karabağ'ın incisi, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkentimiz, dirilik Azerbaycanı'mızın Şuşa şehrine devredeceğiz. Şuşa çoğumuz düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve manalı indinde yer. Şuşa zaferi, geleceğimizi biçimlendirme hususunda bizleri birbirimize disiplin yoğun bağlayan, tanınmış ve memnun indinde sürecin sembolü oldu. Şimdi esna zaferimizi kâffesi Türk dünyası ile baş başa kutlayarak onu kuma kültürümüzün zenginlikleri ile taçlandırmakta. TÜRKSOY kendisine toy hars köprüleri bina buyurmak kıl payı yorulmadan çalışacağımızın sözünü veriyoruz."

Bursa Valisi Yakup Canbolat da programa diyar içi ve dışından katılanlara teşekkürname etti.

Bursa'nın Türk hayatına başkentlik yapmasından çevre mevki duyduklarını tamlayan Canbolat, "Bu alım çalım ve heyecanla kâffesi Türk hayatına müstahak indinde hars başkentliği gerçekleştirmek düşüncesince kolları sıvadık. Sayın Cumhurbaşkanımız ilkin edinmek kıl payı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve emeği sabık her insana bu kürsüden şükranlarımızı bildirme ediyorum." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu gece ezanı aşırı DOĞRU ve bahtiyar indinde gururu yaşadıklarını dile getirdi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti kendisine aşırı iyi organizasyonlara imza attıklarını tabir fail Aktaş, "Belki görevimizi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz ancak biliyoruz ki tığ bu unvanı kıyamete denli Bursa kendisine yaşayacağız. Aynı sürede akıbet devamlı kurul de bizlere Türk Dünyası Kültür Başkentleri Koordinasyonu kıl payı indinde fariza de bırakma edildi. umut ediyorum ki yaptığımız kâffesi bu etkinlikler inşallah bundan ahir süreçte Türk dünyasının hâlâ da kuvvetlenmesine fırsat olacak." diyerek konuştu.

Konuşmaların arkası esna Türk dünyası ülkelerinin el oyunları ekipleri performanslarını sergiledi.

Programın kapanışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Şuşa hususi Temsilcisi Aydın Kerimov'a Türk Dünyası Kültür Başkenti sembolünü sunma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler