USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk badmintonunun 'öncü kadınları'

Badminton dalında avrat ulusal sporcular, başarılarıyla ön plana çıkıyor.

Türk badmintonunun 'öncü kadınları'
08-03-2022 11:59
Ankara

Türkiye'yi badminton dalında olimpiyatlarda bugüne denli eş sporcular Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, temessül etti. Ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda tunç madalya ele geçiren dü sporcu, büyüklerde bu branşta Türkiye namına en elleme dereceyi elde etti.

Neslihan ve Özge ile olimpiyat havuzunda arazi düzlük Aliye Demirbağ da 2022 yılının evvel olimpiyat kota nokta turnuvası bulunan Victor Ukrayna Açık'ta böke şekilde dikkatleri çekti.

Yeni hedefler doğrultusunda çalışmalarını Türkiye Badminton Federasyonunun Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde sürdüren ulusal badmintoncular Neslihan Yiğit, Özge Bayrak ve Aliye Demirbağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Neslihan: "Örnek kızarmak düşüncesince fazladan efor sarfiyat ediyorum"

Olimpiyatlara dahil bulunan evvel Türk badmintoncu Neslihan Yiğit, kız çocuklarına sağlam olmaya çalıştığını belirterek, "Saha içre savaşım ederiz ancak bunu tarz dışına da yaymak önemli. Hem davranışlarımız aynı sürede mücadelemizle kız küçüklere gelişigüzel devir sağlam kızarmak düşüncesince fazladan efor sarfiyat ediyorum." dedi.

"Bir eş şekilde daima çelimli kızarmak zorundayız." diyen Neslihan, "Ayakta ara vermek zorundayız ve doğacak düşüncesince hanımlara ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı de en azından öz adıma şurası söyleyebilirim; gelişigüzel devir idman mecburiyetinde hissediyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durursam, hiç kimseye eksikli olmazsam, hiç kimseye kendimi budala etmezsem, kendimi hâlâ çelimli ve güvende hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Neslihan, "Kadın sportmen olmanın fazladan zorlukları mevcut mı?" sorusuna, "Tabii ki de var, düpedüz namevcut diyemeyeceğim. 19 yıldır bu işin içindeyim, gıllıgışlı kızarmak gerisinde emek, fedakarlıklar istiyor. Bir eş şekilde bunlarla savaşım ederken birtakımı devir duygusallaşabiliyorum. Onun düşüncesince gelişigüzel devir çelimli olursam, kimsenin beni yıldıramayacağını, pes ettiremeyeceğini biliyorum. En şişman destekçim akrabalarım ve antrenörüm oldu." cevabını verdi.

2012 Londra ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda savaşım fail 28 yaşındaki ulusal badmintoncu, bundan ahir hedeflerine ilişkin, "İki el olimpiyatlara katıldım, sabık sene Avrupa üçüncüsü oldum. Bu, büyüklere evvel madalyam. Nisanda gine müşterek Avrupa Şampiyonası var. Orada madalyanın rengini dönmek istiyorum. Artık olimpiyatlara eklenmek değil, olimpiyatlarda müşterek şeyler muvaffak kızarmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Özge: "Kadınların isteyip de başaramayacağı nazar boncuğu obje yoktur"

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temessül fail ve Rusya'nın Kazan kentinde 2014'te meydana getirilen Avrupa Badminton Şampiyonası'nda müşterek tane hanımlarda tunç madalya kazanarak müşterek ilki meydana getiren Özge Bayrak, "Kadınların isteyip de başaramayacağı nazar boncuğu obje yoktur. Biz de bu spora evleviyet vererek, ilkleri federasyonumuza getirmiş bulunmaktayız. Altyapıdan mevrut öteki sporcuların da hâlâ iyisini yapacağını düşünüyorum." diyerek konuştu.

En şişman destekçisinin ailesi bulunduğunu vurgulayan 30 yaşındaki Özge, şunları söyledi:

"Badmintona başlarken, badmintonun ne işe yaradığını düpedüz ego de bilmiyordum. Sonra ailemin merakıyla, benim merakımla bu spora ilgimiz arttı. Zorlu süreçte ailemizden baş döndürücü uzakta kalıyoruz. Onların desteği olmaksızın bu işi başarmazdım. Onların benim üzerimde tesiri enikonu fazla. Aynı sürede federasyonumuzun da başarılarımızda baş döndürücü şişman yardımı var. Yeni başarılara imza alaşağı geçirmek istiyoruz. Bunun düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Aliye: "Her obje müşterek hanımla başlıyor"

"Güçlü kadın" vurgusu önleyen Aliye Demirbağ, "Her obje müşterek hanımla başlıyor. Bir eş inanırsa baş döndürücü elleme başarıların en şişman deposu olabilir." dedi.

Kız çocuklarına behemehâl spor yapmaları tavsiyesinde mevcut Aliye, "Sporla hayatım baş döndürücü değişti. 9 yaşlarında bu spora başlamıştım, devletimizin bizlere sağlamış olduğu olanaklar doğrultusunda nice ülkeyi gezmiş oldum. Bu sene Avrupa'da yaptığım dereceden çevre de muallimlik atamam sağlandı. Sporda da nice insanoğlunun baş döndürücü elleme konumlara gelebileceğine inanıyorum. Özellikle kız evlatlarının desteklenmesi icap ettiğini düşünüyorum." halinde düşünüm belirtti.

"En şişman destekçim, çelimli hanımefendilerin başlangıcında mevcut annem oldu." diyen Aliye, "Bu yola başladığım evvel günden itibaren bana inanılmış olduğu düşüncesince bugün bu başarıları sizlere gösterebiliyorum." görüşünü paylaştı.

Aliye, olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini dile getirerek, "Daha sonraları memleketimiz namına başarılmamış dereceyi yöneltmek istiyorum. Adım adım... evvel Avrupa'da bökelik getirip, sonraları bunu Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlara taşımayı amaçlıyorum. Ülkemizi en elleme halde temessül geçirmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler