USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Şeker: Dünyada enerjinin sağlandığı sağlam baş döndürücü kaba özellik kaba tüketiliyor

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Şeker, dünyada enerjinin sağlandığı sağlam baş döndürücü incelmemiş maddeyi kaba tükettiklerini belirterek, "Toplumsal bakışla, paylaşarak ve danışarak egoist olmaksızın bunların israfını önleyebiliriz" dedi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Şeker: Dünyada enerjinin sağlandığı sağlam baş döndürücü kaba özellik kaba tüketiliyor
26-02-2022 18:45
Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca planlı İklim Şurasına bağlı AA muhabirine kıymetlendirme eden Şuranın Bilim ve Teknoloji Komisyonu Yuvarlak Masa Toplantısı Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker, saf kaynakların bozulması, hava değişimleri kabil hastalıkların müşterek süredir gündemde olduğunu, akademisyenlerin bu mevzulara dikkati çektiğini anlatım etti.

Kapitalist manzume zarfında ağır müşterek rakiplik yaşandığını, saf kaynaklar üstünden hızlı üretimlerin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi hedeflenirken, çevreye kalpsiz halde davranıldığını tamlayan Şeker, bunun faturasını doğacak nesillerin karşılayacağını kaydetti.

Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris İklim Anlaşmas'ını imzalamasının peşi esna Bakanlığın İklim Şurası'nı yapmasının giranbaha bulunduğunu belirtti.

"Gelecekte ülkemizin şimdi gönençli müşterek düzeyde, rekabetini de arsıulusal bölgede engellemeyecek toy teknolojilere imza atarak, camianın bolluk düzeyini artırdığı, şuurlu topluma akla yatkın kullanmak düşüncesince İklim Şurası nice başlıkta toplam oldu" diyen Şeker, bilgelik ve uygulayım bilimi komisyonu ve değirmi masa toplantısında 2050'ye denli neler yapılması gerektiği, dünyanın neleri arzu ettiği, neleri karşılayabildiği mevzularını ele aldıklarını söyledi.

Komisyon dokümanlarının Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın başkanlığında akıbet halinin verildiğini tamlayan Şeker, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bilgelik insanlarının emek harcamaları ile hava konusu gündemde olacak. Başka evren yok. Dünyamızın yaşanabilir olması bizler ve doğacak torunlar düşüncesince baş döndürücü önemli. Hepimiz bolluk düzeyimizin artmasını istiyoruz lakin bunun düşüncesince şimdi metin metodlar kurgulamamız gerekiyor. Bu mevzuda ürünler var. Daha az zararlı, geçer akçe alanlara envestisman gerçekleştirmek gerekiyor. Bu da Ar-Ge ve ilmî çalışmaların düzenlenmesi demek. İnsan gücünün de şimdi kalifiye bir duruma gelmesi müşterek gereklilik. Yetkinlik ve sürücü belgesi üstünde beşeri sermayemizin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu mevzuları konuştuk görüşmede ele aldık."

Şurada sentetik zekadan seçenek enerjilere katı baş döndürücü husus ele alındı

Prof. Dr. Şeker, komisyonda sentetik zekadan seçenek enerjilere, enerjiyi depolamadan ve kullanımına, israfı önleme ile camianın bilinçlendirilmesinin yanında kaynağın en velut halde kullanılmasının ele alındığını söyledi.

"Dünyada enerjiyi sağladığımız katı baş döndürücü kaba maddeyi, ilkin su kaynakları ve biyokimya iktisap etmek neredeyse katı baş döndürücü şeyi baş döndürücü kaba tüketiyoruz. Toplumsal bakışla, paylaşarak ve danışarak egoist yapılmaksızın bunların israfını önleyebiliriz." değerlendirmesinde mevcut Şeker, site yaşamının kentsel dönüşümün insanı az buçuk değiştirdiğini, insanın enerjiyi müşterek tomar kullanan müşterek varlığa dönüştüğünü anlatım etti.

Prof. Dr. Şeker, laflarını şu halde sürdürdü:

"Toplumun kültürel adına değişimi, erke maliyeti ve israfını kalık oluyor. Kendimize gelip, insanı değerlerimizle bu arada her insanın birbirine hürmet gösterdiği, el birliği zarfında yer aldığı müşterek ortamda yaşamamız gerekiyor. Bu da fakat elektriklerimiz kesilmeden, suyumuz tükenmeden şuurlu müşterek toplumla mümkün."

TÜBA'dan orman yangınlarına müteveccih multidisipliner huzur eser

Prof. Dr. Şeker, TÜBA'nın ensesi kalın bilimsel nitelikli personel ve bilimsel nitelikli deposu olduğunu, üyeleri ve emek vermek gruplarında değerlendirdikleri organ sıfır dair kâmil bireyleri müşterek araya getirerek iz çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'de hava değişikliği meydana mevrut müsilaj ve orman yangınlarına bağlı dü iz çıkardıklarını özetleyen Şeker, "Marmara'da müsilajın sebepleri ve hal yollarını arkadaşlarımız çalışarak, literatüre kitabı kazandırdı. Cumhurbaşkanımızın kurmuş yer aldığı müsilaj yukarı dozaj bilgelik yerleşmiş kabilinden da iz değerlendirildi." dedi.

Prof. Dr. Taşkın Kavzaoğlu'nun editörlüğünde dü ay evvela hayattaki eski ve akıbet devirde çıkan orman yangınları, sentetik zeka ile yangınların önlenebilmesine bağlı katı baş döndürücü makaleye müşterek araya getirdikleri "orman yangınları"na müteveccih yapıtı yayınladıklarını tamlayan Şeker, "Orman Genel Müdürlüğü ile de çalıştık. Bu iz bölgede orman yangınları üstünde multidisipliner etkin huzur iz oldu. Ekonomistten malzemeciye, yer mühendisinden orman mühendisine denli katı baş döndürücü ferdin katkıda bulunmuş yer aldığı müşterek çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

TÜBA'nın siyasa yapıcılara ve uygulayıcılara manzume bünyesinde önerileri ve ikazları etme kabil müşterek görevleri bulunduğunu tamlayan Şeker, cumhurbaşkanlığına, bakanlıklara ve üniversitelere ehemmiyetli mevzularda raporlamalar yaptıklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler