USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) dünkü sayısal bilgi platformu TRT Balkan, semt halkını ve alanı ait mevzulara toptan ölçekte toprak ita hedefiyle neşriyat yaşamına başladı.

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı
16-06-2022 01:01
Ankara

Grand Ankara Oteli'nde planlı TRT Balkan'ın lansman toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı musahabe yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, Balkanlar'daki 7 ülkeye, 5 dilde ulaşacak TRT Balkan'ın yayınlarının iyi olmasını diledi.

TBMM Başkanı Şentop: Balkanlarla tek mirasımızı, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımak, ideallerin en ulvisidir İletişim Başkanı Altun: TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle lehçe ve toptan barışa ulama sağlayacak TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Balkan, birbirinden değişik etiket ve kültürlerin buluşmasına okazyon olacak

Türkiye ve Balkanlar'ın kuma mirasını, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımanın, kendileri düşüncesince mefkûre ve ideallerin en ulvisi bulunduğunu vurgulayan Şentop, "Balkanlar'daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizle terbiye kurumlarımız ve TRT Balkan sayesinde, halis muhlis bağlarımızı hâlâ da pekiştireceğiz inşallah." dedi.

Şentop, ilkin TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı kazanmak üzere, TRT Balkan'ı neşriyat dünyasına hazırlayan halis muhlis TRT çalışanlarına şükranlarını sunarak, "Dünyada ve vatanımızda meydana mevrut vakaları doğru, aceleci ve yansız kendisine ulaştıran TRT camiasını kutlama ediyor, çalışmalarının ayrımsız biçim neredeyse bitmeme etmesini diliyorum. Yapılması planlanan halis muhlis programların Anadolu ve Rumeli coğrafyasının dobra insanlarını mutlu edeceğine inanıyorum. TRT Balkan'a uzun, hayırlı, dişi ve okunabilen tek hayat diliyorum." ifadelerini kullandı.

"TRT Balkan, lehçe ve toptan barışa ve istikrara ulama sağlayacak"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, TRT Balkan'a levent boylu soluklu ve kalburüstü tek neşriyat yaşamı dileyerek, "Ben inanıyorum ki TRT Balkan da gine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin arsıulusal bölgede yürüttüğü doğruluk mücadelesinde ehemmiyetli tek gösteriş üstlenecek ve bu doğruluk mücadelesinin Balkan coğrafyasında hamal unsurlarından bir tanesi olacak ve gine inanıyorum ki TRT Balkan, Balkan coğrafyasının arsıulusal alandaki çelimli sesi olacak.” dedi.

TRT Balkan'ın, semt gerçeklerini aut güçlerin değil semt aktörlerinin ağzından, bakış açısından halis muhlis dünyaya aktaracağını tabir fail Altun, "TRT Balkan, bölgenin etnik, dini, kültürel zenginliğini yansıtacak. TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle lehçe ve toptan barışa ve istikrara ulama sağlayacak. Elbette TRT Balkan, ülkemizin tezlerini, ülkemizin mücadelesini, gerçek arayışını Balkan coğrafyasına en akla yatkın şekilde, en kâmil biçimde anlatacak, aktaracak." değerlendirmesinde bulundu.

"Vicdanları harekete nâkil tek nağme olma uğrunda ilerleyecek"

TRT Genel Müdürü Sobacı da dünyanın sert baş döndürücü branşında değişik dillerde gerçekleştirdikleri platformlara, TRT Balkan'ı da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Balkanlar'da, iletişim araçları rekabeti iyice çetrefilli tek yapıda. Üstelik yağız yaymaca faaliyetlerinin bariz biçimde hissedildiği, hunriz yıldırı örgütü FETÖ neredeyse yapıların bulaşık sektörü meydana getirmeye çalışmış olduğu tek mefruşat lakırtı konusu. Belli çivi iletişim araçları kurumlarının yandaş çav ve muhteva ürettiği, semt halkını dezenformasyonla bulaşık altında tutmaya çalışmış olduğu bölgede, baş döndürücü girişken tek sayısal çav platformunu kurarak bu sisteme itiraz ediyoruz."

TRT Balkan'ın katılımcı, yansız ve baş döndürücü ünlü haberciliğin deposu kendisine Balkan medyasına dünkü ve çelimli tek nağme getireceğini kail Sobacı, "TRT Balkan, insanlığın vicdanıyla bütünleşen söylemleri kamuoyuyla paylaşarak, birbirinden değişik etiket ve kültürlerin, kuma ahlaki ve vicdani değerlerde buluşmasına okazyon olacak. Kanlı savaşların ve çatışmaların yaşandığı Balkanlar'da, arsıulusal ve domestik topluma, vicdanları harekete nâkil tek nağme olma uğrunda ilerleyecek." diyerek konuştu.

30 milyonu epey tek kesime seslenme edecek

Bölge halkını ve alanı ait mevzulara toptan ölçekte arazi ita hedefiyle neşriyat dünyasına başlamış olan dünkü sayısal çav platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde neşriyat yapacak.

TRT Balkan, lehçe dilleri mütekellim 30 milyonu epey kesime seslenme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler