USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu

Antalya'da 2013 senesinde geçirdiği kaza kararı yüzdelik 99 mânialı tutanağı sunulan ve 5 sene öncesine derece yatağa ilişkin kalan Ufuk Kadir Bulut, 8 sene sonraları aşırılmış olup adeta hayata tutundu. 5 ay ilk aşırılmış olmasıyla baş başa yaşamı mütebeddil Kadir, yür

Trafik kazasında felç kalan motodrag sürücüsü hayata aşkla tutundu
03-12-2021 11:34

2013 yılı Eylül ayında Antalya'nın Kemer ilçesinde tünelde giderken dar yönden mevrut makine ile çarpışan motodrag yarışçısı Ufuk Kadir Bulut, ağırbaşlı yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, dip iş ünitesinde kestirmece 2 ay dirim savaşı verdi. Bulut, daha sonra yatağa mahkum ve bilinci boğunuk adına hastaneden çıkartıldı. Bulut düşüncesince yüzdelik 99 özürlü tutanağı verildi. Bulut, kestirmece 2 sene yatağa basıcı yattıktan sonradan iyileştirme merkezinde otama görmeye başladı. Kaza sonrası hayata küsen Kadir, dirilmek düşüncesince güç göstermeyince ailesinin ve öğretmenlerinin çabaları Kadir düşüncesince çıtırbom kaldı.

Bu proses 5 ay geçmiş şenlik ziyaretinde Kadir araklama olana derece bitmeme etti. Kadir, şenlik ziyaretinde evlerine misafirliğe mevrut Betül Örken'e araklama oldu. Ailesine Betül ile izdivaç buyurmak istediğini söyledi. Betül Örken de Kadir'in gözlerindeki sevgiyi görerek ilişkiye müşterek kader hasretmek istedi.

5 aydır baş başa bulunan ikiz cilt hazırlığı yaparken, Kadir adım adım konuşmaya ve kendisini tabir etmeye başladı. Koltuk değnekleri ve tekerli sandalyeye veda fail Kadir, yürümeye başladı. Evde kesif pıtrak raks provaları önleyen çiftin biricik imgesel ise Kadir'in ağız ağıza sağlığına ulaşması ve müşterek bebek sahibi olmaları. Öte yandan, Kadir'in nişanlısı Betül ise rastgele müşterek gündüz iyileştirme merkezine nişanlısı ile gittikçe ona maneviyat oluyor.

Eve giderken merdivenlerde nişanlısına haremlik fail Betül, Kadir'in ayakkabılarına derece kendisi çıkartıyor. Betül, gündüz içinde de Kadir'e kesif pıtrak idman yaptırıyor.

“Döneceğimin sabahı beni istedi”

Ufuk Kadir Bulut'un Nişanlısı Betül Örken, “Kurban Bayramı'nda Antalya'ya kardeşimin yanına gelmiştim. Bir arkadaşımıza ziyarete gideceğiz dediler. Kadir'le 1 yıldır toplumsal iletişim araçları üstünden takipleşiyorduk fakat on paralık konuşmamıştık. Kadirlere geldik. Orada tanıştık. Pek konuşamadık. Zaten Kadir'de hoppadak “peki, aynen, tamam” diyebiliyordu. Ertesi sabahleyin uyandığımda kadem uyumda oturmuş, başıma mevrut sinekleri kovalıyordu, üzerimi örtüyordu. Orada baş döndürücü ayrı ayrı şeyler hissettim. Aile bireyleri de eş aşağı, eş üst benzerinden takılmaya başladı. 2 gündüz kalmaya gitmiştim, döneceğimin sabahında beni istedi. Bir yapalım dedik. Hiçbir sıkıntı olmadı” dedi.

“Hayallerimiz var”

Evlenmek istediklerini tamlayan Örken, “Ben onun dünyasına girdim. O da benim hayatıma girdi. Çok dobra anlaştık. Konuşamıyordu fakat gözleriyle anlatıyordu. Benim aradığım biricik nesne sevgiydi. O sevgiyi de buldum. Kadir'e sıkı sıkıya sarıldım. Yakında evleneceğiz. Biran geçmiş toparlayıp raks buyurmak istiyoruz. 5 aydır beraberiz. Konuşması gerekiyordu onun üstüne çalıştık. Şu an atasözlerini üstelik söylüyor. Yürümesini de baş döndürücü ilerletti. Kadir'in bundan sonradan müşterek hedefi var. Evleneceğiz, hayallerimiz var. Bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Sevgimizle, çabamızla rastgele müşterek gündüz ilerliyoruz” sanarak konuştu.

“Sevgi ve şevkatle rastgele müşterek şeyi aşabiliyorsunuz”

Ufuk Kadir'in anası Sevgi Bulut, “2013 senesinde müşterek kaza geçirdi. Hayatımız çabucak değişti. 3 ay dip bakımda kaldı. Ölüm kalım savaşı verdik. Çok iri badireler atlattık. 2 sene derece şuursuz yattı. Ondan sonradan iyileştirme merkezine başladık. 3 sene derece oluyor. Büyük tebeddülat evet fakat yaşamımıza gelinim girdi 5 ay önce. Gelinim girdikten sonradan henüz baş döndürücü iri tebeddülat oldu. Oğlumda henüz iri farklar oldu. Baston kullanıyordu, bastonu attık. Konuşmaya başladı. Kendini henüz dobra tabir ediyor. Çok mutluyuz. Allah sonsuz eyler inşallah. Sevgi ve şefkatle rastgele müşterek şeyi aşabiliyorsunuz” biçiminde konuştu.

“Ufuk 5 ay geçmiş araklama oldu”

Ufuk Kadir'in gittiği hususi Eğitim Merkezi'nin kurucularından Öğretmen Algın Cemiloğlu, “Talihsiz kaza kararında geçmiş 72 gündüz derece komada kaldı. Uyandığında saf tarafı mahmul felçti. Hafıza kaybı, kafada ağırbaşlı müşterek travma, hatır kesikleri yaşıyordu. Konuşamıyordu ve yürüyemiyordu. Kazadan 5 sene sonradan kurumumuza başvurma etti. İyileşmek düşüncesince rastgele müşterek güç göstermiyordu. Ne bahsetmek umurundaydı ne de yürümek. Ta ki 5 ay önceye kadar. 5 ay geçmiş Ufuk araklama oldu. Ufuk şu an kusursuz müşterek halde ilerliyor. Mücadele etmeye başladı. Daha geçmiş kurmadığı cümleleri kuruyor. Anne ağababa diyordu hoppadak şuanda “bir makine gönderin de kadını aldırın” biçiminde cümlelere başladı. Sevginin uğrunda nazar boncuğu şeyin duramayacağını anladık” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler