USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOGG CEO’su Karakaş: 'Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, “Önümüzdeki senenin ortasına denli tesislerin ekipmanları tamamlanmasından sonradan istasyon, izole bant bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız”

TOGG CEO’su Karakaş: 'Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız'
04-10-2021 20:03

Bursa Uludağ Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açma töreni Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş ve akademisyenler katıldı. Törenin açma konuşmasını karşılayıcı Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, topluma buyurgan tavırla yakın değil, topluluğun müşterek ferdi olan, topluluğun kuma aklı vazifesini ödeme fail müşterek darülfünun hedefliyoruz. Bunun düşüncesince de belediyelerle, merkezi yönetimlerle, STK'larla, kimden arzu gelirse bu taleplere ‘hayır' demiyoruz” niteleyerek acemi görgü bilimi bilimi talim yılının hayır olmasını dilek etti.

“Siber asayiş dair bilirkişi yok”

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bilimsel niteliği olan senenin açılışında ilkin dersi verdi. Siber asayiş mevzusuna yer veren Karakaş, “Bu sayısal dünyada siber asayiş uzmanı şu anda kıt. Konuda bilirkişi hatırlamak zor, ağırbaşlı müşterek ara var. Buraya odaklanmanızı başvuru ederim. Eğer nesnelerin internetine, endişe bilişimine, siber güvenliğe hakimseniz geriye tek madde kalıyor; o da enerji. Temiz erke çözümü” niteleyerek konuştu.

Entegre pil üretim sisteminde canlılık ve elektronikle birleştiği herhangi müşterek noktada dünyada ağırbaşlı potansiyellerin bulunduğunu anlatım fail Karakaş, “Şöyle müşterek dayanıklı vereyim. Avrupa'da 3 sene ilkin lityum pil kapasitesi 50 megawatt (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akıllıca gidiyor” dedi.

“Dünyada anahtar üretiminde çıpır krizi yaşanıyor”

Dünyada anahtar üretiminde çıpır krizi yaşandığını aktaran Karakaş, "Eğer yetenek açıkları aldığı kadar çabuk kapatılmazsa kısa sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o denli çabuk tahavvül olmakta ki bunun altını tüplemek şu an çetin gözüküyor. Biz o sebeple akıllıca sürede akıllıca müşterek envestisman yaptığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz pandemi sürecinde herhangi müşterek muhtelif riyazi modelleme, öğrence ve açıktan düzentileme yöntemlerini sonuna denli kullanarak aracımızı beceri tasarımlarına, kuma paydaşlarımızla beraber, geliştirdik” diyen Karakaş, “Numune ve seyyar icraat da bitmeme ediyor. Hatta geçmiş günlerde cenk testleri engelleme icraat devam ediyor ve bu sürecin küçük ay sonuna denli bitmeme etmesini bekliyoruz. Her testten sonradan aldığımız raporlar sonunda aracımızı icabında optimize edeceğiz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O manada da ince keyifliyiz” dedi.

TOGG tesislerinde elden üretimin olmadığını laflarına ekleyen Karakaş, “Tesisimizde elden üretim yok. Bunun altını resmetmek istiyorum. ‘Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik. O sebepten bu tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapıldığı müşterek biçim bulunduğunu düşünüyoruz. Bir bina altında etraflı yetkinliklerini toplandığımız düzlük planlanıyor. Burada drone ile çektiğimiz fotoğrafta da görüldüğü kabilinden boyahanenin çatısının ve taraf paletlerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde elhak tesisin içine ekipmanlar yerleşmeye başlanacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, senenin sonuna akıllıca imalat kısmının aşırı şişman bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki senenin ortasına denli da ekipmanlar tamamlanmasından sonradan istasyon, izole bant bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Gelecek senenin sonunda seri üretime başlarız” biçiminde konuştu.

Karakaş, şu an üniversitelerden acemi izinli almadıklarını fakat önümüzdeki süreçlerde acemi izinli ve yetişmen dair da alımların olabileceğinin mesajını verdi. İlk dersin arkası sıra onurluk töreni ile izlence sona erdi.

Samet Doğru - Abdullah Çibir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler