USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TİM Başkanı Gülle: Türkiye’ye envestisman noktasında ince iri birlikte istem var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’ye envestisman noktasında enikonu şişman birlikte istem bulunduğunu söyledi.

TİM Başkanı Gülle: Türkiye’ye envestisman noktasında ince iri birlikte istem var
10-12-2021 17:53
İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılışında icra ettiği konuşmada, İstanbul Ekonomi Zirvesi kabilinden arsıulusal nitelikteki organizasyonların oluşturduğu ekosistem ile hem çelimli müşterek hesaplı ekleme değere aynı zamanda global ölçekte müşterek iş ağına mefruşat oluşturduğunu belirtti.

Gülle, yeşil tutum ile bulunan kaynakların çalışan kullanımının yanı esna kullanma sonrası ortaya çıkan hepsi atıkların da velut kullanımının sonuç adım ehemmiyetli müşterek proses olduğuna ayraç etti.

İsmail Gülle, global tutum ve ticaretten istedikleri ölçüde paya vasıl devletlerin çabucak büyümekte bulunan devletlere kullanılmamış karbona geçişi salık mektubu etmelerinin zinde müşterek süreci yanında getirdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin tahavvül sürecinde kılavuz gemisi ve bellik peyda buyurmak kıl payı elini taşın dibine koyduğunu, TİM adına kendilerinin de az karbonlu istihsal ve sürdürülebilir ihracatı önceleyen projelerle bu tahavvül sürecine katkıda bulunduklarını özetleyen Gülle, sürdürülebilir düşüncesince gelişim planlarını belirlediklerini, bunlardaki hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi sürdürülebilirlik dalında bellik şehir biçimine getireceklerini söyledi.

Gülle, ihracatın yükselen trendinin, yeşil dönüşümle taçlandırarak, “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefine ulaşılacağına inandıklarını vurguladı.

Türkiye’ye envestisman noktasında iyice şişman müşterek arzu olduğuna ayraç fail Gülle, başta yükselen sektörlerde dünkü yatırımların geçmiş kurulum evresinde yeşil ekonominin gözetilmesinin iyice ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

“Hükümetler adına beraberce yapabileceğimiz nice okazyon var"

Cumhuriyeti Yenilikçi Kalkınma Bakanı Ibrokhim Abdurakhmonov, “Hükümetler adına beraberce yapabileceğimiz nice okazyon var. Salgın da bizlere bu süreçte ehemmiyetli dersler verdi. Karbondioksiti azaltmak düşüncesince aracısız tetkikat gerçekleştirmeli ve akabinde bu bölgede icraat yapabilmeliyiz.” dedi.

Abdurakhmonov, “Yeşil Ekonomi” temasıyla bu sene 5’incisi planlı İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılışında icra ettiği konuşmada, evren genelinde yaşanmış bulunan felaketler ve yıkımlardan esin alıp elan müşterek tomar yenilikçi hamleler yapılması icap ettiğini belirtti.

Herkesin geleceği düşüncesince bundan sonra elan tetik olunması icap ettiğini tabir fail Abdurakhmonov, “Yıkıcı karabulut seviyesindeki saf hadiselere beraberce hal aramamız geçişsiz ki bunları fırsatlara çevirebilelim. Şu an aksi bulunan gelişmeler gelecekte fazlalık yansımalara dönüştürülebilir." diyerek konuştu.

Abdurakhmonov, hükümetlerin iş donanmasında yeşil tutum adımlarının itinayla atılması icap ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yeşil ekonomi, emniyetli ekoloji, ak pak endüstri, dosdoğru gıdalar çoğunlukla dile getiriliyor, zira toplumlarımız ve geleceğimiz bizlerden bunu arzu diyor. Hükümetler adına beraberce yapabileceğimiz nice okazyon var. Salgın da bizlere bu süreçte ehemmiyetli dersler verdi. İklim değişikliğinin kıvrım be kıvrım arttığını gözlerimizle görüyoruz. Bizlerin fırsata çevirebileceği tespitler düşüncesince eş hareketler olmalı. Karşımızda bundan sonra ilmî müşterek emek vermek süreci lakırtı konusu. Karbondioksiti azaltmak düşüncesince aracısız tetkikat gerçekleştirmeli ve akabinde bu bölgede icraat yapabilmeliyiz.

Hidrojen gücünden gelebilecek ak pak erke ve kaynaklardan feyizlenmek zorundayız. Döngüsel tutum baş döndürücü dobra müşterek obje lakin arı sili olmalı. Bunun düşüncesince inovatif yaklaşımlara ihtiyacımız var. Tek müşterek elektronik taşıt 80 kilogram bakıra gerekseme duyuyor. Temiz madencilik gerekli. Her bölgede dip planlama yapılarak çabaları nereye kanalize etmemiz icap ettiğini çalışmalıyız."

"Yeşil politikaların oluşturulmasını çalışıyoruz"

Karadağ Parlamento Başkanı Aleksa Becic de yeşil ekonominin rastgele fırsatta tartışılması icap ettiğini belirterek, "Türkiye ve İstanbul'la ilişkilerimiz baş döndürücü faziletkâr ölçüde ve bizim düşüncesince zamanı müşterek ehemmiyet taşıyor. Ülkemizin Merkez Bankası Başkanının da burada bulunmasıyla bağlarımızın kuvvetlenmesine katkıda bulunmasını sağlayacağımıza inanıyorum. Ekonomik ilişkileri ve takarrüp politikalarımızı elan da geliştireceğiz." dedi.

Becic, Avrupa'da ve dünyada yapılması gerekenleri mevzunun paydaşlarıyla ele alacaklarını hatırlatarak, "Sorunları masaya yatırıp baştan gözden geçirmemiz gerekiyor. Hem kanuni aynı zamanda yürütüm açısından çalışmalarımızı en çelimli biçimde gerçekleştirmekteyiz. Yeşil tutum de buna dahil. Gerekli kanuni çerçeveler düşüncesince yeşil politikaların oluşturulmasını çalışıyoruz. Parlamentomuz bölgede bu manada geçmiş olacak. Bir insanoğlunun ürettiği yeşil araba tek müşterek robotun yapabileceği katkıyı yapamaz. Hemen harekete geçmemiz gerekiyor. Karadağ adına hazırız. Eylemlerimiz şişman olduğumuzu tanıtlama etmeye hazır." halinde konuştu.

"İklim değişikliğiyle savaşım sahalarına envestisman yapmamız lazım"

Avrupa bayındırlık ve Kalkınma Bankası (EBRD) Risk ve Uyum Başkan Yardımcısı ve Riskten Sorumlu Başkan Annemarie Straathof da, "Sermaye zeminimizi sonuç 5 yılın başarısından kuvvet alarak yeşil finansımızı artırarak yüzdelik 40'a getirdik. Hedefimiz 2025 düşüncesince yeşil oranımızı yüzdelik 50'ye çıkarmak. Yeşil rüçhan olmakla beraberce adaletli okazyon ve dijitalleşmeyi önceliklendiriyoruz. Yeşil ekonomiye intikal çerçevesi açıkladık, Paris Sözleşmesiyle beraberce çerçevemiz baş döndürücü kemiksiz gelişim planları da içeriyor. Salgını düşününce muhtemelen çivi hedeflerimiz de mevcut." diyerek konuştu.

Straarthof, şunları söyledi:

"Verimli müşterek biçimde hava ve yer hedeflerimize erişmek istiyoruz. Spesifik adına yer ve hava değişikliğiyle savaşım sahalarına envestisman yapmamız lazım. Sürdürülebilir şehirler, karbonsuzlaşma, saf sermayenin korunması, yenilenebilirlik kabilinden alanlara envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Enerji verimliliği dair dikkati döşemek istiyoruz. Kümülatif limonluk gazının emisyonlarında eksilme hedefliyoruz. Çalışmalarımız Paris Sözleşmesi ve hava değişikliğiyle ilgilendiren alanlara koşut gitmektedir. İklim krizi yüzyılımızın en şişman felaketi ve aciliyeti kesindir. Politikacılar ve Merkez Bankaları yakından bu mevzuyu izleme etmektedir. Belli çivi firmaların kompleks operasyonları sürdürmesi gerekiyor. İklim krizini mali müşterek riziko adına görüyoruz. Müşterilerimizin sıkıntıları lakırtı konusu. Çevre risklerini de düşündüğümüz devir evren çapında projeleri akçalanmış buyurmak istiyoruz."

“Ülkeler cansiparane bu mevzulara ağırbaşlılık verirse tığ bu işin üstesinden geliriz”

Devlet Eski Bakanı ve İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen ise Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasını anımsatarak, anlaşmada imza konulmuş bulunan gayeye yüzdelik 80 uzakta olunduğunu söyledi.

Gelişmekte bulunan ekonomilerin bu hedefleri yakalayabilmesi icap ettiğini tabir fail Tüzmen, “Gelişmiş ekonomiler de önlemleri elan elleme alabildiklerini söylüyorlar lakin onlar da bu taahhütleri adına getiremediler. İnşallah bu gayeye algı etabına geleceğiz. Ülkeler az buçuk elan cansiparane bu mevzulara ağırbaşlılık verirse tığ bu işin üstesinden geliriz.” diyerek konuştu.

Tüzmen, dış satım ve turizmi Türkiye ekonomisinin koşan dü atı adına niteleyerek, bu nedenle bu "koşan at"ların mahmuzlanması icap ettiğini dile getirdi.

“Turizmde doğacak dünkü müşterek vizyonla ele alınmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da doğacak nesillere elan yaşanabilir müşterek evren çoğaltmak düşüncesince üzerlerinde şişman müşterek günah bulduğunu belirtti.

Bağlıkaya, turizmde geleceğin dünkü müşterek vizyonla ele alınıp kez haritalarının bundan sonra buna layıkıyla oluşturulması icap ettiğini tabir ederek, hava değişikliği, yer felaketleri, orman yangınları, kesat ve susuzluk kabilinden hastalıkların devir zarfında gezim hareketleri üstünde zararlı müşkül yaratacağını, hepsi bu mevzulara duyarlılık göstererek tedbir meydan destinasyonların öne çıkacağını söyledi.

TÜRSAB adına sürdürülebilirlik mevzusuna şişman ehemmiyet verdiklerini aktaran Bağlıkaya, üyelerinin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesini iletmek kıl payı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile imzaladıkları teşrikimesai protokolü çerçevesinde terbiye bilimi bilimi programları ile yolculuk acentelerinin sürdürülebilirlik dair terbiye bilimi bilimi almalarını iletmek ve aldıkları eğitimlerin, sertifikalandırılması düşüncesince icraat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise insanlığın doğaya baş döndürücü dokunca verdiğini, bunların sorunlarının yaşandığını belirtti.

Bundan ahir nesillere elan elleme müşterek evren bırakılabileceğini aktaran Değer, “İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin dünyayı çevirmek kabilinden müşterek iddiası namevcut lakin dünyayı istirdat iddiası bulunan müşterilerini buluşturma iddiası var.” dedi.

Zirve, türlü oturumların arkası esna bugün sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler