USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terörden arındırılan bölgede doğa yürüyüşü yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, katıksız ve zamanı güzellikleriyle görenleri adeta büyüleyen Lice ilçesindeki Bırkleyn Mağaraları'nın bulunmuş olduğu bölgede doğa yürüyüşü düzenledi.

Terörden arındırılan bölgede doğa yürüyüşü yapıldı
28-11-2021 11:43

Yürüyüşe dahil olan Vali Münir Karaloğlu, “Diyarbakır'da 40 senedir açılan biçimsiz imajı, algıyı yıkıp adalet hazineyi ortaya çıkarabilme çabamız var. Bölgeye mevrut her insanın bu mağarayı gözü üzere de koruması lazım. Her yerde bulunduğu üzere bu defineciler var. Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, indinde de eli kazmalılar var. İkisinden de arkalamak geçişsiz buraları, ikisi de uygarlık düşmanı” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, site turizmi açısından ehemmiyet haiz alanların tanıtımı üzere çalışmalarına bitmeme ediyor. Belediye, Antik Çağ'da yerleşme noktayı olan, indinde devre yıldırı yuvası olan, M.Ö. 6000 yılından bu yana beğenilen Bırkleyn Mağaraları'na doğa yürüyüşü düzenledi. Büyük İskender'in şark seferi esnasında askerleriyle konakladığı toprak kendisine söylenti edilen alanı müşahede fırsatı ele geçiren dağcılar, afiyet mahmul anlamış olur geçirdi.

Vali Münir Karaloğlu, yürüyüşün arkası esna gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Diyarbakır'ı icat etmek üzere etkinliğin yapıldığını söyledi. Diyarbakır'ın kültürel zenginlikleri, tarihî mirası ve natürel güzellikleriyle 40 senedir perdelenen ve örtülen indinde memleket bulunduğunu anlatım fail Vali Karaloğlu, şehirdeki dirlik ve emniyet ortamı yardımıyla kentin keşfedildiğini, kültürel varlıklarını, zamanı mirasını, ve natürel güzelliklerini ortaya boşaltmak açısından vesile oluşturduğunu aktardı.

“Diyarbakır 40 senedir ekranlarda gördüğünüz o tozlu, puslu, boz Diyarbakır değil”

Bölgenin güzelliklerini öncelemek üzere değişik etkinliklerin yapıldığını tamlayan Vali Karaloğlu, “Hem bu kentte canlı insanımıza, hem ülkemize, bununla müşterek insanlığa, dört başı mamur dünyaya Diyarbakır'ın bu örtülen güzelliklerini belirtmek lazım. Diyarbakır sizin 40 senedir ekranlarda gördüğünüz o tozlu, puslu, gri, Diyarbakır değil; bambaşka indinde Diyarbakır var. Diyarbakır'dan hapishane gelin, esasi Diyarbakır'ı demincek görün. İnsanlığa bu dirlik ve emniyet içre Diyarbakır'ı kadın daima beraberce keşfedelim diyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız adalet Diyarbakır'ı ortaya çıkarabilmek. 40 senedir açılan biçimsiz imajı, algıyı yıkıp adalet hazineyi ortaya çıkarabilme çabamız var. Bu konudaki çabalarımız İnşallah bundan ahir yapacağımız faaliyetlerle bitmeme edecek” sanarak konuştu.

“Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, indinde de eli kazmalılar var”

Bırkleyn Mağaraları'nın dağcılık, tırmanma, mağaracılık sporu itibarıyla dünyaya para olabilecek özellikte bulunduğunu ve mağaranın korunması icap ettiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bölgeye mevrut her insanın bu mağarayı gözü üzere de koruması lazım. Maalesef gelirken gördük. Her yerde bulunduğu üzere bu defineciler var. Bir eli silahlılar mevcut başımıza dert, indinde de eli kazmalılar var. İkisinden de arkalamak geçişsiz buraları, ikisi de uygarlık düşmanı. Buraları korumadan indinde değere dönüştüremeyiz. Diyarbakır'da akıbet devirde baş döndürücü dobra indinde gezim hareketi var. İç gezim hareketi var, inşallah bunu arsıulusal turizmden, aut turizmle destekleriz ve bölge hâlâ baş döndürücü aşina bilinmiş bulunduğu düşüncesince hâlâ baş döndürücü yolculuk edilen yolculuk edilmiş bulunduğu düşüncesince de ilkin rustik gezim hasebiyle rustik ekonomiye hâlâ baş döndürücü ulama sağlayan indinde alana dönüşsün. İnşallah bu güzellikler Diyarbakır'ımızın bilinirliğini, adalet kıymetini ortaya koysun sanarak dilek ediyoruz. Biz de dört başı mamur insanlığa iyilik ke diyoruz” halinde konuştu.,

“Diyarbakır'da dirlik ortamı hakim”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ise bölgenin keşfedilmeyi gözleyen nice güzelliğinin bulunduğunu anlatım ederek, “Uzunca indinde müddet yıldırı hasebiyle güzellikleri hafızasından az hâlâ iptal noktasına mevrut Diyarbakır, Son senelerde FETÖ ve PKK yıldırı örgütleri ile meydana getirilen çalışan mücadelenin kararında oluşan dirlik ortamı cihetiyle bundan böyle güzellikleri hepyek keşfedilip Türkiye'nin ve dünyanın bilgisine sunulmaktadır bir duruma geldi” dedi.

Program meydana getirilen doğa yürüyüşü ve araştırmaların arkası esna akıbet bulurken, alanı görüşme edenler Bırkleyn Mağaraları'nda tarihin izlerini barındıran kabartmaları fotoğrafladı.

Programa Vali Karaloğlu'nun yanı esna AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Büyükşehir Belediyesi defa başkanları ile Türkiye'nin değişik illerinden mevrut acemi ve hevesli sporcular katıldı.

Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler