USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

'Terör örgütünde yıkılış hızlandı'
10-12-2022 02:02
TBMM

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin edinmek nerede ise on paralık kimesne bizlerden sınırımızın elden dibinde yuvalanan teröristlere huzur tolerans göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve riyaziye konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akıllıca arsa ve sürede lazım değme çeşitli tedbiri almıştır, alacaktır." dedi.

Akar, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üstünde icra ettiği konuşmada, savunma ve düzenlilik konularının devletin ve milletin bekası açısından elzem bulunduğunu ve günce tartışmaların haricinde tutulması icap ettiğini söyledi.

Küresel ve diyalekt kurda gelişmelerin hızlandığı, bulunan sorunlara yenilerinin eklendiği, kalan risk, gözdağı ve tehlikelere dair düzenlilik kaygılarının en fevk seviyeye çıkmış yer aldığı müşterek dönemden geçildiğine dikkati çekici Akar, "Böylesine alıngan müşterek süreçte Türkiye adına ahali gelişimleri yakından strateji etmekte, proaktif davranarak savunma ve güvenlikle ilgilendiren değme çeşitli tedbiri almaya çaba göstermekteyiz." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin esaslı tarihi, coğrafyası, değerleri, devim bilimi nüfusu ve çelimli ordusuyla dünyada düzenlilik üreten müşterek memleket pozisyonuna geldiğini tamlayan Akar, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın arsıulusal bölgede kurduğu aşırı boyutlu ilişkilerle fail biçimine gelmiş, ülkemizin hasiyet endüstrisi üç kıta, ilişik endüstrisi etraflı evren olmuştur." dedi.

Bakanlığının da diyalekt ve toptan düzenlilik düşüncesince toy yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en koyu ve en can alıcı faaliyetlerini yürütme ettiğini tabir fail Akar, hudutların 7 devir 24 sayaç esasına uyarınca akıcı adına limit birlikleri çeşidinden bugüne kadarki en koyu ve en can alıcı tedbirlerle korunduğunu dile getirdi.

Hudut güvenliğinin limit hattında limit birlikleri ve komandolar, limit arkasında ise jandarma ve polisler çeşidinden sağlandığını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasında limit fiziksel düzenlilik sistemine mebni lif örgü, hendek, cidar ve dikiz sistemlerinden meydana mevrut evren standartlarında, efdal teknolojiye cemaat araç, materyal ve donatı kullanılmaktadır. Her sabık devir tahsil edilen arttırma tedbirlerle yalnızca 1 Ocak'tan itibaren hudutlarımızda 250 bin bireyin geçişi engellenmiş, yakalanan 7 bin 600 kesintili göçmenle 800 yıldırıcı manşet kuvvetlerine teyit edilmiştir.

Hudutlarımızda tahsil edilen bu koyu önlemler ve limit ötesinde meydana getirilen çalışan operasyonlar sonucunda, yıldırı örgütünün hudutlarımızdan öge ve materyal aktarımı aşırı iri seviyede engellenmiş, eğleşme noktasına gelmiştir. Tüm bu fevk dozaj tedbirlere, personelimizin yılgı yiğitlik ve fedakarlığına rağmen, milli müşterek maslahat bulunan limit güvenliği, maatteessüf devir kurnaz ağız dalaşı konusu yapılmakta, resmi izahat ve meydana getirilen bilgilendirmeler dikkate alınmadan esas dışı, abartmalı ve aldatıcı birtakım söylemler ortaya atılmaktadır."

"Türkler ve Kürtler kardeştir"

Akar, Mehmetçiğin 8,5 mt. kar, nakıs 39 ile pozitif 44 etap kabil memleket ve değme çeşitli tarla koşulunda, canı pahasına, iri müşterek yiğitlik ve fedakarlıkla fariza yaptığını vurgulayarak "Beklentimiz yalnızca Mehmetçiğin alın terine hürmet gösterilmesidir." dedi.

Terörle mücadeleye yer veren Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne genişliğinde emlak içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yekûn 37 bin, yalnızca bu senenin esasen itibaren ise 4 bin yöresinde yıldırıcı nötr bir vaziyete getirilmiştir." bilgisini paylaştı.

Tüm yıldırı örgütlerine huzur mücadelenin kalan müşterek hüküm ve tempoda, taarruzi müşterek ruhla, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla, azim ve kararlılıkla, güzel müşterek halde bitmeme ettiğini dile getiren Akar, "Özellikle tabir buyurmak istiyorum ki yürütme edilen ahali operasyonlarımız BM Şartı’nın 51’inci maddesinde tamlanan yasal savunma hakkı kapsamında ve arsıulusal hukuka uygun, komşularımızın tarla bütünlüğüne ve ferman haklarına saygılı, yalnızca ve yalnızca yıldırı unsurları amaç alınarak, dini ve budunsal kökenine bakılmaksızın arı insanoğlu ilkin edinmek nerede ise tarihi, dini, kültürel dokular, çırçıplak enfrastrüktür ve mevzi ile ortak yönetim unsurlarının güvenliğine ve korunmasına nazar boncuğu ordunun göstermediği genişliğinde maksimum nazarıitibar ve duygunluk gösterilerek yürütme edilmektedir." açıklamalarında bulundu.

"Kimyasal silah" iddialarına müteveccih değerlendirmelerde bulunan Akar, şu halde bitmeme etti:

"Kahraman ordumuzun başarılarına röfle düşürmek, yıldırı örgütüne soluk aldırmak, adeta teneffüs aleti düğümlemek isteyenlerin 'TSK'nın kimyevi tabanca kullandığı' ve benzeşim hasmane iftiralar, ağız ağıza esas dışıdır, müşterek hezeyandır. Özellikle emlak haricinde müşterek idrak halletmeye müteveccih 'Çamur at, izi kalsın.' çabasıdır. TSK'da kimyevi tabanca ve cephane geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde arsıulusal ahbaplık ve anlaşmalarla yasaklanmış nazar boncuğu tabanca ve cephane katiyen bulundurulmamaktadır. Buna karşın hala ayrımsız mesnetsiz iddialar dillendiriliyor."

Kimyasal Silahların Önlenmesi Anlaşması'na uyarınca cezaevi yaşartıcı mühimmatın manşet faaliyetlerinde, hususi operasyonlarda ve insanoğlu yaşamını arkalamak düşüncesince kullanılabileceği tabir fail Akar, "Rehine istirdat operasyonu Gara kapsamında meydana getirilen açıklamayı çarpıtmak en dümdüz haliyle yıldırı propagandasına bakım etmektir." dedi.

Söz konusu iddialar karşısında nazarıitibar ve duygunluk gösteren, evcil ve milli müşterek vakfe sergileyen politikacı partilere, ahali büyüklenme ve kuruluşlara, dayanak noktası bulunan vatandaşlara şükranlarını sunan Akar, "İçeride ve dışarıda meydana getirilen başka müşterek kişmiri yaymaca da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize huzur yer aldığı iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. Bir kere hâlâ vurgulamak istiyorum ki bin senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu beraberce paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir. Bunun aksini kail kalleştir. Bunun en açıkça işareti de vatan, bayrak, Cumhuriyet düşüncesince dal omuza uğraş ederken canlarını feda fail ve şehitliklerimizde taraf yana yatan kahramanlarımızdır, şehitlerimizdir." niteleyerek konuştu.

"Teröristlerin yaptıklarının hesabını sormaya bitmeme edeceğiz"

TSK'nın müşterek tane hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Terörist az hâlâ misyonumuz orasıdır. PKK eşittir YPG/PYD, bütünü aynı. Bizim düşüncesince isimleri ne olursa olsun, ki dayanak noktası verirse versin, ülkemizi ve aristokrat milletimizi yıldırı belasından kurtarmakta kararlıyız." ifadesini kullandı.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde yıldırı örgütüne müteveccih 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç engelleme sonuç zamanın en büyük, en şümullü ve en can alıcı kişmiri ve memleket operasyonlarının yürütme edildiğini tamlayan Akar, şunları kaydetti:

"Harekatta, yıldırı hedefleri acı dibine alınmış, aşırı sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel, debboy ve sanki karargah birlik isabetle imha edilirken, aralarında örgütün sanki yöneticilerinin de bulunmuş yer aldığı belirleme edilebilen 364 yıldırıcı nötr bir vaziyete getirilmiştir. Teröristler çeşidinden 20-22 Kasım’da amaç gözetmeksizin çırçıplak yerleşme yerlerine meydana getirilen aşağılık saldırılara ise değme devir yer aldığı kabil lazım yanıt verildi, verilmektedir. Şehitlerimizin, arı insanlarımızın kanını nazar boncuğu devir yerde bırakmadık, bırakmayacağız, teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz.

Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen devletler ilkin edinmek nerede ise on paralık kimesne bizlerden sınırımızın elden dibinde yuvalanan teröristlere huzur tolerans göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve riyaziye konusudur. TSK, ülkemizin ve aristokrat milletimizin güvenliği düşüncesince akıllıca arsa ve sürede lazım değme çeşitli tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Irak’ın kuzeyinde PKK ile mücadelemiz, Irak ile koordineli ve andıran teşrikimesai içinde sürdürülmektedir. Son adına 17 Nisan’da başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile anahtar kapatılmış ve sonunda hudutlarımızın ileriden düzenlilik ve kontrolü sağlanmıştır. Bu kapsamda yürütme edilen operasyonlar ile senelerce teröristlerin yuvalandığı 'girilemez' denilen bölgelere girilmiş, 'ulaşılamaz' denilen bölgelere ulaşılmıştır. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesindedir."

"Terör örgütünde yıkılış hızlandı"

Terör örgütündeki çöküşün hızlandığını, teyit olmaların arttığını, bu çöküşün sanki elebaşlarının ifadelerine de yansıdığını aktaran Akar, "İçeride ve dışarıdaki yıldırı örgütü destekçilerinin kimyalarının bozulmasından da örgütün fiziken çöküşü anlaşılmaktadır." dedi.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ kabil yıldırı örgütlerine huzur yürütme edilen bu operasyonlarla sınırların güneyinde böbürlenmek maksut yıldırı koridorunun engellendiğini, toy müşterek hicret dalgası ve adamlık hüznünün yaşanmasının önlendiğini, tabir fail Akar, "Terör koridoru engellenmeseydi, bugün aşırı hâlâ ağır ve karmakarışık durumlarla huzur karşıya kalacağımızın güzel bilinmesi ve anlaşılması lazım." niteleyerek konuştu.

Akar, TSK'nın, DEAŞ’la döş göğse uğraş fail müşterek tane kargaşa bulunduğunu ve tahminî 4 bin 500 DEAŞ’lı teröristi nötr bir vaziyete getirdiğini de vurguladı.

Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kararında 530 bini Türkiye’den edinmek nerede ise 1 milyondan müşterek tomar Suriyelinin evlerine ve topraklarına gönüllü, emin ve itibarlı müşterek halde döndüğünü tamlayan Bakan Akar, "Güvenli bir vaziyete getirilen alanlarda yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilgilendiren bakanlık, büyüklenme ve şirketler ile koordineli adına çalışmalarımız bitmeme etmektedir." dedi.

"Diplomatik bölgede ve sahada lazım yanıt veriliyor"

Yunanistan ile sonuç çağda yaşananlara dair değerlendirmelerde bulunan Akar, Türkiye'nin ahali komşularının sınırlarına, hakkına hukukuna hürmetkâr bulunduğunu ahali ilişkilerinde barış, dostluk, diyalog, güzel komşuluk ve teşrikimesai beklediğini tabir etti.

"Ancak Yunanistan akıl, eseme ve ahbaplık dışı istem ve iddialarla sonsuz provokatif aksiyon ve agresif söylemlerle gerginliği bırakmak düşüncesince değme çeşitli teşebbüste bulunmaktadır." diyen Akar, Yunanistan'ın Megali İdea ardında 7 etapta 3 kıvrım genişlemesine karşın "Yeni Osmanlıcılık" niteleyerek müşterek deyim uydurarak Türkiye’yi yayılmacılıkla suçladığına dikkati çekti.

Türk varlığını bulunmayan farzımuhal özümleme politikalarıyla, baskıyla Yunanistan’da canlı Türkleri sindirmeye çalışıldığına dikkati çekici Akar, şunları söyledi:

"Yunanistan, yıldırı örgütleriyle teşrikimesai yaparak teröristlere bilhassa Lavrion kampında değme çeşitli iane ve yataklığı yapmakta, ahali dünyaca aşina bu gerçekleri de edepsizcesine inkar etmekte, göçmenlere huzur sonuç etap acımasız, adamlık dışı uygulamalarla onları Türkiye sınırlarına akıllıca itmektedir. Yunanistan’ın icra ettiği değme çeşitli haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik bölgede ve sahada lazım yanıt verilmektedir. Beklentimiz, birtakım Yunan siyasilerin ve askeri kişilerin iç politikacı amaçlarla uzlaşmaz ve körükleyici tavırlarından çabucak vazgeçmeleri, sorunların diyalog eliyle çözümüne odaklanmaları ve tarihten ibret almalarıdır. Güvendikleri dağlara kar yağmadan. Yarınlarının güzel olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler. Samimi dileğimiz Ege ve Akdeniz’in ülfet denizi olması, ahali zenginliklerin adaletli müşterek halde paylaşılmasıdır."

Kıbrıs'ta müşterek tane çözümün hükümran ve denktaş hür dü devletin varlığının ikrar edilmesi bulunduğunu tamlayan Akar, "Geçmişte yer aldığı kabil bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz’de diyaloğa açıkça olmakla beraber, nazar boncuğu oldubittiye izin etmedik, etmeyeceğiz. Kendimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin doğruluk ve çıkarlarını korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz." dedi.

Tahıl koridoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü çalışkan diplomasiyle sağlanan zeminde Rusya ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ile görüşmeler kararında Karadeniz Tahıl Girişimi imzalandığını hatırlatan Akar, "Girişim kapsamında İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin emekleri ile bugüne genişliğinde Ukrayna limanlarından yekûn 13 milyon tondan müşterek tomar tahılın gerekseme sahibi devletlere emniyetle sevki sağlanmıştır." niteleyerek konuştu.

Bu girişimin Türkiye'nin gayretiyle 19 Kasım’dan itibaren 120 devir süreyle uzatıldığını tabir fail Akar, "Türkiye, sorunların çözümü düşüncesince diplomasiye hâlâ müşterek tomar talih verilmesi gerektiği inancıyla insanca iane ilkin edinmek üzere, bugüne genişliğinde yer aldığı kabil artık da dair sakıt rolü hazırlamaya bitmeme edecektir." dedi.

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, "15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ iltisakı zımnında TSK’dan bugüne genişliğinde 10 bini Bakan onayı ile edinmek nerede ise yekûn 24 bin 700 erkek ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemize elde edilmiş toy bilgi, doküman ve verilerle müşterek etraflı biçiminde kararlılıkla bitmeme edilmektedir." ifadesini kullandı.

ABD'den F-16 tedariki

Askeri keyif bakım desteğinin geliştirilmesi ve TSK’nın keyif ihtiyaçlarının en çalışan halde karşılanması düşüncesince baştan düzenlenmesi hususunda Sağlık Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, ABD'den F-16 tedarikine dair ise "40 skor F-16 Viper uçağının tedarikine ve 79 uçağın da modernizasyonuna müteveccih çalışılmalar bitmeme etmekte, müspet ve tez tamamlanması düşüncesince yakından strateji edilmektedir." açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Arifiye'deki Tank Paleti Fabrikası'na müteveccih iddialarına da yer veren Akar, "BMC'ye 60 milyon TL adına 292 milyon TL ifa yapılması bahis konusu değil. Böyle müşterek bilinçlilik yok. Söz konusu riyaziye ahali giderlerin strateji edilmiş yer aldığı müşterek duyurma hesabıdır. BMC'ye meydana getirilen ödemeleri göstermemekte, kalık ve esas dışı beyanlarla idrak oluşturulmak istenmektedir. Fabrikada 'maliyetlerin arttığı' iddiası banko akıllıca değildir. Bu mevzuda ya şereflendirme edin fabrikaya yahut size birisini gönderelim belgeyi anlatalım." karşılığını verdi.

Akar, şunları kaydetti:

"Şu anda bile karada, denizde ve havada, kavi memleket ve tarla şartlarında yiğitlik ve fedakarlıkla fariza önleyen giranbaha tabanca ve emek arkadaşlarıma da bu vesileyle kazasız, belasız, hayırlı, güzel görevler diliyor, alınlarından öpüyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler