USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM'den Kahramanmaraş merkezli depremlerle ait kuma bildiri

AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin TBMM grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ait kuma deklerasyon yayımlayarak, "Vatandaşlarımızın beraberinde ve hizmetindeyiz." mesajı verdi.

TBMM'den Kahramanmaraş merkezli depremlerle ait kuma bildiri
07-02-2023 17:05
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla piyasaya sürülen kuma bildiride, Türkiye'nin, dün merkezi Kahramanmaraş bulunan ve Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'i etkileyen depremler zımnında etraflıca sarsıldığı hatırlatıldı.

Son asrın en şişman depremleri ortada kayda güzeşte bu karabulut sonucunda binlerce vatandaşın yaşamını kaybetmiş bulunduğu yahut yaralandığı, baş döndürücü sayıda insanın, itici şita şartlarında korunma imkanından yoksun kalmış bulunduğu tamlanan bildiride, "TBMM Başkanlığı ve TBMM'de grubu mevcut kâffesi politik partiler namına bahis konusu depremlerde yaşamını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza aceleci şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Halen çöküntü altında mevcut yurttaşlarımıza borda bordaya an geçkin ve salim namına ulaşılmasını dilek ediyor, bunun düşüncesince rastgele birimiz afsun ediyoruz." ifadesine arazi verildi.

"Acımız tarifsizdir." vurgusu meydana getirilen bildiride, bu karaca günde devletin, eksiksiz birimleriyle teyakkuzda olduğu, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını dolamak düşüncesince kâffesi gayretiyle çalışmış bulunduğu kaydedildi.

"Meclisimiz yaşananları rastgele boyutuyla yakından izleme ediyor"

Milletin acısının, ulusal iradenin tecelligahı bulunan Mecliste de etraflıca hissedildiği dökme bildiride, "Bu süreçte devletimizin kâffesi kurumları kabil Meclisimiz de ayakta ve yaşananları, rastgele boyutu ile yakından izleme ediyor. Milletvekillerimizin şişman kısmı, depremden etkilenen iskân birimlerimizdeki emek harcamaları yakından arkasında olmak ve iane çalışmalarına şahsen ulama sunabilmek amacıyla alana geçiş etmiş bulunuyor." ifadelerine arazi verildi.

Meclisin, bu acıklı devir diliminde milletvekillerinin, depremden etkilenen halkın acısını durumunda paylaşabilmesi ve deprem zımnında oluşan yaraların sarılmasına ulama sunabilmesi düşüncesince çalışmış bulunduğu dökme bildiride, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizle baş başa depremden etkilenen yandaki ülkelerden mevrut dirilik kaybı ve katabolizma olup bitenleri üzüntümüzü artırdı. Bu vesileyle depremden etkilenen KKTC, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Mısır, Filistin ve İsrail halklarına da esbak olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yine milletimizin acısını büzüşmek ve yaralarımızı dolamak düşüncesince taziyet ve dayanak mesajları ile iane gönderen ecnebi ülkelerin parlamentolarına ve öbür yetkililerine teşekkürname ediyoruz. Ayrıca ülkemizin ciharıyek indinde depremin yaralarını dolamak düşüncesince iane çalışmalarına ulama sağlayan, maddesel yahut içsel dayanak sunan rastgele borda bordaya vatandaşımıza da şükranlarımızı sunuyoruz.

TBMM Başkanlığı ve TBMM'nde grubu mevcut 5 politik partinin temsilcileri namına depremle sarsılan yurttaşlarımızın indinde ve hizmetindeyiz. Milletimizin, tarihinde yaşamış bulunduğu benzeşim felaketlerde bulunduğu kabil bu ateş günde de bağrında oluşturulan dip yarayı, ulusal bütünlük ve el birliği ruhu ortamında el birliği ile aşacağına bulunan inancımız tam. Milletimizin başı salim olsun."

TBMM Başkanı Şentop, Genel Kurulda, kuma bildiriyi okumadan önce, Kahramanmaraş merkezli ve yekûn 10 ili etkileyen depremler zımnında milletçe şişman borda bordaya ateş yaşandığını söyledi.

Depremde yaşamını kaybedilenlere Cenabıhak'tan rahmet, yaralılara onma arzulayan Şentop, "Kaybettiğimiz yurttaşlarımızın yakınlarına, depremi canlı ve dışarda itici şita koşulları ortamında uğraş fail yurttaşlarımıza sabırlar diliyorum. Başımız salim olsun." sanarak konuştu.

Şentop, hâlâ sonraları ferda vakit 14.00'te dürülmek az daha birleşimi kapattı.

Bu arada Meclis Başkanı Şentop, Genel Kurulu sonrasında gazetecilerin OHAL sonucuna bağlı sorusunu da cevapladı.

OHAL ilanına bağlı kararın Meclise sunulacağını tamlayan Şentop, bu sonucu mülaki olmak düşüncesince Genel Kurul çalışmalarına ara vermediklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler