USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç'tan ABD'li Senatör Menendez'e tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, "Sanırım FETÖ, ABD'li Senatör Menendez'in kulağına birtakımı sufleler veriyor ve bu doğrultuda kendisini kullanıyor." dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç'tan ABD'li Senatör Menendez'e tepki
22-12-2022 12:08
TBMM

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, New Jersey Senatörü ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteveccih iddialarına aksülamel gösterdi.

Menendez'in muhatabının Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığını, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı bulunduğunu kail Kılıç, Menendez'in iddialarını "uluslararası hukuktan ve gerçeklerden yoksun" şekilde nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin duruşunu belirgin belirgin ortaya koyduğunu dile getiren Kılıç, "Dünyanın muhtelif bölgelerinde insanoğlu sadece inançları, renkleri ve dillerinden ötürü zulme uğrarken yurtlarından edilirken Türkiye'nin mazlumlara nite koyun açtığını, dayanaklık etmek verdiğini topu topu evren biliyor. Türkiye, popülasyon oranına mucibince en çok mülteciyi barındıran ülke. Bunu kimesne tartışamaz." diyerek konuştu.

Menendez'in, neymiş Ermeni soykırımı ile Türkiye ve Yunanistan arasındaki yaşananları diline doladığını özetleyen Kılıç, "Tamamen iç siyasal saiklerle ne söylediğini de bilmeden, araştırı yapmadan konuşmaya bitmeme ediyor. Biz bugüne derece kendisinin içi yersiz laflarına yanıt vermedik, ciddiye almadık ancak Sayın Cumhurbaşkanı'mızı bizzat gaye alması zımnında devletimizi ve milletimizi direkt gaye aldı. Bunun düşüncesince namına müstelzim yanıtı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı çağında Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan'a kuma varakpare göndererek, 1915 zamanına ilgilendiren evolüsyon ve vakaları araştırmak düşüncesince kuma alt kurul kurulması yönündeki önerisini yöntemince ilettiğini anımsatan Kılıç, "Ermenistan çeşidinden halen bu mektuba yanıt verilmedi. Menendez'in yakalayıp da bu mevzuda Türkiye ve Cumhurbaşkanı'mızla bağlanmış ipe izbe gelmeyen bazısı iddiaları ortaya atmaya çalışmasının ne manası var? Sanırım Menendez bunlardan haberli değil. Bilgisiz konuşmuş olduğu düşüncesince bu mevzuları namına hatırlatıyorum." dedi.

Kılıç, "Menendez'in, Yunan ve Rum lobilerinin verdiği detayları incelemeden, doğrulamadan, gerçekliğini araştırmadan, ortaya atık tezlerin arsıulusal hukuka makul olup olmadığını ezbere içi yersiz açıklamalarda bulunduğunu" kaydetti.

"ABD'nin Yunanistan'a gönderilmiş olduğu silahlar adalara koyuldu"

Yunanistan ile Ege'deki ihtilaflar dair Paris ve Lozan Anlaşması'nı hatırlatan Kılıç, şu şekilde bitmeme etti:

"Silahsızlandırılmış olması müstelzim Ege'deki adalardan bahsediyoruz. Senatör Menendez, geçmiş gidip silahlandırılan adaların hastalık silahlandırıldığına, nite silahlandırıldığına, ABD'nin Yunanistan'a gönderilmiş olduğu silahların, hastalık silahsızlandırılmış olması müstelzim adalara koyulduğuyla ilgili yanıt versin. Yunanistan ne arsıulusal geçim ve kuraldan doğan hakkına binaen adalara tabanca koydu? Türkiye, ABD'nin de yardımı ile kalan Rum silahlanması karşısında Kıbrıs Türk halkının asayiş gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince değme muhtelif adımı atmaya kararlıdır ve bu adımları atmaya da bitmeme edecek."

Menendez'in, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönül rahatlığı ön yargılı bulunduğunu tamlayan Kılıç, "Ön yargılı insanlarla bahsetmek çölde su araştırmak gibi. Ne anlatırsanız anlatın, öz bildiğinden dönmeyecek. Bu yersiz tezlerini kendisiyle istediği yerde, ne ülkede olursa olsun tartışmaya, konuşmaya hazırım. Biz diplomasiye belirgin insanlarız." mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile kuma platformda kuma araya gelebilen biricik reis bulunduğunu tamlayan Kılıç, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Sayın Putin ile görüşünce 'kötü', Almanya Şansölyesi, Fransa Cumhurbaşkanı, İtalya'nın temsilcileri görüşünce 'sıkıntı yok' anca mi? Sayın Cumhurbaşkanı'mız, ülkemizin topu topu komşularıyla görüşür. Cumhurbaşkanı'mızın, kuma komşumuzun yönetimiyle görüşmesini alıp bambaşka kuma putrel koymaya idman abesle iştigaldir, arsıulusal ilişkilerden anlamamaktır." dedi.

"Menendez ipe izbe gelmeyen iddialarda bulunuyor"

Menendez'in, ABD Kongresi'ndeki sunumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile baş başa çekilen fotoğrafını gösterdiğine yer veren Kılıç, "Senatör Menendez ne dediğinin de ne yaptığının da bilincinde değil. Boş işlerle uğraşan, yanlışsız yöntem yapmayan eşhas ipe izbe gelmeyen iddialarda bulunuyorlar. Senatör Menendez, bizi gözdağı ederek, bizlere yaptırımlar uygulanacağını havaya savurarak göz boncuğu obje elde edemez." ifadelerini kullandı.

Menendez'in, seçimde dövmek neredeyse almış olduğu finansal desteklerle bağlanmış tetkik yapıldığını aktaran Kılıç, "Bakalım, bunun kararında ne ortaya çıkacak?" diyerek sordu.

"Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin, ne söylediğini bilmeyen şahısların laflarına köle edilecek derece dümdüz olmadığını" vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Biz, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi temsilcileriyle görüşmelerimizi yapacağız. Ülkelerimizin ortada vekil seviyedeki görüşmeler bitmeme edecek. Senatör Menendez'in ön yargılı olması ve Türkiye'ye gönül rahatlığı bu derece olumsuzluklar ortamında izah yapmasının altında dayanaklık etmek aldığı, kendisini fonlayan lobilerin ve ABD yönetimi ile ABD yargısının halen akım sahası sağlamış olduğu FETÖ'nün bulunduğunu düşünüyorum. Ortada göz boncuğu obje yokken Türkiye'ye gönül rahatlığı bu derece tiksinme meşbu olması, adavet beslemesinin altında kendisini destekleyen, maddesel pınar aktaran, toplumsal medyada ve ayrımlı platformlarda kendisinin üstünde bası meydana getiren bu lobiler var. Yaptığımız analizde, sanırım FETÖ, Senatör Menendez'in kulağına bazısı sufleler veriyor ve bu doğrultuda kendisini kullanıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler