USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirmesi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gine cumhurbaşkanlığına adaylığı ile ait tartışmalara ilişkin, "Bu mevzuda hukuken tek ağız dalaşı yoktur. Üçüncü el değil, ikinci el namzetlik uydurma konusu." dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirmesi
07-02-2022 13:24
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin açılışının 102. yılı nedeniyle 23 Nisan etkinliklerine bağlı düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, bu sene etkinlikleri hem Sağlık Bakanlığının aynı sürede Dünya Sağlık Örgütünün öngörülerini cezaevi uğrunda bulundurarak henüz esnetilmiş birlikte biçimde yapmayı dilek ettiklerini bildirdi.

TBMM'nin kuruluşunun 102. yılını millî ve arsıulusal kurda kutlamayı planladıklarını tamlayan Şentop, kutlamalara bu kere toy etkinlikler de müdahale edeceklerini söyledi.

Etkinliklerde esas hedeflerinin, Türkiye'nin gelişigüzel yerindeki ve iklim dışındaki evlatların kutlamalara katılabilmelerine olanak verecek birlikte düz alıştırmak bulunduğunu dile getiren Şentop, matbuat mensuplarından, etkinliklerin duyurulmasını sağlayarak katılacak bebek sayısının artmasına katkıda bulunmalarını beklediklerini tabir etti.

"Milletin Çocukları, Meclis'in Çocukları" başlığı altında düzenlenecek bulunan civar etkinlikte, TBMM Genel Kurulunda Türkiye'nin gelişigüzel yerinden mevrut 102 evladı konuk edeceklerini açıklanan Şentop, "İlk 23 Nisan kutlamaları da 1927 senesinde Himaye-i Etfal adına aşina gündeş adıyla Çocuk Esirgeme Kurumuna iane faaliyetleri çerçevesinde ortaya çıkmıştı. 23 Nisan'ın birlikte bebek bayramı anons edilmesi de bu çerçevedeki birlikte düşünceyle geliştirilmişti. Biz de bu tarihî gerçeğin altını yemek amacıyla eksiksiz çocuklarımızın, bu şişman devletin ve milletin himayelerinde bulunduğunu, onları birlikte delibozuk onama ettiğimizi ifşa etmek açısından ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz bu etkinliği planladık." niteleyerek konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, "Dünya Çocukları TBMM'de" etkinliği kapsamında bu sene kutlamalarda kâffesi evlatların birlikte araya gelerek, evren barışının gelecekteki oyuncuları adına TBMM Genel Kurulunda "Geleceğin Birleşmiş Milletleri"ni hatırlatırcasına evren kamuoyuna mesajlarını vereceklerini söyleyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ve evlatların hayalini kurmuş oldukları evren çağrılarına arsıulusal kurda farkındalığı artırmayı istediklerini belirtti.

"102. Yılında 23 Nisan Çocuk Şarkısı" yarışması düzenleyeceklerini bildiren Şentop, TBMM web sayfasından onama edilecek başvuruların 18 Mart 2022 akşamına denli bitmeme edeceğini, civar üçe girenlere ihsanıhümayun verileceğini kaydetti.

"Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi" etkinliği çerçevesinde TBMM bahçesini birlikte bebek bahçesine dönüştürmeyi planladıklarını özetleyen Şentop, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi ve TÜBİTAK teşrikimesai ile iklim, art dönüşüm, mekân bilinci, facia yönetimi, bireşimli zeka temalarında stantlar açmayı planladıklarını söyledi.

Şentop, "Türkiye'nin evlatlarından Türkiye Resimleri" etkinliğinde, yurtdışında canlı evlatların fikir ve kalp dünyalarındaki Türkiye'yi resimle anlatmayı hedeflediklerini dile getirerek, bu etkinliğe dahil bulunan ıvır zıvır ressamların resimlerinin TBMM'de sergileneceğini söyledi. Etkinliğe sonuç müracaat tarihinin 18 Mart 2022 bulunduğunu ve civar üçe giren resimlerin sahiplerinin ödüllendirileceğini tabir fail Şentop, "Bu yarışmadan baş döndürücü iyi ve unutulmaz resimler çıkacağına inanıyorum." dedi.

Şentop, "TBMM Kupası Satranç Turnuvası"nın dü turnuvadan oluştuğunu, bunlardan ilkinin Türkiye Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvası, ikincisinin ise TBMM Kupası Satranç Turnuvası bulunduğunu açıkladı.

TBMM Kupası Satranç Turnuvası'nın mart kocaoğlan böylelikle başlayacağını aktaran Şentop, "Bu turnuvalar ile ufaklıklara ve gençlere satrancı henüz birlikte tomar sevdirmeyi hedefliyoruz. Final karşılaşmalarının TBMM'de mevcut belirgin iklim satranç dalında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde Halkla İlişkiler binamızın önündeki bölgeye belirgin iklim satranç piyasası yapılması emek harcaması bitmeme ediyor. Orada ihtimal birlikte güneş yasama kurulu muhabirlerimiz ortada da birlikte turnuva ayarlamak değerli olacaktır." niteleyerek konuştu.

"23 Nisan Futbol Turnuvası: Mahallede Maç Var" etkinliği ile mahalle futbolunun masumluk ve saflığını eksiksiz iklim geneline ulaştırmak istediklerini özetleyen Şentop, gelişigüzel mahallede talip her insanın takımlarını kurarak turnuvaya katılabileceklerini dile getirdi.

Final maçının Ankara'da gerçekleşeceğini kaydeden Şentop, "Buna şaşırtı katılımlar da olabilir." dedi.

Şentop, turnuvaya eklenmek talip 11-13 gözyaşı aralığındaki evlatların takımlarını kurarak spor il müdürlüklerine müracaatta bulunabileceklerini bildirdi.

Sorular

Bu etkinliklerdeki pandemi tedbirlerinin neler olacağına bağlı birlikte soruya Şentop, "Pandemiyle ait oldukça az buçuk henüz sınırlamalarla, tedbirlerle ait ayrımlılık yalan konusu. Hem bugüne aynı sürede o tarihe müteveccih adına ilkin Sağlık Bakanlığımız peyda etmek kıl payı hayattaki gelişimleri izleme ediyoruz. Sınırlamalara uyma ika düşüncesiyle iştirakı sınırlanmış epilepsi bu posta 2022 şartlarında yapabileceğimizi düşünüyoruz. Şüphesiz önümüzdeki aylardaki gelişimleri izleme edeceğiz." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan'ın Kovid-19 testinin artı çıkmasıyla ait nice kesimden eski olsun mesajı gelirken HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın içtimai medyadan icra ettiği paylaşıma bağlı değerlendirmesi sorulan Şentop, "Siyasetçilerin şişman çoğunluğu hakkıyla insancasına birlikte gestalt adına yapılması gerekeni yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da onlara naziklik örneği adına art dönüşler yaptılar. Böyle birlikte düz varken bazısı kendini bilmezlerin bu mevzuyla ait yapmış bulunduğu yorumlar, değerlendirmeler insanlıkla bağdaşmamaktadır." niteleyerek konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dayanak noktası açıklamasının hatırlatılması ve bu mevzuya bağlı değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Aday olması dair hukuken tek ağız dalaşı yoktur. Üçüncü kat değil, ikinci kat namzetlik bahis konusu burada. Anayasa Komisyonunda da, Genel Kurulda meydana getirilen çalışmalarda on paralık gündeme gelmemiş, tartışılmamış birlikte konu. Hukuki boyutuyla ait adına ayrıntılı bilimsel niteliği bulunan birlikte emek harcamayı ego yayınlayacağım. Yakın sürede olur. Bu mevzuyla ait tek türel dava olmadığını, meydana getirilen tartışmaların bilgelik eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler