USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin dünkü dünyaya müheyya olması lazım

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin dünkü dünyaya apiko olması lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi karışma iktisap etmek kabil dayanıklı baş döndürücü adımlar atıldı. Bu iri değişim yapmak idrak etmek ve farkına ulaşmak lazım." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin dünkü dünyaya müheyya olması lazım
08-01-2023 02:02
Edirne

Şentop, kentteki ortak tesiste planlı "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda dünyanın 1990'lardan sonraları çabucak değiştiğini söyledi.

Dünyada politikaların aceleci halde değiştiğini ve dönüşümlerin yaşandığını ayraç fail Şentop, Türkiye'nin bu zamanda ehemmiyetli işler yaptığını tabir etti.

Türkiye'nin sonuç 20 yılda abra yakaladığının altını çizen Şentop, şunları kaydetti:

"2002'den önce, 1961'e derece arka gittiğimizde Türkiye'deki hükümetlerin ömrü sayı farkı 1,5 sene. 1,5 senede ortak hükümet değişmiş. Şimdi bu ne kavrama geliyor? Hükümet ortak izlence getiriyor. Bir şeyler infaz etmek istiyor, planlıyor ve hazırlamaya kalkıyor. Sonra başlıyor arkası sıra o hükümet gidiyor. Yerine başka ortak hükümet geliyor.

Türkiye'ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldi. Onun nedeni Türkiye'de istikrarı sürekli bir duruma getirmek. Önceki sistemde seçime gidiyorsunuz, ortak biricik oy kullanıyorsunuz o oyla hemen meclisi seçiyorsunuz, hükümeti seçmiyordunuz. Parlamenter meslek bu. Meclisin içerisinden hükümet çıkıyordu."

Şentop, aceleci gelişen, çabucak kararlar katılması müstelzim devim bilimi ortak dünyada tamamı devletlerin stabil çelimli hükümetler ihdas etmek düşüncesince hız zarfında olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyanın katı baş döndürücü pozitif yanlarının olmasının indinde bazısı zorlukları da bulunduğunu dile getiren Şentop, "Türkiye'nin dünkü dünyaya müheyya olması lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi müdahale iktisap etmek neredeyse katı baş döndürücü adımlar atıldı. Bu iri değiştirmek idrak etmek ve farkına ulaşmak lazım. Türkiye'nin duramayacağını, durursa düşeceğini, akıntı etmemizi ve hareketimizi ne derece hızlandırırsak o derece hâlâ çakılı ve çelimli olabileceğimizi anlamamız lazım. 20 sene içerisinde Türkiye nice ülkeyle ilişkilerini baş döndürücü edepli ortak işçilikle işledi." ifadelerini kullandı.

Prens Harry'nin kitabı

Şentop, 20. asrın adamlık tarihinin en kanlı yüzyılı bulunduğunu belirtti.

İki iri savaşın yaşandığı 20. yüzyılda milyonlarca insanoğlunun öldürüldüğünü vurgulayan Şentop, konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

"Şimdi Batılılar bakıyor Orta Doğu'da ahacık yıldırı örgütleri falanca filan anlatıyorlar da dünyada en baş döndürücü insanoğlu öldürenler Avrupalılardır. Şimdi biliyorsunuz ki basına yansıdı. Bakalım mecelle hâlâ çıkmadığı düşüncesince baş döndürücü değişmez değil fakat ortak garplı göz açısını gösteriyor. Bu İngiltere'de ortak prens ayrıldı ya Harry... Kraliyet ailesinden ayrıldı falanca Amerika'ya gitti vesaire. Bir öz geçmiş yazmış özlük sahn öyküsünü orada diyor ki 'Afganistan'da askeriye yaptım, 25 kıta Afganlı öldürdüm' diyor. Tabii güzel insanlar, biçimsiz insanoğlu savaşı. Kendisi güzel insan, onlar biçimsiz insan.

Bir de diyor ki 'onları insanoğlu yerine görürseniz, öldüremezsiniz'. Yani anca görmüyoruz diyor Avrupalı alkan çocuk. Yani sen kimsin? İnsan olup olmadığına değişmeyen veriyorsun karşındakilerin. Bir defa orada ne arıyorsun sen Afganistan'da? İnsan gebertmek düşüncesince orada ne arıyorsun? Şimdi ahacık bu sağ açıklık var. Birbirlerinden de öldürüyorlar fakat dünyada nice yerde koskoca kanlar döküldü 20 yüzyılda. En kanlı yüzyıl. İnsanlığın bundan sonraları ahacık bu Avrupalı alkan insanoğlu dışındakileri ötekileştiren dünyanın halis muhlis imkanlarını kullanan fakat başka kullanıcılarını da sömüren, dünyada adalet, bolluk söylediği devir hemen kendini düşünen göz açılarından evren rahatsız."

"Öncü abuhava Türkiye"

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’nin dünkü ve adaletli ortak evren düzenine önderlik ettiğini belirtti.

Türkiye'nin mütebeddil evren düzeninde yıldızı projektör ortak abuhava yerine öne çıktığını vurgulayan Şentop, mütebeddil evren düzenine her insanoğlunun fut uydurması icap ettiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Türkiye'nin barışçıl çabalarına yer veren Şentop, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Rusya- Ukrayna Savaşı'nda bunu gördük. Makron, Putin ile görüştü. Masanın ortak ucunda o oturdu ortak ucunda Putin oturdu. Birbirlerini duyabilmeleri fark cins değil, görüşmeler yaptılar. Ama on paralık ortak abuhava dü abuhava ortada barışı sağlayabilecek görüşmeler yapamadı. Türkiye bu yönde mesafeler aldı.

Aslında geçtiğimiz april ayında ateşkesi sağlayacak ortak noktaya gelmişti. Ama harp talip ortak bölüm devletler bunu engelledi. Ama ne yaptık, hububat koridoru sağlandı, tutsak mübadelesi sağlandı. Şimdi enerjiyle ilgilendiren bazısı adımlar atılıyor. En sonuç Cumhurbaşkanımızın görüşmesiyle Rusya endamsız ortak müddet olsa da mütareke anons etti. Bunları yapabilecek Türkiye'den başka ortak abuhava yok. Çünkü herhangi ortak dü ülkenin de güvenebileceği başka ortak abuhava yok."

"Türkiye’nin geleceğinden ümitliyiz" diyen TBMM Başkanı Şentop, "Farklı görüşlere eş oluyoruz ortak baş döndürücü konuda. Ama ne mevzularda uyuşma etmemizi de öğrendik. Türkiye’nin menfaati ve geleceği yalan konusuysa o devir bakıyoruz ki milletimiz baş başa akıntı ediyor. Doğruyu görüyor ve biliyor. Milletimizin çoğunluğu ülkemizin menfaatine bulunan mevzularda baş başa akıntı ediyor, bunu görüyorum." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler