USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye, Polonya ve Romanya ortada müselles mekanizmaya, yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi dilek ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop Polonya Meclis Başkanı Witek ile görüştü
01-12-2021 16:18
TBMM

Şentop, Polonya'daki temasları kapsamında bugün önce olarak, Polonya Meclis Başkanı Elzbieta Witek ile müşterek araya geldi.

Görüşmelerin arkası sıra Şentop ve Witek, kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Ziyaretin, yasama kurulu başkanları düzeyinde 5 sene aradan sonradan meydana gelen önce görüşme olması nedeniyle ehemmiyet taşıdığını tamlayan Şentop, düet ve baş döndürücü yönlü mebus diplomatik ilişkileri ihya amacıyla ellerinden mevrut gayreti gösterdiklerini tabir etti.

Şentop, Türkiye-Polonya arasındaki ülfet ve müttefiklik ilişkilerinin baş döndürücü derin, zamanı temelleri olduğuna dikkati çekerek, "600 yılı fazla müşterek süredir dü yurt ortada siyasi, ülfet kesiksiz ilgiler bitmeme ediyor. Bu müddet içerisinde, bugün mevcud nice ülke, şimdi gün sahnesine çıkmamıştı. Bu derece derin, esaslı ilişkileri bulunan dü ülke, dünyada ihtimal de benzeşim biçimde yoktur." dedi.

Öte taraftan benzeyen sürede ilişkileri geliştiren, güçlendiren baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıldığını vurgulayan Şentop, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bunlardan birincisi, 2009 senesinde ilişkilerimizi izlemsel katılım seviyesine yükselttik. Nihayetinde benzeyen sürede Cumhurbaşkanı Duda'nın Türkiye ziyareti ile bu arada nice bölgede baş döndürücü kapsamlı, baş döndürücü ehemmiyetli anlaşmalar imzalandı, adımlar atıldı. Biz, bugün bu ziyaretimizde, dü yurt arasındaki bu zamanı temelleri çelimli bulunan ve hükümetler ortada baş döndürücü dört dörtlük kurda giden ilişkilere, mebus diplomatlık boyutuyla adımlar çarpmak düşüncesince müşterek araya geldik. Birçok mevzuyu Sayın Başkan'la etüt ettik. Türkiye olarak, gelişigüzel devir Polonya ile baş başa bağlaşık ve arkadaş yurt olarak, kuma paylaştığımız değerler ve çelimli müttefiklik anlayışı içinde ilişkilerimizi geliştirmeyi istek ediyoruz.

Türkiye, Polonya ve Romanya ortada 10 senedir dışişleri bakanları düzeyinde bitmeme fail müşterek müselles sistem var. Bu müselles mekanizmanın mutluluk başkanları düzeyine taşınması dair müşterek uyuşma sağlanmıştı. Biz de buna yasama kurulu başkanları boyutunu da ilaveten bu mekanizmayı güçlendirmeyi istek ediyoruz. Bunu en çelimsiz sürede Türkiye’de realizasyon dair teklifimi Sayın Başkan'a ilettim. Türkiye-Polonya-Romanya divan başkanları toplantısını Türkiye'de yaparak, bu müselles mekanizmayı parlamentolar düzeyinde de geliştirmeyi istek ediyoruz."

Şentop, bu çerçevede ekonomi, defans sanayi, gezim alanları ilkin peyda etmek kıl payı sert baş döndürücü bölgede teşrikimesai dair uyuşma sağlandığını belirterek, bu mevzuları doğacak seviyelere taşımayı düşündüklerini bildirdi.

"Çok eleştiri mevzulara şimdi şümullü yaklaşabileceğiz"

Polonya Meclis Başkanı Witek, dü yurt parlamentoları ortada ülfet gruplarının, iş birliğini koyu biçimde bitmeme ettirdiğini fakat bu iş birliğini müşterek fevk seviyeye çıkartmak istediklerini kaydetti.

Bunlardan birinin, ilişkileri, Polonya, Romanya ve Türkiye kendisine müselles ilgiler kapsamında yükseltmek bulunduğunu tamlayan Witek, "Böylece baş döndürücü eleştiri mevzulara şimdi şümullü yaklaşabileceğiz. Özellikle asayiş dair Türkiye, hem NATO üyesi hem de düet kendisine müttefiklerimizden birisi. Güvenlik dair bizi desteklemekte." dedi.

Toplantıda, arsıulusal bölgede da nice mevzuya değindiklerini dile getiren Witek, "İki ülkenin, güvenliğe ve refaha, hem lehçe hem küresel kendisine yardım sağlayabileceği şek götürmez müşterek gerçektir." niteleyerek konuştu

Witek, AB’ye gerçekleştirilmeye çalışılmış bulunan gayrikanuni hicret kapsamında hemen organizatörler değil ayrımsız sürede bunun gerisinde duran mutluluk mercilerine dirlik da uğraş vermede lüzumlu emek harcamaları gerçekleştireceklerini anlattı. Witek, THY’nin Yemen, Afganistan, Irak ve öbür bu cins ülkelerden Belarus’a pervaz etmek isteyenlerin biletlerini askıya almasını kıvançla karşıladıklarını söyledi.

Kovid-19 ile uğraş mevzusunun da ele alındığını, dü yurt tecim kütlesinin salgına karşın baş döndürücü şimdi efdal sayılara ulaştığını tabir fail Witek, dü yurt ortada ticaretin, düet ilişkilere iri yardım sağladığını kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler