USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Macaristan ile zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var

TBMM Başkanı Şentop, "Macaristan ile ilişkimiz hoppadak hükümetler arası ve parlamentolar arası değil, bire bir sürede eş kökenlere müstenit zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Macaristan ile zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var
29-09-2022 23:59
Budapeşte

Resmi temaslarda mevcut kazanmak neredeyse başşehir Budapeşte'de mevcut TBMM Başkanı Mustafa Şentop, matbuat mensuplarına, Macaristan ziyaretini ve gündemi değerlendirdi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile görüştüğünü tamlayan Şentop, bu görüşmelerde hem düet ilişkileri hem de lehçe hali ele aldıklarını söyledi.

Siyasetin, rasyonalite, makuliyet ve zat halkının menfaatini fikren yapıldığını ve bu kapsamda Türkiye'nin Macaristan ile nice mevzuda bire kuma fikirde bulunduğunu tamlayan Şentop, "Bu harp (Rusya-Ukrayna) sürecinde ortaya çıkan erke krizi ve besin krizi bağlamında yaşananlar az buçuk Avrupa'nın, ayrıksı ülkelerindeki politikacıların hile ve siyasetle ilişik bu dü ehemmiyetli esası menfez gerisi ettiklerini gösteriyor. Bir el tahsil edilen kararların ehemmiyetli kuma bölümü akla yatkın değil, baki yandan halkın kendilerini gözeten kararlar değil. Siyaset ve yönetimde realist yaklaşımlar önemli. Ben burada Macar siyasetçilerin realist yaklaşımlar ortaya koyduklarını görüyorum." dedi.

Türkiye'nin girişimiyle hububat koridoru ve köle takası kabil konkre sonuçlar elde edildiğini ve bunun Macar politikacılar çeşidinden da ölçüm edildiğini vurgulayan Şentop, "Türkiye'nin savaşçı dü yurt arasında, Rusya ve Ukrayna arasında, ilk ateşkesi gelmek hâlâ sonradan mihman barışı bünye geçirmek düşüncesince Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığı emek harcamaları burada iri kuma takdirle karşılıyorlar." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Orban arasındaki yaklaşan dostluğun, hükümetler arası ve dü yurt arasındaki ilişkilere yansıyan baş döndürücü müspet yönleri bulunduğunu kail Şentop, "Macaristan ile ilişkimiz hoppadak hükümetler arası ve parlamentolar arası değil, bire kuma sürede kuma kökenlere dayalı zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var. Hatta kılıç Macaristan'ı ahi ve hısım camia namına görürüz, onlar da bizi anca görüyor." dedi.

Macaristan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini, başkaca AB ile Türkiye ortada müspet kuma gündemin oluşması anlamında hız de gösterdiğini kaydeden Şentop, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Avrupa Parlamentosu'nda Macar milletvekillerinin bu yönde gayretleri de var. Bu da hoppadak düet ilişkilerin dobra gidiyor olmasından meydana gelen kuma madde değil, doğrusu baş döndürücü çelimli kuma art planı da var. Türkiye kabil kuma ülkenin AB içinde kişi olarak, erdemli kazançlı gücü ve mecmu büyüklüğü bakımından Türkiye'nin AB'de acemi kuma balans oluşturabilecek, özellikle İngiltere'nin ayrılmasıyla ortaya çıkan kuma balans bozulmasını düzenleyebilecek kuma yurt namına Türkiye'yi gördüklerini tabir ettiler."

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında laflarına de tepkime yayınlayan Şentop, "Tabii iri kuma densizlik, baş döndürücü açıkça bildirmek lazım. Bir parlamentoda Başkan Yardımcısı pozisyonuna mevrut bulunan kuma siyasetçinin ki yaşı bakımından da görmüş geçirmiş kuma politikacı bulunduğu anlaşılıyor, hakeza kuma ferdin arkadaş ve bağlaşık kuma ülkenin Cumhurbaşkanıyla ilişik bu halde hitabı kendini bilmezlik, iri kuma densizlik ve terbiyesizlik. Çok açıkça söyleyelim. Tabii buna ilişkin ego muhatabım namına Federal Meclis Başkanına kuma betik yazdım, bu mevzuyla ilişik hem duyduğumuz hastalığı ve kınadığımızı tabir ettim hem de bununla ilişik Alman parlamenterlerden de Meclis Başkanı ilkin kazanmak neredeyse kuma durum beklediğimizi tabir ettim mektupta." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler