USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: İslamofobiyi oluşturabilmek düşüncesince Batı'da Müslüman yıldırıcı modeli buluş ett

TBMM Başkanı Şentop "İslamofobiyi oluşturabilmek düşüncesince Batı'da, Müslümanların meydana getirdiği ortak yıldırı tablosu ortaya bırakmak lazımdı. Onun düşüncesince bunlar Müslüman yıldırıcı modeli buluş ettiler ve bunu destekleyecek parasal, askeri icraat içerisin

TBMM Başkanı Şentop: İslamofobiyi oluşturabilmek düşüncesince Batı'da Müslüman yıldırıcı modeli buluş ett
13-12-2021 16:05
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolasıyla Meclis'te meydana gelen "Avrupa'da İslamofobi: Problemler, Yaklaşımlar, Çözümler" başlıklı panelin açılışında konuştu.

10 Aralık tarihinin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 73. sene dönümü bulunduğunu anımsatan Şentop, bu sene dönümü zımnında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile programlar gerçekleştirdiklerini ve bu çerçevede meydana getirilen programların yarayışlı bulunduğunu düşündüğünü kaydetti.

Şentop, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 10 Aralık 1948'de onama edildiğini hatırlatarak, bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan elden sonradan bulunduğunu dile getirdi.

Bu muharebede kestirmece 100 milyona benzeyen insanoğlunun öldüğünü, Birinci Dünya Savaşı'nın da Avrupa'nın zat zarfında savaştığı, ekonomilerini, şehirlerini, konutlarını bozma etmiş bulunduğu müşterek devre bulunduğunu özetleyen Şentop, Birinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin yüzdelik 95'inin asker, İkinci Dünya Savaşı'nda ise ölenlerin yüzdelik 33'ünün asker, yüzdelik 67'sinin sivil polis polis bulunduğunu aktardı.

İnsan hakkı konusunun, ilkin geçinme hakkı iktisap buyurmak kıl payı İkinci Dünya Savaşı'ndan sonradan hukukçuların, siyasetçilerin en ehemmiyetli konusu biçimine geldiğini tamlayan Şentop, Batı'nın da bundan hakeza adımlar attığını söyledi.

Şentop, "insan" kelimesinin bizim kültürümüzde, inancımızda bulunan bulunduğunu tabir ederek, Batı uygarlığında "insan" yönünde geçer not "human" kelimesine literatürde 1680'li zamanlarda rastlandığını dile getirdi. Şentop, o vakte denli Batılıların yalnızca kadın-erkek ayrımı yaptığını, ikisini beraberce tabir edecekleri müşterek kelimeleri bulunmadığını söyledi.

"İnsan dediklerinde Batı'daki siyasetçilerin, akademisyenlerin hakkıyla bizim anladığımız kıl payı müşterek insanı mı kastettiklerine ilişkin istifham göstergesi var kafamda." diyen Şentop, Hristiyan-Yahudi, alkan Avrupalı değilse, Müslümansa yahut değişik müşterek dine mensupsa insanoğlu haklarıyla ilgilendiren yaklaşımda mesail ortaya çıktığını kaydetti.

Avrupalıların egoist yaklaşımının tezahürüyle, Avrupa'da ortaya çıkan ve kendilerinin ahlaken, hukuken akla yatkın buldukları ve vasıflandırma bitirdikleri hususların üniversal olduğuna inandıklarını tamlayan Şentop, "İnsan diyince dünyada Adem'in Havva'nın evlatları insanı, kuşatıcı şekilde, içeriğini bu halde dolduracak müşterek lügat adına anlayamıyorlar önce planda." sanarak konuştu.

Din özgürlüğü konusunda, salip takmanın Hristiyanlar açısından ecir olabileceğini fakat dini müşterek lüzum olmadığını dile getiren Şentop, "Ama başörtüsü anca değil." dedi. Şentop, "din" kelimesini somutlaştırırken her insanoğlunun zat kültürünün birikimiyle meseleye baktığını fakat bunu bitmek icap ettiğini vurguladı.

İnsan haklarıyla ilgilendiren yaklaşımın Avrupa-Batı sınırları dışına çıkıldığında, hususiyet meselesi olmaktan uzaklaşıp siyasal meseleye dönüştüğünü özetleyen Şentop, "Avrupa dışındaki ülkelerdeki insanoğlu hakları dediklerinde anladıkları bilinçlilik siyaseten dava teşekkül fail şahısların ve grupların hakları kıl payı anlıyorlar. Çoğunluğun hakları kıl payı anlamıyorlar. Nerede müşterek düğümlü husus, kişi, camia yahut husus var ise onun üzerine, büyüterek yaklaşıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Küresel emir düşüncesince geçişsiz bulunan bilinçlilik toptan terördü"

Şentop, 1991'den, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından itibaren, Afganistan'daki gelişmeler, Taliban'ın güç kazanması ve 11 Eylül 2001'den sonradan dünyanın gündemine "İslamofobi"nin girdiğini söyledi.

Bu ifadenin onların bakışı olduğunu, kullanmamak icap ettiğini özetleyen Şentop, İslam kini meselesinin toptan emir idealiyle ortaya çıktığını bildirdi.

Şentop, toptan terörle mücadelenin toptan egemenliği meşrulaştıracağını ve İslamofobinin bunun en ehemmiyetli materyali bulunduğunu belirterek, "Küresel emir düşüncesince geçişsiz bulunan bilinçlilik toptan terördü." dedi.

İstanbul'da 2003'te, 2004'te Madrid'de, 2005'te Londra'da yıldırı olaylarının gerçekleştiğini ve Avrupa'da "Müslüman kıyafetindeki" tiplerin karikatürize edilerek anlatılmaya başlandığını tabir fail Şentop, hususi adına buluş edilmiş, var edilmiş müşterek Müslüman yıldırıcı modeli var bulunduğunu dile getirdi. Şentop, şunları söyledi:

"Uluslararası terörizmin ilkin El-Kaide ve DEAŞ iktisap buyurmak kıl payı filvaki Batı ülkeleri, onların duyu örgütleri çeşidinden var edilmiş ve desteklenen binalar bulunduğu kanaatindeyim. Adamın bir tanesi geliyor Asya'nın bilmiyorum neresinden, Avrupa'ya geçiyor, Amerika'ya gidiyor, Suriye-Irak'a geliyor. Sıradan müşterek vatandaşın ve aşırı sayıda insanoğlunun bu denli bedava dolaşımının olabilmesi beklenir değil. Bu müşterek hoşgörü ister. Bedava değil bu işler, parayla oluyor. Paranın sirkülasyonu var, tabanca var. Dolayısıyla hakeza müşterek arsıulusal yıldırı örgütünün var olabilmesi, yürüyebilmesi, çalışkanlık gösterebilmesi düşüncesince arsıulusal hoşgörü olması lazım, cezaevi yumma olması lazım. Bunu da yapabilecek bulunan Batılı devletlerin duyu örgütleridir. Bunlar çıkıyor mı, çıktı? Mesela Lafarge ile ilgili, DAEŞ'e yardımına, bunun da hükümetin bilgisi dahilinde olduğuna ilişkin müşterek anket yürütülüyor. Hukuki boyuta çevrildi mesele. Bu birtakımı itiraflarla rastlantısal adına çıkmak müşterek şey.

İslamofobiyi oluşturabilmek düşüncesince Batı'da, Müslümanların icra ettiği müşterek yıldırı tablosu ortaya ayırmak lazımdı. Bu kendinden ortaya çıkmıyor hakeza müşterek şey, İslam buna doğrusu izin etmiyor. Normal Müslümanların hakeza müşterek bilinçlilik yapması beklenir değil. Onun düşüncesince bunlar Müslüman yıldırıcı modeli buluş ettiler ve bunu destekleyecek halde parasal, askeri anlamda, dolaşımını kolaylaştıracak halde icraat içerisine girildi. Dolasıyla arsıulusal terörün esasta hamisi İslamofobiyi buluş fail Batılılar."

Şentop, ideolojik yaklaşımları, engebeli paradigmaları müşterek kenara bırakıp hayattaki dört başı mamur insanların, evlerinde erinç zarfında terörden, anarşiden ırak şekilde, minimal insani-ekonomik koşullarda yaşayacak müşterek ortamı gerçekleştirme buyurmak icap ettiğini söyledi.

"11 Eylül saldırılarından sonradan İslam'la yıldırı ortada alışveriş kuruldu"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da 11 Eylül saldırılarından sonradan İslam'la yıldırı ortada düşüntülü ve dayatmacı alışveriş kurulduğunu, kurulan bu alışveriş hasebiyle Avrupa ve ABD'de canlı Müslümanların yurttaşlık kimliği edinmelerinin zorlaştığını söyledi.

İslami yeğleme ve değerlerini kamusal bölgeye haiz Müslümanların müşterek zılgıt adına görüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, bunun kararında da devlet, siyaset, medya, ilçe ve maşer ayaklarında Müslümanlara çevrik adına ayırımcı politikaların umumiyet kazanmaya başladığını belirtti.

İslamofobik politikaların hem anadan görme bununla beraber toplumsal medyadaki karşılığının devamlılık yayınlayan müşterek "nefret söylemi" olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, İslamofobik tiksinti söyleminin şiddete dönüşmesi kararı en sonuç 15 Mart 2019'da cuma esnasında 51 Müslüman'ın katledildiğini anımsattı.

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Müslümanları yahut İslam'ı kesinlikle adına kaba, cahil, yabancı, öbürkü ve şiddete eğik adına betim fail ifadeler açık açık tiksinti söylemidir ve tabir hürriyeti parantezine alınamaz. Avrupa'da İslamofobinin müşterek günce sahn olgusu biçimine gelmesi, burada canlı vatandaşlarımızla öbürkü Müslümanların hayatlarını tedricen müşterek pres içerisine Avrupa üstünde dolaşan İslamofobi hayaletinin ürettiği tehdidi abartmıyoruz fakat bazılarının icra ettiği kıl payı cezaevi gerisi da etmiyoruz. Temel insanoğlu haklarının Müslümanlar bahis konusu olunca hiçe sayılmasına itiraz ediyoruz."

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise 11 Eylül sonrası İslamofobi hasebiyle Müslümanlara ve İslam'a mesnet açılan çirkin düşüncenin tesirinin dört başı mamur İslam coğrafyalarında kan ve yaş adına yaşandığını tabir etti.

11 Eylül saldırıları sonrası İslamofobi hesabına yaşanmış bulunan müşterek vakası aktararak, "Kitlesel tiksinti şiddeti, değişiklik gözetmeksizin dört başı mamur kitlesel müşterek yıkıma, dört başı mamur kitlesel imha hareketine dönüşüyor." dedi.

İslamofobinin Avrupa'nın değerlerinin ve insanlığın dört başı mamur müktesebatının dışa vurumu bulunduğunu dile getiren Kılıç, İslamofobinin müşterek ideolojik davranış olduğunu, ırkçılığa ve ağırbaşlı hız olaylarına dönüştüğünü belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler