USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki devre müheyya olmalı

Mustafa Şentop, hayattaki gelişimleri cezaevi önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki devre müheyya olması icap ettiğini tabir ederek, Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Şentop: Dünyadaki gelişimleri menfez önüne alarak Türkiye önümüzdeki devre müheyya olmalı
11-07-2022 22:03
Tekirdağ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, evvel yerine memleketi Tekirdağ'daki Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu kent Hastanesini görüşme ederek burada bazısı hastalar ve esenlik personellerinin bayramını kutladı.

Ardından Süleymanpaşa ilçesine dair Yağcı ve Banarlı mahallelerine revan Şentop, mahalle sakinleriyle bayramlaştı, ortak müddet lakırtı etti.

Şentop, Yağcı Mahallesi'nde meydana getirdiği konuşmada, dünyanın ağır ortak dönemden geçtiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sürdüğünü tamlayan Şentop, "Bu muharebeye evvela kimesne olasılık vermiyordu, muahharen başladıktan çelimsiz ortak müddet zarfında biteceğini düşünmeye başladı hacısı hocası ama... Sadece Ukrayna-Rusya ortada da değil dünyada hakeza çatışmaların, savaşların artabileceği ortak devre akıllıcasına gidiyoruz maalesef." dedi.

"Dünyadaki gelişimleri delik önüne alarak Türkiye önümüzdeki devre amade olmalı"

Şentop, hayattaki gelişimleri delik önüne alarak Türkiye'nin önümüzdeki devre amade olması icap ettiğini anlatım etti.

Türkiye açısından dü ehemmiyetli hususun bulunduğunu özetleyen Şentop, şunları kaydetti:

"Birisi Türkiye'yi herhangi ortak bakımdan çelimli kılmak, çelimli ve şişman Türkiye biçimine getirmek. İkincisi de hayattaki sistemin bozulduğu, acemi ortak manzume arayışlarının meydana geldiği şimdilerde Türkiye'yi hemen zat başına cereyan edebilir şekilde, Milli Mücadele periyodunun sloganı bulunan 'tam istiklal' sloganıyla arsıulusal ilişkilerde, hukukta, ekonomide zat başına cereyan edebilecek ortak güçle 'tam istiklal' zarfında tutabilmek. Bunun ortak ekip bizlere dezavantajları da olmakta tabii ancak olasılık hakeza ortak çatı zarfında kalmanın bambaşka dezavantajları da olacak devir içinde. Onun düşüncesince Türkiye'yi bağımsız ortak şekilde tutabilmek, Cumhurbaşkanımızın 'kendi göbeğimizi kendimiz keseriz' söylediği şeyi ortak yöntem yerine ısınmak önemli.

Bunun hüzünlerini Avrupa devletleri hassaten yaşıyor nice bölgede ilkin erke edinmek üzere. Ama Türkiye aşırı şişman zorlukların üstesinden geldi. Bundan kısaca 100 sene evvela kılıç yurt topraklarının ehemmiyetli ortak bölümü engelleme altıdayken, tek gücümüz imkanımız yokken, 50 sene bitmeme fail savaşlardan muahharen ağız ağıza kazançlı yerine tükenmiş ortak vaziyetteyken şişman ortak uğraş verdik. Hakikaten vatanımızın bağımsızlığını ve istiklalinin sağladık. Zor dönemler yaşadık ancak bunların üstesinden geldik daima beraber. Bu dönemleri de henüz şişman ortak Türkiye hedefine iktiran etmek yoluyla aşacağız"

"Yine adetçe artma var"

Daha muahharen Süleymanpaşa Belediyesince Karacakılavuz Mahallesi'nde planlı "Keşkek Şenliği"nin açılışına dahil bulunan Şentop, kazandan doldurmuş olduğu keşkeği tören düzeni üyelerine ağırlama etti.

Şantop, peşi sıra hanımlarla dibekte buğday dövdü.

TBMM Başkanı Şentop, burada meydana getirdiği konuşmada, üçüncü anadan görme keşkek şenliğinin yararlı olmasını diledi.

Kovid-19 salgınına dair marazlı sayılarında artma olduğuna dikkati çekici Şentop, "Yavaş aheste müstevli koşulları iyileşiyor diyorduk. Fakat biliyorsunuz ki gine adetçe artma var. Her ne derece hastalığın seyri az buçuk belli belirsiz gitse de gine de sirayet sayısında artma var. Bu sebeple hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, resmiyet ve hijyene ilgi etmek, mümkünse dolgun ve gizli bölgelerde peçe değerlendirmek derece hususlara uyma etmekte kâr var. Çok ağır dü sene geçirdik. Bir henüz o günleri Allah göstermesin." sanarak konuştu.

Şentop, bölgenin, yörenin, kendine muhtemelen yöresel katı aşırı güzelliği bulunduğunu anlatım etti.

Bunlardan birinin de keşkek bulunduğunu aktaran Şentop, "2011 senesinde UNESCO, evren konkre sıfır kültürel mirasına müdahale etmişti keşkeği. Keşkeğin en dobra yapıldığı sahaların başlangıcında da Karacakılavuz geliyor. Zor, saat ve dayanak talip ortak yemek. Güzel gerçekleştirmek da başkaca beceriklilik gerektiriyor. Ama Karacakılavuz'daki kardeşlerimizin dostlarımızın bunu en dobra yapanlardan olduklarını bu mevzuda beceriklilik gösterdiklerini biliyoruz." dedi.

Şentop, Karacakılavuz'da coğrafi ayraç almış Dimi dokumalarının da bulunduğunu anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bunların tanıtımı düşüncesince himmet göstermeliyiz. Günümüzde adım adım yöresel özelliklerin, sanatların, el inşası mamüllerin yahut konkre sıfır kültürel değerlerin henüz açık açıdan öne çıkabilmesine olanak sağlayıcı gelişmeler var. Bilhassa hızla gelişen teknolojinin gelişmesiyle beraber, iletişimle ilişik kaydedilen gelişmeler bunu kolaylaştırıyor. Özellikle Tekirdağ'ımız nice özel, topu topu dünyaya sunabilecek domestik değerler, mahsulat üretiyor. Bunların tanıtımı düşüncesince henüz ortak tomar himmet göstermeliyiz. Keşkek Festivali de bunlardan birisi."

TBMM Başkanı Şentop, şenliğe katılanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Yöresel mamüllerin satışa sunulmuş olduğu ve el oyunları kadrosunun tanıtım gösterisi meydana getirdiği şenliğe katılanlara keşkek ağırlama edildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler