USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığında devir teslim töreni

Tarım ve Orman Bakanlığına tayin edilen Vahit Kirişci, planlı devir teslim töreni ile rolü Dr. Bekir Pakdemirli'den devraldı.

Tarım ve Orman Bakanlığında devir teslim töreni
04-03-2022 14:14

Resmi Gazete'de piyasaya sürülen Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden affı benimseme edilen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin hesabına Vahit Kirişci atandı. Kirişci, bakanlıkta planlı devir teslim töreni ile görevine başladı.

Törende mütekellim Dr. Bekir Pakdemirli, fariza süresi süresince bakım ika gayretinde olduklarını anlatım ederek, “Görev süresi süresince ermiş milletimize bakım ika gayretinde olduk, hizmetlere, ehemmiyetli planlara imza attık. Tarım meselesi her insanın konuşmuş bulunduğu iş bulunduğu düşüncesince 15 sene aradan sonradan Tarım Orman Şurası yaptık. Su Şurası yaptık. Çiftçimizin tamamen indinde olduk, sayın bakanımız da bundan hakeza da indinde olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile kalan desteklerin yanı esna nice plan imzaladık. Türkiye'de geçmiş ve domestik elektrikli traktörü çıkardık. Bitkisel üretimimizde 2020 yılı fiktif ile Cumhuriyet tarihinin rekoru olmuştur. Ekibime baş döndürücü teşekkürname ediyorum, iyi işlere imza attık. Bir şeyler yaptıysak onların sebebiyle oldu. En iri teşekkürname bize desteğini esirgemeyen cumhurbaşkanımıza” niteleyerek konuştu.

“‘Bunlar ithal edilebilir' deyip tarımı boşlama edenler baş döndürücü oldu”

Pakdemirli'den sonradan lafı meydan Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığının şu anki kûhi ile dokunmadığı tek meydan olmadığını belirterek, “Dolayısıyla global hava değişiminin hakeza şimdiki ortak iç kulak durumuna geldiği ortak devirde tarımın ne genişliğinde önemli, ne genişliğinde dirimlik ciddiyete haiz, elzem ortak bölüm bulunduğunu her daim beraberce görmüş olduk. Maalesef baş döndürücü önceleri, ‘Bu şehir bunları üretmese de olur', ‘Bunlar ithal edilebilir', ‘İthal edildiğinde de bunların finansal ücreti şu olur' deyip tarımı boşlama edenler baş döndürücü oldu. Ama hükumetimiz zamanında 2002'den bu yana, ki ego de 22. ve 23. devirde mecliste Tarım Komisyonu Başkanı şekilde sunulan o rolü ödeme etmeye çalıştım. O çevrim de hususiyet devletinin eğer olmazsa olmazı bulunan mevzuat bölümü bu piyasaya kazandırıldı. Düşünün ortak ekincilik ülkesinden lakırtı ediyorsunuz, kendiliğinden yeterliliğinden bahsediyorsunuz fakat ortak ekincilik kanununuz yok. Veya ortak tohum, ortak verim üretimi düşüncesince beğenilen materyalden lakırtı ediyorsunuz, ortak Islahçı Hakları Kanunu yok. Çiftçinin örgütlenmesi ile ilgilendiren birtakımı birlikler olsun, tarım odaları olsun bunlarla ilgilendiren anayasa yok” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığında Gıda Kontrol biriminin ehemmiyetli ortak fariza sahasını oluşturduğuna dikkati çekici Bakan Kirişci, “Mesela bunlara bağlı de o devirde kovulmuş bulunan mevzuatlarla tarım, gereksinim duyan mevzuata kavuşmuş durumda. Dolayısıyla icra hesabına bu rolü ödeme eden, 2002 yılından bu güne genişliğinde fariza almış eksiksiz bakanlarımız, aynen Pakdemirli Bakanımız denli bunun gereklerini, icaplarını hesabına getirmeye çalıştılar. Biz, hepsine teşekkürname ediyoruz. Bu ortak sembol yarışıdır. Mutlaka mukarrer ortak müddet ortak koltukta oturulacaktır, haset ulaştığında o bayrağı hâlâ yukarılara giymek hesabına toy ortak arkadaşımız iri ortak coşku ve hevesle bu rolü ödeme edecektir. Dolayısıyla bu hizmetler inşallah tıkır tıkır uzunlamasına bitmeme edecek” niteleyerek konuştu.

“Bu ülkenin tarlasını işleyen, bahçesi ile çalışır olan, ahırda, kümeste, ağılda hayvanları ile hemhal bulunan eksiksiz üreticilerimize müteşekkir olmamız gerekir"

‘Stratejik' ve ‘vazgeçilmez' kavramlarının ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Kirişci, şunları söyledi:

“Eğer ortak şeye izlemsel diyorsanız, bire ortak sürede onun vazgeçilmezliğinden de lakırtı etmiş olursunuz. Vazgeçilmez ve izlemsel bulunan ortak şeyi de kesin suretle bulunurlukla eşleştirmek lazım. Yani ortak şeyi izlemsel diyeceksiniz fakat bununla ilgilendiren bulunurluk dair eksiğiz, noksanız. Şu anne genişliğinde Türkiye, katı baş döndürücü üründe kendine yeterliliği ve hemen daha sonra ihracatı bulunan ortak şehir şekilde sağlam ortak şehir oldu. Biz bu anlamda da bu ülkenin tarlasını işleyen, bahçesi ile çalışır olan, ahırda, kümeste, ağılda hayvanları ile hemhal bulunan eksiksiz üreticilerimize müteşekkir olmamız gerekir. Tabii ki bu görü çabucak tarımla sınırla bulunan görü değil. Bu bakanlığın ortak de orman ile ilgilendiren bölümü var. Orası da bizim düşüncesince sonuç basamak önemli. Ne genişliğinde ehemmiyetli bulunduğunu geçtiğimiz sene yaşadığımız o natürel afette gördük. Bunlara bağlı de ormanımızın elzem olduğunu, orman köylümüzün behemehâl korunması, kollanması icap ettiğini de yaşadık. Tarıma müteveccih teknolojiyi desteklememiz gerekiyor.”
Gururdan ve kibirden Allah'a sığındığını tamlayan Kirişci, makamın eğreti bulunduğunu on paralık aklından çıkarmadığını dile getirdi. Kirişci, aklından çıkardığı takdirde matbuat personellerinin bu hali hatırlatmasını istediğini söyledi.
Tören, ikilinin birbirine çiçek arz etmesinin arkası esna sonuç buldu.

İLGİLİ HABER
Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi atandı Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişçi atandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler