USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tarihi Gelibolu Yarımadası destanlaşan zaferin 107. sene dönümüne hazırlanıyor

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü zımnında 18 Mart'ta tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenler düşüncesince hazırlıklar sürüyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası destanlaşan zaferin 107. sene dönümüne hazırlanıyor
13-03-2022 12:21
Çanakkale

Türk tarihinin giranbaha sayfalarından olan, biricik kahramanlıkların yaşandığı, yurt ve ulus sevgisinin sembolleştiği, ülkenin herhangi ortak köşesinden mevrut gençlerin mübarek saydığı değerler düşüncesince canını feda ederek, "Çanakkale geçilmez" destanını yazdığı bölgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinesindeki takımlar titizce çalışıyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda galebe yoğunluğu başladı

Restorasyon ve Yapım İşleri Grup Başkanlığı Şehitlikler ve Anıtlar Peyzaj Uygulamaları Koordinatörlüğünce, bölgede peyzaj düzenlemesi yapılmasının yanında belirlenen aksam yeşillendirilip, mefruşat temizlendi.

Hisarlık Tepe üstünde toprak alan 41 mt. yüksekliğindeki Şehitler Abidesi çevresinde meydana getirilen çalışmayla, Türk bayrağını simgeleyecek al ve alkan renkte 12 bin şakayık ekildi.

Abide bölgesi ve Morto Koyu'ndaki helikopter pistlerinin çevresinde gerileyiş ve kalkışlarda tehlikeleri engel olmak düşüncesince canlı destar temizliği, abideye vasıl seçenek yollarda da biçim kenarı temizliği yapıldı.

Katılımcıların yurt düzenini sağlayacak tribünlerin kurulumu ise sürüyor.

Törenler kapsamında bölgede fariza meydana getirecek askeri birlikler de provalarını yapmış olup sonuç hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

"Tarihi alandaki sonuç hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AA muhabirine, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bu sene da iri ortak cümbüş ve gururla kutlanacağını belirtti.

Kaşdemir, "Çanakkale namına 18 Mart'a hazırız. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü etkinliklerine davranmak düşüncesince çalışıyoruz. Bu sene 18 Mart törenlerimiz inşallah hâlâ elleme olacak. Çünkü hem galebe çağımız bununla birlikte Türk milletinin yaptığı baş döndürücü ehemmiyetli ortak işin, köprünün açılışı olacak." dedi.

Çanakkale'nin 18 Mart'ta Türkiye'nin sonuç yıllarda görmüş bulunduğu en büyük, manalı buluşmasından birine ev sahipliği yapacağını kaydeden Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Dünyada mühendislik harikası namına yayınlanan boğazın bağrında ortak gerdanlık kabilinden kalacak bulunan ve Türk milletinin çocuklarının yaptığı iri yapıtı Sayın Cumhurbaşkanımızın, mevrut misafirlerimizin, Türk milletinin katılımlarıyla daima bu arada açmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, mevki erkanının, halkımızın katılımlarıyla bu arada gene iri ortak gururla Çanakkale Deniz Zaferimizi kutlayacağız."

"Dünyanın dayanıklı gösterdiği iri ortak işi başarmanın gururunu yaşıyoruz"

Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin tarihindeki en hariç sayfalardan biri olduğuna ayraç fail Kaşdemir, şöyleki bitmeme etti:

"O devir kılıç bu milleti, devleti, vatanı, bayrağı, mübarek değerleri arkalamak düşüncesince bu topraklardan dünyaya düzlük okuduk. Vatan, millet, mübarek değerler bahis konusu olduğunda canını hiçe saymanın işareti bulunan Çanakkale ruhu bu topraklarda doğdu. Çanakkale ruhunun temsilcileri Seyit Onbaşılar, Yüzbaşı Yusuf Kenanlar, Cevat Paşalar, Selahattin Adil Paşalar, Gazi Mustafa Kemaller bu topraklarda dünyaya düzlük okudular ve Mehmetçik ile iri ortak defans mücadelesi verdiler. Mehmetçik baş döndürücü elleme savaştı, komutanları baş döndürücü elleme atıf ve dalavere etmeyi bildi. Biz bu topraklarda DOĞRU ortak gurur, galebe yaşadık."

Çanakkale kahramanlarının çocuklarının gene iri fütuhat yazmanın eşiğinde olduğunu, iri işler başardığını dile getiren İsmail Kaşdemir, "Boğazın bağrına gerdanlığı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü yapmayı başardılar. Aslında Seyit Onbaşılar, o zamanın Mehmetçikleri, komutanlar, Gazi Mustafa Kemaller bugün hepimiz baş döndürücü şen ortak ortamda çalışalım, bu bayrağın altında özgürcesine iri işler başaralım niteleyerek canlarını ortaya koyarak, dünyaya düzlük okumuşlardır. Bugün dünyanın alkışladığı, imren ettiği, dayanıklı gösterdiği iri ortak işi başarmanın gururunu yaşıyoruz." niteleyerek konuştu.

"İki muvaffakiyet ve gururu bire ortak devir yaşayacağız"

Kaşdemir, 18 Mart'ta hem galebe gününün kutlanacağını bununla birlikte baş döndürücü ehemmiyetli ortak plan bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışının sevincinin yaşanacağına ayraç ederek, "Hem iri ortak galebe hem ortak iri ortak işi başarmanın mutluluğu 18 Mart'ı bu sene hâlâ manalı ortak bir duruma getirecek." ifadesini kullandı.

"İşte bu Türk milletinin inandığı, bütünlük ve beraberliğini korunum etmiş bulunduğu devir ne denli iri işler başarabileceğinin göstergesidir." diyen Kaşdemir, tarihin bunların örnekleriyle komple bulunduğunu bildirdi.

Kaşdemir, şöyleki konuştu:

"İnşallah gelecekte de bu birliğimiz, beraberliğimizi, Çanakkale ruhunu kaybetmeden tarihî yolculuğumuza bitmeme edeceğiz. 18 Mart'ta baş döndürücü iri ortak telaki bekliyoruz. O devir adeta Türkiye'nin kalbi Çanakkale'de atacak, ihtimal de dünyanın gözü bu topraklarda olacak. Çanakkale'den ortak el hâlâ halis muhlis dünyaya anons edeceğiz ki; bu topraklarda herhangi ortak devir varız ve iri işler başaracağız. Büyük zaferin mimarları, alp Mehmetçiğimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Onları tek devir unutmadık, unutmayacağız. Onların iri mücadelelerinden iri esin alıyoruz."

Bugün başarılan kâffesi işlerin tarihten tahsil edilen ilhamla, o güçle gerçekleştirildiğine dikkati çekici Kaşdemir, "O devir meydana getirilen işlerin ilhamı bugüne güç, çelim veriyor, önümüzü aydınlatıyor. Çanakkale Zaferlerindeki o emanet bize iri ortak güdeleme sağlıyor. Bugün de Çanakkale kahramanlarının torunları namına hepimiz de yeniden destanlar yazıyoruz, iri işler başarıyoruz. Onları herhangi ortak devir rahmet ve saygıyla anacağız. Bugün de devletimize, milletimize, ülkemize hakeza iri asar kazandıranları da şükranla anıyoruz. İnşallah bu milletin kalbinde Çanakkale ruhu tek fire olmayacak. Çanakkale ruhu bu topraklarda ezel ebet mevcut olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler