USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı

Kentleşme ve ulaşımın çevresel, konuşu ve toplumsal etkilerine dijitalleşme ekseninde analizör niyet etmek gibi ve Renault Group yardımı ile yaşama güzeşte Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi ve Özyeğin Üniversitesi ortada teşrikimesai protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi ile teşrikimesai yaptı
24-02-2022 16:08
Ulaşım sistemlerinin acemi sisteme elan dobra entegrasyonuna yardım gelmek ve inovatif analizör yetiştirmek amacıyla yola çıkan Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi (SMİ), millî ve arsıulusal paydaşlarıyla bir araya geldi. Kentleşme ve ulaşımı topu topu bileşenleriyle inceleyici inisiyatif, megakentlerdeki gidiş geliş yoğunluğu, erke tüketimi, iklim kalitesi ve sosyokültürel etkilere odaklanıyor. Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, kentsel hareketliliğin fakat değişik disiplinlerin bir araya gelmiş şekilde çözümlenebileceği yaklaşımıyla iş dünyası, müteşebbis ekosistemi, çırçıplak maşer ve akademisyenlerle baş başa sayısal analizör arıyor.

“Sürdürülebilir, bütünleşmiş ve zeki erişim düşüncesince bir araya geldik”

Protokol töreninde izahat işleyen SMİ Kurucusu, Sözcüsü ve Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, “2050'de ülke nüfusu 2,5 bilyon ad artacak. Mobilite, kentleşmenin en ehemmiyetli mevzularından biri. Kentleşmenin artmasıyla hayat standardını yükseltmek düşüncesince sürdürülebilir, zeki ve yenilikçi bir erişim planlama yaklaşımına gerekseme duyuyoruz. Buna fakat eş akılla analizör getirebilir ve geleceğin mobilitesini tasarlayabiliriz. Bu nedenle, geleceğin erişim çözümlerini tasarlayacak bir ari fikir kuruluşu namına yola çıktık” dedi.

Ulusal ve arsıulusal paydaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kaya ve zeki ülke planlamacılığı sahasından dünyanın önde mevrut baş yapıcılarından Sotiris Tsoulos dil cambazı namına arazi aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Yöneticisi Dr. Göktuğ Kara Avrupa Birliği'nin sürdürülebilir kentsel çabukluk dalında icra ettiği projelerden ve bu alandaki çırçıplak topluma sunulan AB desteğinden bahsetti.

Sürdürülebilir mobilite çözümleri dünyaya taşınacak

Kentleşmenin ve dijitalleşmenin en ehemmiyetli megatrendler olduğuna özen çekici Hakan Doğu, “Sürdürülebilir dalında icra ettiği icraat ve girişimcilik ekosistemine verdiği yardım zımnında Özyeğin Üniversitesi ile baş döndürücü altın icraat yapacağımıza ve Türkiye'de başlattığımız emekleri dünyanın rastgele yerindeki megakentlerde uygulayabileceğimize inanıyoruz” halinde konuştu.

SMİ ve Özyeğin Üniversitesi, araştırı projeleri, eğitimleri, müteşebbis eko-sistemini destekleyecek planlar ve etkinlikler ile data analizi ile geliştirilecek planların yapılandırılması eş icraat çevre ortada aykırı değerlendirilerek yaşama geçirecek.

Protokol imza törenine eklenmiş bulunan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversite namına müteşebbis bir araştırı üniversitesi misyonumuzla, eğitim, araştırı ve bilgelik transferi faaliyetlerimizi gerçekleştirirken dönüştürücü, baş döndürücü boyutlu, erişilebilir ve tabii sürdürülebilir analizör sunarak topluma işlev etmeyi amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizin sonuncu hedefi bulunan içtimai etkiyi oluşturacak ve artıracak bir darülfünun kültüründen hareketle, mega sorunlara manalı ve mihman çözümlerin temel noktasını oluşturacak ilmî icraat yürütmeyi, anne sorumluluklarımızdan bir tanesi namına tanımlıyoruz.

Girişimci bir araştırı üniversitesi olarak, bu çalışmaların infaz alanlarını hususi sektör, kamu, STK'lar ve girişimciler ile bu arada kurmayı ve geliştirmeyi hem baş döndürücü altın bununla yanında muktezi görüyoruz. Paydaşlarımızla baş başa imza attığımız topu topu çalışmalarımızda önceliğimiz, sürdürülebilir bir dünyada kişiye reva bir hayat türüne baş döndürücü disiplinli ilmî katkıda mevcut olmak ve data ile sönümsüz tesiri faziletkâr analizör üretebilmek. Üniversitemizin yatkın bulunduğu bu ibdai yaklaşımın en şimdiki örneği de geleceğin erişim çözümlerimi niyet etmek kabilinden yola çıkmak bulunan SMİ ile iş birliğimiz. Bu teşrikimesai çerçevesinde mobilite problemlerine data güdülebilen analizör elde etmek maksadı ile araştırı projesi fonlayan kuruluşlara başvurularda bulunarak (AB, TÜBİTAK gibi) ortak, örgün ve daim eğitimler gerçekleştirmeyi, eş data ambarını geliştirmeyi ve sürdürülebilir analizör sunacak girişimcilere beceri dayanak olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Mobilite problemi fakat geleceği kasten çözülebilir”

Sotiris Tsoulos ise şu şekilde konuştu: “Kentsel Hareketlilik, Esneklik ve Sürdürülebilirlik erişim ve iblağ ile ilgilendiren şişman siyasa kavramlarından elan da fazlasıdır, çünkü günce hayatımımıza direkt tesirleri vardır. Kentsel çabukluk eşittir zaman, elastikiyet eşittir tercihler ve sürdürülebilirlik eşittir sağlık. İşte illerde ve kamusal bölgelerde mimarlığın odaklanması müstelzim arazi burasıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler