USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki

İstanbul'da turistik taşımacılık işi İstanbul Büyükşehir Belediyesince sonlandırılan otobüs firmasından meydana getirilen açıklamada, "Zabıta kolluğunun bu derece aleni ve hukuksuz müşterek biçimde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerine arazi verildi.

Sultanahmet'te taşımacılık işi sonlandırılan otobüs firmasından İBB'ye tepki
18-01-2022 16:28
İstanbul

Sultanahmet Meydanı'nda turistlere müteveccih şehir turu düzenleyen otobüs şirketi mensupları ile UKOME sonucu gereği alanı bırakma etmeleri anlamında menfaatlerini münebbih İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB)e ilişkin kollukçu ekipleri ortada toy arbedenin ardından, çağ hem hususi şirketin tıpkı zamanda İBB'ye ilişkin İstanbul Ulaşım AŞ otobüslerinin faaliyetlerini sürdürdüğü görüldü.

Sultanahmet Meydanı'nda gazetecilere izah karşıcı otobüs şirketi avukatı Abide Gülel Birsen, "İBB'nin kollukçu ekipleriyle çalışanlara saldırdığını ve araçlarını hukuksuz halde çektiğini" tez etti.

İBB'nin 2021 yılı Temmuz kocaoğlan UKOME sonucuna isnaden akıntı ettiğini korumak için çaba sarfeden Birsen, "İhalesiz halde aldıkları otobüslerini bizim otobüslere benzeri halde giydirip Sultanahmet Meydanı'na getirdiler. Broşürlerimizi nüsha imitasyon ederek bizim fiyatlandırmamızla adanmış yaptılar. Kamu gücü kullanılarak ruhsatlarımız bozma ediliyor." dedi.

Hem taşımacılık hakları tıpkı zamanda çalışanların uğramış bulunduğu fiziki hücum düşüncesince türel yollara başvurduklarını özetleyen Birsen, İBB'nin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TÜRSAB) mezuniyet vesikası bulunmadan çalıştığını öne sürdü.

Firmadan "rekabete karşıt hareket" iddiası

Firmadan meydana getirilen mukayyet açıklamada da sözleşmede, tarafların kusuru sıfır zorlayıcı etmen yerinde sözleşmenin düzeltilmiş edilmesi icap ettiğinin toprak almış bulunduğu aktarıldı.

Kovid-19 salgını zımnında şirketin 2020 yılından beri gelirlerinden yoksun kaldığının belirtildiği açıklamada, şu görüşlere toprak verildi:

"Firmamız da bu kapsamda, hem İBB'ye ödemesi müstelzim bedellerle ait adaptasyon tıpkı zamanda zorlayıcı çözüm dikkate alınarak, yaşanmış olan kayıpların telafisi düşüncesince kavil süresinin uzatılması talebinde bulunmuştur. Nisan 2020 tarihinde, dalavere çeşidinden pandemi ortadan kalkıncaya denli geçecek zamanın, sözleşmenin sonuna eklenmesinin bildirme edildiğine müteallik cevap verilmiştir. İBB yönetiminden bazısı şahıslar faaliyetlerimizi durdurmamız gerektiği, ayrımsız operasyonu kendilerinin kuracağı birlikte iştirak ile bitmeme ettireceklerini bildirme ettiler. İhaleden kaynaklı eksiklik hakkımızı ve sözleşmeden kaynaklı haklarımızı bildirme ettikten sonraları ise dava yaşamaya başladık."

Açıklamada, İBB'den evvel gıcır birlikte açıkça tenkis yapılacağının duyurulduğu, sonraları ise ihalesiz adına İETT'nin bakım hizmeti almış bulunduğu birlikte firmadan otobüsler realizasyon edilerek rekabete karşıt faaliyete başlandığı öne sürüldü.

Açıklamada, İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Tarık Safi karşı savcılığa şikayette bulunulduğu tamlanan açıklamada, "İBB yetkililerinin, elimizde 2020'de kendilerinin vermiş bulunduğu 'pandemi sona erene denli devam' sonucuna rağmen, sonraları hazzı birlikte halde düşünüm değiştirerek, murafaa süreci de bitmeme fail birlikte konuda, kollukçu kolluğunun bu denli aleni ve hukuksuz birlikte şekilde, birlikte ticari iştirak ve operasyona yıkılma duygusu yaratacak sertlik görüntüleri eşliğinde kullanılmasını reddediyor ve kınıyoruz." ifadelerine toprak verildi.

Sultanahmet Meydanı'nda çatışma yaşanmıştı

İstanbul'da turistik taşımacılık misyon yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ulaşım AŞ'ye devredilen hususi şirketin mensupları ile kollukçu görevlileri ortada esbak çatışma yaşanmıştı. Firma personellerinden bazıları, çatışma esnasında darbedildikleri sebebi öne sürülerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

İBB de turistik taşımacılık karşıcı hususi firma ile İETT arasındaki sözleşmenin 1 Temmuz 2021'de dolduğu, turistik taşımacılık misyon yetkisinin de Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İstanbul Ulaşım AŞ'ye verildiğini açıklamıştı. İBB, salahiyetsiz halde taşımacılık faaliyeti hazırlamaya çalışmış oldukları sebebi öne sürülerek firma karşı kanıt tutulduğu ve savcılığa kabahat duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler