USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Süleyman Soylu: Mersin’deki aksiyon ABD merkezlidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polisevine müteveccih yıldırı saldırısına ilişkin, "Bu eylem, ABD merkezli birlikte eylemdir" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu: Mersin’deki aksiyon ABD merkezlidir
01-10-2022 19:01
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polisevine müteveccih yıldırı saldırısına ilişkin, "Bu eylem, ABD merkezli ortak eylemdir" ifadelerini kullandı.Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Giresun İl Başkanlığı'nca planlı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı.

Burada mütekellim ve Türkiye’nin terörle mücadelede baş döndürücü ehemmiyetli noktaya geldiğini kaydeden Bakan Soylu, açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu, açıklamasında şu ifadelere arazi verdi:

"Geçen hafta başlangıcında şehidimizin yiğitçe mücadelesi, gazimizin yiğitçe mücadelesiyle 2 teröristin hem vurulması ondan sonradan da cehennemin dibine derece gittikleri o eylemde neredeyse CHP'liler cemaziyelevvel şeb ezanı tweet atmışlar, 'Türkiye'nin sokakları yıldırı doldu' diye. 'Terör doldu', seviniyorlar.

PKK'nın herhangi ortak eylemi 'Aman ortak muvazenesizlik olsun, aman şöyleki olsun, aman hakeza olsun'. CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun o avanelerine söylüyorum buradan; PKK'nın eylemlerini sizi sevindirecek noktaya getirmeden onları kavuşum yedi kıvrım altına gömmeyenler namerttir.

6 yıldır, 15 Temmuz'dan sonradan yegâne eylem, onun da arkadaşlarımız hakkını verdiler, onu da söyleyeyim. Bu eylem, ABD merkezli ortak eylemdir."

"Neden istediler?"

Mersin'deki saldırıyı gerçekleştirenlerin, Münbiç'ten paramotorla Türkiye’ye geldiğini kaydeden Soylu, "Bu eylemi gerçekleştirenler, Münbiç'ten cereyan ettiler. Eylemden eski şeb ezanı sayaç 20.00 bakımından dört dörtlük 12-13 sayaç paramotorla paraşütle bu arada Tarsus'a geldiler. Tarsus'ta kıyıya andıran ortak yere indiler, sabahleyin sayaç 10.00'a doğru.

Ondan sonradan akşama derece orada kaldılar ve oradan yayan sonradan birilerinin otomobillerine binerek normal vatandaşların, onlar da insanlık hesabına götürmüşler ve ondan sonradan eylemi gerçekleştirdiler.

Ben 6 senedir İçişleri Bakanlığı yapıyorum, geçmiş defa ABD çeşidinden bizlerden ortak bilinçlilik istendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzden ve duyum birimlerimizden 'Şu gelişim özne silahların hızlı numaralarını sizden istiyoruz'.

Neden istediler? Bizim arkadaşlarımız da onlara baş döndürücü dobra ortak karşılık verdi, duyum teşkilatımız. 'Siz geçmiş ilkin PKK'ya gönderdiğiniz silahların hızlı numaralarını bizlere gönderin, tığ ondan sonradan size göndeririz' diye." dedi.

"Bu işin içinde kimlerin bulunduğunu biliyoruz"

Bakan Soylu, karşılarında kökü dışarıda ana aykırılık partisi bulunduğunu söyleyerek, "Bu işi izleme etmeyeceğimizi düşünmesinler. Görecekler; o liste, onların başına bela olacak. Teröristi ortak tomar ortak yerde aramalarına lüzum yok. Meclis'te elden yanı başlarına baktıklarında HDP milletvekillerine bakmaları yeterlidir, yıldırıcı kullanmak için.

Onlara erbap çıkanlar, onlarla bu arada olanlar, onların hapishaneden attığı mesajlara el çırpanlar, tabii ki bu milletten lüzumlu yanıtı alacaklardır. Her bu arada alacaklardır. Olay oldu, 'İlk ilkin DEAŞ yaptı' dediler, yetmedi; o ilçedeki yöneticileri, ortak avrat kolluk sinir krizi geçirdi o taradı dediler zira PKK’ya türap takmak istemiyorlar.

Biz yaptığımız incelemelerin arkası sıra ortak yorum ortaya koyduk, ondan sonradan şirazeleri şaşmış oldu. Bu işin içinde kimlerin bulunduğunu biliyoruz. Buradan anca yavrulamak bedava ortak iş değildir." diye konuştu.

"Terörist sayısı 120’nin altına düştü"

PKK ve yıldırı örgütlerinin hanuman ayından itibaren bütün 126 gelişim yapmak istediklerini kail Bakan Soylu, "Bunların yalnızca 13’ü aktif bombaydı. Onların hepsini engelledik. Genelkurmay'dan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kadar jandarmadan polisimize derece defans sanayimizden MİT’e derece cumhuriyet tarihinin en güçlü, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yönetimi ve iradesiyle terörle uğraş ediyoruz. Bunun sonucunu alıyoruz.

Türkiye içindeki yıldırıcı sayısı birtakımı vakitler on binler oldu, deminden 120’nin altına düştü. Biz cumhuriyetin ortak numara asrını bitiren milletiz. Şimdi ikinci asrına yaşantımız izin ederse terörle uğraş ortak günce ortak iş değildir. Çünkü bu işi başımıza musallat edenler, ülkemizin standartları yükselmesin, engellenmeyen ve çelimli ortak diyar olmasın, kalkınan ortak diyar olmasın, başımıza bela etmişlerdir, musallat etmişlerdir." açıklamasında bulundu.

"PKK yıldırı örgütü Allah’ın izniyle çökertilecek"

"Giresun alp ortak şehirdir, bu alp şehre tamlama hasretmek istiyorum" diyen Bakan Soylu, "Bugün Türkiye’de kırsalda yıldırı örgütü az daha tamamına yakını çökertilme noktasına getirilmiştir. Tendürek Dağı baş döndürücü seneler sonradan tertemiz, Kars'ta ortak on paralık yıldırıcı yok.

Bingöl, Elazığ tertemiz, Erzurum tertemiz. Amonaslar, karşısı elden Afrin bulunmasına rağmen hemen Suriye bulunmasına karşın tertemiz. Hepinizin nezdinde söylüyorum.

Cumhuriyetin 100’üncü senesinde 29 Ekim 1923 tarihinde Ağrı arı sili olacak, Van kırsalı arı sili olacak, Şırnak arı sili olacak, Hakkari ve Tunceli arı sili olacak, PKK yıldırı örgütü Allah’ın izniyle çökertilecek" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler