USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SPARK ile ATSO arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile arsıulusal çıplak maşer kuruluşu bulunan SPARK arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde, Türk ve Suriyeli müteşebbis ve işletmelere türlü mali okuryazarlık, iş ihya ve benzer başlıklarda eğitimler verilecek.

SPARK ile ATSO arasında işbirliği anlaşması imzalandı
17-08-2022 14:05

Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle yürütülen, kısaltması “DAHIL” bulunan “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin Finansmana Daha İyi Erişim Sağlayarak İstihdam oluşturulması” projesi çerçevesinde imzalanan işbirliği anlaşması ile ATSO içinde “Suriye Destek Masası” kurularak Türk ve Suriyeli iş insanlarının diyalekt dış satım fırsatları ve odanın sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanarak diyar ekonomisine yardım sağlaması kolaylaştırılacak. SPARK kabilinden düzenlenen plan çerçevesinde, Suriyelilerin kurduğu işletmelerin mali araçlara erişimini artırmak, ticari faaliyetlerini elan şuurlu bir duruma bildirmek ve mıhlı bir pres anlayışı yerleştirilmesi hedefleniyor. Böylece vatanımızda faaliyette mevcut bu firmaların diyar ekonomisine entegrasyonuna da yardım sağlanacak.

“Suriyeli iş insanlarının kıstak bariyerinden kaynaklı kendisine erişemedikleri ticari dayanak hizmetlerine erişmesini sağlayacak”
ATSO ile SPARK arasında imzalanan işbirliği anlaşması kendince mütekellim SPARK Türkiye Ülke Müdürü Halil Can Emre, “Türk ve Suriyeli KOBİ'lere sunduğumuz destek sunar ile istihdamı artırarak, domestik halkın ve sığınmacıların refahını iyileştirmeyi, ve dü camia arasındaki el birliği ilişkilerini artırmayı hedefliyoruz. ATSO içinde kurulan Suriye Destek Masası, Suriyeli iş insanlarının kıstak bariyerinden kaynaklı kendisine erişemedikleri ticari dayanak hizmetlerine erişmesini sağlayacak” dedi.

“Uzun soluklu işbirliğimiz bulunmaktadır, bu işbirliği artarak bitmeme edecektir”
En dinamik çıplak maşer kuruluşu olduklarını kail ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, “Yıllardır yürüttüğümüz faaliyetlerle ilimizin en dinamik çıplak maşer kuruluşu kendisine hem üyelerimize aynı zamanda şehrimize en dobra hizmeti sunmaya çalıştık. Hem odamız aynı zamanda iştiraklerimizle onlarca plan gerçekleştirerek üyelerimize sunduğumuz hizmeti yükseltmek düşüncesince çabalarken odamızın ek kıymetini arttırmayı sürdürdük. ATSO kendisine birbirinden ayrımlı projelerle en iyiye iktiran etmek düşüncesince çabalarımız ve hepsi üyelerimize denktaş ve nitelikli fariza ödeme amacında değerli olma çabalarımız sürecektir. Geçmişte hem odamızla aynı zamanda iştiraklerimizle üyelerimize sunduğumuz hizmetleri geliştirmemiz düşüncesince bizlere dayanak verici SPARK'a ve bu projeyi destekleyen AB'ye teşekkürname ediyoruz. Görüleceği kadar etraflıca soluklu bir işbirliğimiz bulunmakta ve bu işbirliği artarak bitmeme edecektir” dedi.

Eğitimlerden toplamda tahminî 800 ad yararlanacak
Avrupa Birliği mali desteğiyle çıplak maşer kuruluşu SPARK, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'daki tecim ve uran odaları ile işbirliği içinde sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar odaklı çalışmalarını sürdürüyor. DAHİL projesini tay tay arabası kuruluş, önceliğini iş becerileri eğitimi ile nitelikli iş olanakları sunulmasına müteveccih mikro, önemsiz ve ılımlı ölçekli işletmelerin büyüme göstermesine arkalamak kendisine açıkladı. Finansal okuryazarlık, iş becerileri, iş planlaması, pazarlama, yenilikçilik, dijitalleşme özellikle iktisap etmek kadar gerekseme tanıdık nice bölgede düzenlenecek eğitimlerden toplamda tahminî 800 ad yararlanacak.

SPARK 2013'ten bu yana 270'ten çok toy işletmenin kurulmasına dayanak oldu
2013'ten bu yana Türkiye'de icraat yürütmekte bulunan SPARK, girişimcilik ve KOBİ'lere dayanak projelerini uygulamaya geçirdiğinden buyana 270'ten çok toy işletmenin kurulmasına direkt dayanak oldu. Yaklaşık bin 500 insana istihdam sağlamış oldu yada verdiği destekle istihdamını müdafaasını sağladı.

SPARK ve ATSO arasındaki işbirliğinin evvel adımları Avrupa Birliği'nin mali desteğiyle geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen
Suriyeli ve Türk müteşebbis ve KOBİ'leri bir araya getiren “E-Ticaret ve E-ihracat Konferansı” etkinliği ile atıldı. Suriyeli ve Türk iş insanlarının dijitalleşme fırsatlarını gitmek ve firmalar arası bağlanak ihdas etmek kadar bir araya gelmiş olduğu ortamda, arsıulusal ticarete e-ticaret aracılığıyla karışma iktisap etmek talip önemsiz ve ılımlı ölçekli işletmelere uzmanlar kabilinden sektörel bilgiler aktarılarak işletmelerin dış satım yapmaları motivasyon edildi.
Türkiye'de 2019 verilerini temel alındığında 15 bin skor Suriyeliler kabilinden müesses resmi pres bulunmakta. Bunların iri çoğunluğu 10 ve altı dinamik sayısına eş önemsiz ve ılımlı destan işletmeler kategorisinde toprak alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler