USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sokak hayvanlarının görülmeye değer hamburger keyfi

Sakarya'da içtimai yazık projesi başlatan lokanta işletmecisi Enes Baytar, mama, galeta unu ve restoranında çağ böylecene arta küsurat ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına şölen verdi.

Sokak hayvanlarının görülmeye değer hamburger keyfi
19-12-2021 13:53

Kış aylarına girilmesiyle bu arada şart bulmada zorluk çeken çıkmaz hayvanları düşüncesince içtimai yazık projesi başlatan et korluk aşçı işleten Enes Baytar, ortak öge imza attı.

Baytar, Serdivan ilçesinde çalışkanlık yayınlayan işletmesinin geri bahçesinde hazırladığı mama, galeta unu ve restoranında güneş böylelikle arta küsurat ürünlerden oluşan karışımı mangalda pişirerek çıkmaz hayvanlarına dağıttı. Adapazarı ilçesinde mevcut barınakta gerçekleşen etkinlikte köpekler çaça ile alengir hamburgeri saniyeler içinde bitirdi.

İşletme sahibi Enes Baytar, çıkmaz hayvanlarına vatandaşların imkanları dahilinde eş çıkmaları icap ettiğini dile getirdi. Baytar, şita günlerinde şart bulmada zorluk çeken hayvanat düşüncesince bu çeşit içtimai yazık projelerini bitmeme ettireceklerini vurgulayarak, amaçlarının çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşması bulunduğunu söyledi.

"Yiyebilecekleri biçimde ayarladığımız etleri gril yaptık"

Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Hayvan dostları namına onların da ızgaradan faydalanmasını istedik. Yiyebilecekleri biçimde etlerimizi ayarladık ve gril namına mangalımızı yaptık. Biz istiyoruz ki köpekler, kediler ve tamamı hayvanat bizim yaşadığımız standartlarda yaşasın. Onların da insanoğlu kadar zenginlik seviyesi yukarıda olsun. Biz bunlar düşüncesince uğraşıyoruz, ümit ederim bu içtimai yazık projesinde her insana katkıda bulunabiliriz” dedi.

Restoranda bundan böyle bulunan yemekleri kapik maması ve galeta unu ile birleştirerek çıkmaz hayvanlarına ayrımlı ortak ezgi sunduklarını aktaran Baytar, “Bizim misyonumuz burada ilkin çıkmaz hayvanlarının ayrımlı lezzetler ile buluşmasıydı. Bu kapsamda şu biçimde ortak infaz yaptık; restoranımızda mevcut fazla, bundan böyle bulunan yemekleri kapik maması, galeta unu ile birleştirip esasen onları yeniden ortak çaça durumuna getirdik. Kıyma ve benzer arta küsurat ürünlerimizi, çıkmaz hayvanlarımıza et şöleni namına sunduk. Hem onların bu lezzetleri tatması bununla yanında ayrımlı lezzetler ile buluşması bizi de bahtiyar etti. İnşallah bu projemiz rastgele hafta bitmeme edecek, kılıç de bu içtimai yazık projesinden her insana sağlam oluruz inşallah diyerek düşünüyorum” diyerek konuştu.

Restorandaki artıkları da değerlendirmeyi amaçlayarak bu yola çıktıklarını tabir fail Baytar, “Bu düşün esasen emprovize oldu. Sokak hayvanlarına rastgele hafta ortak şart dağıtımımız oluyordu. Biz de ayrımlı ne muhtemel diyerek düşündük. Artıkları değerlendirmeyi amaçlayarak onların ayrımlı lezzetler ile buluşmasını istedik. ‘Sokak hayvanlarına et şöleni' diyerek ortak motto oluşturduk. Hayvanlarımız bizim yediğimiz ve artakalan ürünleri değerlendirsin diyerek bu biçimde ortak infaz yaptık. Bu plan üstünde çalışırken insanoğlu bizlere güldü; ‘Köpeklere gril çaça mı olur' dediler. Fakat bu inandığımız yolda, hayvan dostlarımıza ayrımlı lezzetleri tattırdık. İnanıyorum ki mamadan hâlâ içimli ortak bilinçlilik oldu. Ve banko değerli ortak infaz oldu” halinde konuştu.

"Sokak hayvanlarına rastgele daim beraberce eş çıkalım"

Sokak hayvanlarına eş çıkılması çağrısında mevcut Baytar Steakhouse işletmesi sahibi Enes Baytar, “Sokak hayvanlarına rastgele daim beraberce eş çıkmalıyız. Biz de bu içtimai yazık projesi ile elimizi taşın dibine koyduk. Herkesi bu projeye çağırma ediyoruz. Her hafta bu uygulamamız bitmeme edecek. Sokak hayvanlarına rastgele daim beraberce eş çıkalım, ilkin şita aylarında rastgele daim beraberce destekleyelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler