USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivil maşer kuruluşları depremden etkilenen kentlerde vatandaşlara yardım elini uzatıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde vakıf ve derneklerin de aralarında bulunmuş olduğu aşırı sayıda kuruluş, sahada yardım faaliyetleri yürütüyor.

Sivil maşer kuruluşları depremden etkilenen kentlerde vatandaşlara yardım elini uzatıyor
11-02-2023 23:05
Sakarya

"Asrın felaketi" adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, aşırı sayıda vakıf ve derneğin de aralarında bulunmuş olduğu çırçıplak maşer kuruluşları afetzedelere dayanak düşüncesince çalışıyor.

TÜRGEV depremzedeler düşüncesince çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyorİHH, 3 bin 359 yabanlık kadrosuyla deprem bölgelerindeTÜGVA Seyyah İcathane tırı Kahramanmaraş'ta depremzedelere misyon veriyorKADEM, deprem bölgesi düşüncesince yardım kampanyası başlattı

Aralarında Yeryüzü Doktorları Derneği, Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Anadolu Federasyonu, Türk Hava Yolları, SunExpress, Ensar Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, AHBAP Derneği, Deniz Feneri Derneği, bilim Yayma Cemiyeti ve Beşir Derneğinin de bulunmuş olduğu aşırı sayıda kuruluş, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'e yardım ulaştırdı.

Yardım kuruluşları, 10 ilde hem yıkıntılarda kontrol istirdat çalışmalarına dayanak olmakta bununla beraber değişik noktalara kurulan aşevleri, taşınabilir mutfaklar, ağırlama araçları ve taşınabilir fırınlarla depremzedelere misyon veriyor.

Yeryüzü Doktorları deprem branşında esenlik hizmeti sunuyor

Kahramanmaraş'a esas gerekseme kitleri ulaştıran Yeryüzü Doktorları Derneği, dahiliye uzmanı, umumi cerrah, pediatri uzmanı, bacı ve eczacıdan oluşan 8 yabanlık ekiple, 12 Şubat Stadyumu'ndaki cilt şehirde kurmuş oldukları esenlik istasyonunda, dirlik muayenesi ve otama hizmeti veriyor.

Hatay'da da çalışkanlık tay tay arabası dernek, 13 yabanlık kadrosuyla enkazdan kurtulanlara esenlik hizmeti sunuyor.

Ekipler, Dörtyol ve Reyhanlı'da hastanelerde misyon verirken Antakya'da ise cilt şehirde kurulan esenlik istasyonunda depremzedelere ulaşıyor.

Ayrıca fahri ekiplerin beraberinde gerekseme doğrultusunda belirlenen 106 değişik ilacı alana gönderen Yeryüzü Doktorları, çocuk maması, battaniye denli esas malzemelerle afetzedelere dayanak oluyor. Dernek, esas gerekseme malzemelerini rustik kesimlerde de dağıtıyor.

İstanbul'daki Doğu Türkistanlı STK'lerden depremzedelere insancasına yardım

İstanbul merkezli Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Kahramanmaraş'a önce evrede erzak, battaniye, aş ve amade besin gönderdi.

Yapılan çağrıyla tahminî 200 Doğu Türkistanlı gönüllüyü Kahramanmaraş'a gönderme fail birlik, depremzedelere ve İHH İnsani Yardım Vakfının kontrol istirdat ekiplerine dayanak oldu, afetzedelere 8 bin yabanlık aşındırmak dağıttı.

Doğu Türkistanlı 65 insandan oluşan öbür fahri kol ise Hatay'a 2 bin Uygur ekmeği ile battaniye, kışlık giysi ve jeneratörler götürdü.

Anadolu Federasyonu 4 bin 600 personelle sahada

Paydaşları ortada türlü vakıf ve cemiyetler mevcut Anadolu Federasyonu, sahada 4 bin 600'den birlikte tomar personelle yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Federasyon, 171 binden birlikte tomar yardım malzemesini depremden etkilenen bölgelere ulaştırdı.

THY deprem sahasına 4 bin 99 titrem yardım materyali taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere düzenlemiş olduğu kargo seferleriyle 4 bin 99 titrem insancasına yardım materyali taşıdı.

THY, 64 kargo uçağıyla 4 bin 99 titrem insancasına katkısı deprem sahasına parasız ulaştırdı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, icra ettiği açıklamada, deprem branşında müşareket adına birlikte sene zarfında 1000 ikametgâh yapacaklarını bildirdi.

SunExpress, deprem bölgelerinden 6 binden birlikte tomar kişiyi boşaltma etti

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın eş kuruluşu SunExpress, kontrol istirdat ve esenlik ekiplerini deprem sahasına yansıtmak amacıyla 93 hususi pervaz gerçekleştirdi.

Özel uçuşlarla 4 binden birlikte tomar kontrol istirdat ve esenlik kadrosunu alana haiz SunExpress, bu uçuşların devir seferlerinde de depremden etkilenen 6 binden birlikte tomar vatandaşın bölgeden tahliyesini sağladı.

Ayrıca şirket, AFAD ilkin kazanmak az daha kâffesi resmi izinli firmalar eliyle mevrut 139 titrem yardım malzemesini parasız kargo hizmeti vererek deprem sahasına ulaştırdı.

SunExpress, kontrol istirdat ve esenlik ekiplerini deprem sahasına en endamsız müddette yansıtmak ve vatandaşların bölgeden tahliyesini iletmek amacıyla resmi kurumlarla koordineli hususi uçuşlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Ensar Vakfı, ülkelerini depremzedelere açıyor

Depremin önce saatlerinden itibaren Türkiye genelindeki 150 şubesiyle seferberlik başlatan Ensar Vakfı, önce evrede fahri istirdat yapabilecek kişilerin, AFAD ve öbür çırçıplak maşer kuruluşlarıyla alana ulaştırılmasını sağladı.

Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki yurtlarda gidiş tespitinde mevcut vakıf, buradaki öğrencilerin sakıncasız bölgelere tahliyesi düşüncesince emek vermek yaptı.

Öğrencilerin memleketlerine ulaşımını da sağlayıcı vakıf, 20 ecnebi tabiiyetli öğrenciyi de Bingöl yurduna yerleştirdi.

Antalya, Kayseri, Rize ve Bingöl'de mevcut yurtlarında deprem sahasından bu bölgelere gelip duracak noktayı olmayanları konuk fail vakıf, üniversitelerin sene sonuna derece devre içi öğrenime geçmesiyle Türkiye genelindeki 6 bin 590 döşek kapasitesine eş 62 yurdunda depremzedeleri konuk geçirmek düşüncesince hazırlıklara başladı.

Genç Ensar kadrosu ise depremden etkilenen bölgelerdeki ufaklıklara yansıtmak amacıyla hayırseverlerden topladıkları oyuncaklar ve bölgedeki aceleci ihtiyaçlardan acı düşürücü ilaçları da alana ulaştırdı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği 1930 kişiyle sahada

Hayrat İnsani Yardım Derneği, depremin önce gününden itibaren 1930 kişiyle sahada çalışmalarını yürütüyor.

AFAD'a akredite bulunan 600 bilirkişi personel ve yetişek etabındaki kontrol istirdat ekipleriyle faaliyetlerini sürdüren derneğe, kâffesi Türkiye'den alana mevrut 1300 yabanlık fahri dağıtma ve dayanak kadrosu de dayanak veriyor.

Tüm alanda 650 araç, 100 motosiklet, 4 iş makinesiyle çalışkanlık yayınlayan dernek, 3 taşınabilir aşçı ve 15 çakılı aşçı ile günce 120 bin insana yemek, çorba ve çay ikramı yapıyor.

Bölgeye 300 tır yardım materyali ulaştıran dernek, afetzedelerin gereksinimleri düşüncesince kullanılmak az daha 150 milyon liralık bütçe ayırdı.

Genel tarz bunalım yönetimi merkezinde 150 yabanlık ekiple bölgedeki işleri düzenleme fail dernek, Türkiye'deki 90 temsilciliğinde de yardımları eş güdümlü ediyor.

Hatay Reyhanlı'daki aş fırınında günce imal edilen 150 bin ekmeği alana gönderen cemiyet başkaca 150 bin paket çocuk bezi, 2 bin 500 cilt ve 100 bin battaniyeyi depremzedelere gönderdi.

Umut Kervanından Adıyaman'da günce 25 bin insana aşındırmak ikramı

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve depremden etkilenen öbür şehirlerde giyim, besin ve aşındırmak dağıtımı yapıyor.

Bölgede kurulan aşevleriyle hemen Adıyaman'da günce 25 bin insana aşındırmak ikramı karşılayıcı vakıf, taşınabilir ekiplerle de ücra bölgelerdeki depremzedelere yiyecek, tahaffuz ve çul katkısı ulaştırıyor.

AHBAP Derneği bölgedeki çalışmalara dayanak oluyor

Sanatçı Haluk Levent kabilinden kurulan AHBAP Derneği, depremin peşi sıra alana geçiş ederek yardım çalışmalarına dayanak oldu.

Diğer AHBAP gönüllüleri de ilkin AFAD kazanmak az daha amme büyüklenme ve kuruluşları ile eş güdümlü adına sahada cilt kurulumu, besin ve giysi içeren yardım kolilerinin dağıtımı ve çökme altında artan vatandaşların arazi tespiti denli çalışmalara yardım sağladı.

Deprem bölgesi düşüncesince hediye kampanyası başlatan dernek, yardımseverlerin toplamış olduğu yardımların facia sahasına kavuşması ve gerekseme sahiplerine aktarılması dair gine amme büyüklenme ve kuruluşlarıyla koordineli birlikte halde akım etti.

AHBAP Derneği, depremzedelerin günce esas ihtiyaçlarının tamamını istikbal kılmak düşüncesince 2 bin konteynerin alana gönderimi dair Hatay Valiliğinden müsaade aldı.

Deniz Feneri'nden alanda 6 geri misyon merkezinde günce dirim desteği

Deniz Feneri Derneği insancasına yardım aceleci gidiş ekipleri, sabahleyin saatlerinde alana ulaşarak çalışmalara başladı. Depremin peşi sıra İstanbul'da mevcut Afet Yönetim Masası'nda akıbet hali değerlendiren dernek, önce evrede 50 kişiyi alana gönderdi.

Dernek, hâlâ sonradan çalışmalara korumak düşüncesince alana gönderilmiş olduğu insan sayısını 200'e çıkardı.

Afetin gene beri 50 tır malzemeyi depremzedelerin gereksinimleri düşüncesince alana gönderen dernek, depremin vurmuş olduğu illerin tamamında günce 5'er bin insana aşındırmak ve paketlenmiş amade besin takviyesiyle dayanak oluyor.

Dernek, deprem branşında 6 geri misyon merkeziyle günce dirim desteği sağlarken, İstanbul ve andıran illerden sonsuz adına hayati dayanak ürünlerini de alana tahkim adına gönderiyor.

Bölgeye mont, bot, bere, kazak, battaniye, çadır, ekmek, su, besin kolisi, çocuk bezi, çocuk maması, konserve, soba, yakıt odun-kömür ve kahvaltılıklardan oluşan aceleci yardım malzemeleri gönderen dernek, depremzedelere ve istirdat ekiplerine taşınabilir aşevleri yoluyla yunak aşındırmak dağıtımları, çay, çorba ve meşrubat ikramı yapıyor.

İlim Yayma Cemiyeti nice ildeki ülkelerini AFAD'a tahsis etti

İlim Yayma Cemiyeti, İstanbul'daki umumi merkezinde açılan bunalım masasıyla Türkiye genelindeki şubelerini aceleci birlikte halde eş güdümlü etti.

Cemiyet, rüçhan adına Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde illerinde mevcut yurtları AFAD'a tahsis etti.

Deprem bölgelerinde oluşan aceleci gereksinimler doğrultusunda tahminî 11 milyon liralık mesabesinde 27 tır döşenmemiş gıda, hilti, su, paketli istihlak ürünleri ve sonuç suları gerçekleştirme fail cemiyet, deprem bölgelerinde etkilenen bursiyer öğrencilerin burs ödemelerini öne çekerek hesaplarına yatırdı.

Cemiyet, öbür şehirlerde etkin aş damı personelini koordineli halde deprem bölgelerine gönderme ederek, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Hatay'da 6 değişik noktada açılan mutfaklarla depremzedelere aşındırmak dağıtımı yaptı.

Beşir Derneği de afetle uğraş emekleri kapsamında, alanda 60 lokasyonda 224 misyon uzlaştırıcı ve 2 bin 500 yabanlık ekiple kontrol istirdat çalışmalarına dayanak oluyor.

Dernek, deprem branşında 161 bin 200 insana yemek, 86 bin 677 insana ikramlık yiyecek, 138 bin 701 su ve meşrubat desteği sağlarken, alana toplanmış 137 bin 949 aceleci gerekseme materyali ulaştırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler