USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor

Kocaeli'de ortak direk kovuğunda mevcut süt kuzusu sincap, doğaya hâllenmek yerine, insanlarla yaşam sürmeyi yeğleme etti. Otomobilde gezen, çay içen, omuzlardan inmeyen sincabın cana yakın vaziyetleri gülümsetiyor.

Sincap 'Alvin' çay içiyor, cips yiyor, otomobille geziyor
20-11-2021 11:23

Başiskele ilçesine ilişkin Yuvacık mevkiinde mevcut pres malikleri Enes ve Minel Kılıç çifti, dikme kovuğunda süt kuzusu değin buldu. Yabani sincap, ailenin kendisini ormana bırakmasına karşın arka döndü.

Bir an olsun ayrılmayan sincabı, Enes ve Minel çifti beslemeye değişmeyen verdi. İkiliyi anne babası üzere gören 1 maaş süt kuzusu değin Alvin, sahiplerine enikonu ilişkin birlikte şekilde, ceplerinde ve şapkalarında uyuyor. Boğazına düşkünlüğüyle nazarıitibar çekici Alvin'in yüz lezzetleri ise çikolata ve kumpir cipsi.

“Ona birlikte karı iktisap etmek istedik”

Ağaç kovuğunda sincabı bulduktan sonradan annesini bulamadıkları düşüncesince beslemeye değişmeyen sağlayan Enes Kılıç, veterinere götürdüklerini ve sağlığında da birlikte başağrısı olmadığını söyledi. Kılıç, “Yaklaşık 3 hafta evvela burada ormanda bulduk. Bir dikme kovuğundaydı. Annesi birlikte bulunmadığı düşüncesince tığ de alıp beslemeye değişmeyen verdik. evvel birlikte veterinere götürdük. İlk vakitler iğne ve sütle besledik. Daha daha sonra fındık, fıstık üzere yemeklere geçtik. Sahiplendik. Doğada yegâne başına, kovukta yaşamaya çalışıyordu. Biz de alıp ona birlikte karı iktisap etmek istedik” biçiminde konuştu.

İlk zamanlardaki asabiliğinin kendilerine alıştıktan sonradan geçtiğini dile getiren Kılıç, “İçgüdüsel namına yabanıl birlikte efsanevi bulunduğu için, onu evvela aldığımız yıllarda ısırıp tırmalanma huyu vardı. Zamanla onu besledikçe ortadan kalktı. Cebimizde uyudu levent boylu birlikte süre. Hatta hâlâ cebimizde ve şapkamızda uyuyor. O da bizi bundan sonradan anne babası sanıyor. Haliyle bizlere dokunca vermiyor. Sadece tırnakları az buçuk çiziyor. Onları da doğasında bulunduğu için, şen tırmanması düşüncesince kestirmiyoruz” dedi.

“Ufak birlikte ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara”

Yavru sincabın, evvela el tanıştığı kullanıcılarını evvela az buçuk dişleyip alışınca da sürdürmediğini vurgulayan Enes Kılıç, “Bu çeşit sincapların kendine katışıksız muarefe merasimi vardır. Elinizi uzattığınızda evvela küçük birlikte dişleme yapıyor. Sevdiği kişilerde bunu yapmayı kesiyor, sevmediği kullanıcılarını dişlemeye bitmeme ediyor. Yavaş aheste da dozajını artırıyor. Daha tığ de dört dörtlük çözemedik elbette lakin evvela özellikle küçük birlikte ısırıkla ‘merhaba' diyor insanlara. Cinsi karşı ise açık birlikte bilgimiz yok. Bu ormanlarda canlı yabanıl değin türlerinden biri. Zaten bunların 140 şekli var. Ülkemizde en yayılmış olanlarından birisi de bu çeşit. Buradaki ormanlarda da baş döndürücü birlikte tomar mevcut bu çeşitten. Bunlar yabanıl değin namına adlandırılıyor. İsmini de ünlü ‘Alvin ve Sincaplar' filminden ilham alınarak Alvin koyduk. Herhalde değin besleyici nice ferdin de evvela aklına doğacak kişi Alvin olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Çikolata ve cipse bayılıyor”

Sincabın tagaddi şeklinden ve doğaya değişmek namına kendileriyle kalmayı yeğleme ettiğinden bahseden Kılıç, “Genelde çerezle besleniyor lakin ağırlıklı namına Antep fıstığını baş döndürücü seviyor. Çok zorda kalmadıkça koz ve badem yemiyor. Onun dışında çikolata ve cipse bayılıyor. Çikolata ve cipsi taltif etmek düşüncesince boşluk aralık veriyoruz. Ara esna da çay içiyor. Her devir evde durmuyor. Genelde iyi havalarda işletmemize getiriyoruz. Hatta burada doğaya salmayı da birlikte iki el denedik. Onu saldık lakin çimlerde az buçuk koşturduktan sonradan bizlere arka döndüğünü gördük. O da bizlere alıştı. Herhalde o da doğaya değişmek istemiyor lakin az buçuk henüz büyüyünce tekrar deneyeceğiz. Kendi tercihine bırakacağız” sanarak konuştu.

Mehmet Ekrem Ceylan - Ömer Faruk Kıyak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler