USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sezgin Tanrıkulu ile tartıştı ahacık atıldı düzenlilik görevlisi Karakuş'tan görüngü açıklama

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşamış olduğu münakaşanın arkası sıra işten atık düzenlilik görevlisi Hakan Karakuş, “Olay, 2’nci ayın 17’sinde gerçekleşti. 2’nci ayın 21’inde ihracım olmuş. 2’nci ayın 22’sinde ego düzen bağı kuruluna gittim." dedi.

Sezgin Tanrıkulu ile tartıştı ahacık atıldı düzenlilik görevlisi Karakuş'tan görüngü açıklama
11-03-2022 12:21
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşamış yer aldığı irdelemenin peşi sıra işten atık asayiş görevlisi Hakan Karakuş, “Olay, 2’nci ayın 17’sinde gerçekleşti. 2’nci ayın 21’inde ihracım olmuş. 2’nci ayın 22’sinde ego düzen bağı kuruluna gittim." dedi.Abone ol

Geçtiğimiz ay Levent Metro İstasyonunda yaşanmış olan olayda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, asayiş görevlisi Hakan Karakuş ile ağız dalaşı yaşamış, irdelemenin peşi sıra Karakuş işten atılmıştı.

Sezgin Tanrıkulu sosyal iletişim araçları hesabında icra ettiği paylaşımda, asayiş görevlisini işten attıranın kendisi olmadığını söyleyerek, “Güvenlik görevlisi, bana katı davranılmış yer aldığı gibi, eskiden apayrı yurttaşlara da katı davranılmış yer aldığı düşüncesince işten çıkartılmış” iddiasında bulundu.

"İddiasıyla ilişik doküman göstersin bozukluk dileyeceğim"
Bu kanıt üzerine, işten atık asayiş görevlisi Hakan Karakuş baştan konuştu. Karakuş, şimdi evvel nazar boncuğu geçici ile ağız dalaşı yaşamadığını belirterek, Tanrıkulu’nun bununla ilgili birlikte doküman göndermesi halinde, ondan bozukluk dileyeceğini söyledi. İşten çıkarılma sebeplerini belgelerle yayınlayan Karakuş, “milletvekili ile tartışmak, kez noktasını gereksiz bırakmak, kontrol yapmaması etken gösterilerek emirlere karşıt davranmak” kabilinden gerekçelerde ihraç edildiğini söyledi.

Olaydan evvel apayrı birini azarlamış
Karakuş başkaca ehemmiyetli birlikte detayın da altını çizerek, düzen bağı oturmuş toplanmadan 1 çağ evvel ihraç edildiğini, bundan ötürü kurulda icra ettiği savunmasının birlikte öneminin kalmadığını, bezemeli birlikte heyet bulunduğunu anlatım etti. Öte yandan, Sezgin Tanrıkulu’nun asayiş görevlisi ile tartışmadan önce, bulunak sordurulmuş yer aldığı büfe çalışanı hanımı da azarlamış yer aldığı kanıt edildi.

“Kimseye katı davranmadım, bana bunu ispatlasın”
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun iddialarına karşılık verici Hakan Karakuş, “Ben biçimsiz bir tanesi olduğumu düşünmüyorum. İşimi de göre hazırlamaya etkin birisiydim. Milletvekilimizin akşamki konuşmalarını okuduğumda, 'Bana katı davrandı' söylediğini gördüm. Hayır, ego hiç kimseye katı davranmadım. Ben işimin gerekliliğini yaptım. Milletvekilimiz, katı davrandığım, eskiden de bu suçları işlediğime ilişkin birlikte duyu aldığını ve tanıtlanmış bulunduğunu söylüyor. Bana bunu ispatlasın. Benim halis muhlis belgelerim elimde, burada. Ben hiç kimseye biçimsiz birlikte biçimde davranmadım. Ben ispatlıyorum. Benim şimdi evvel yolcularla tartıştığımla ilgili bana birlikte doküman göndersin, ondan bozukluk dileyeyim, ayaklarına kapanayım. Ama ego işimi gerçekten eden birlikte insanım. Beni bu biçimde karalamaya çalışmasın. Beni özelden arayarak bana, 'Hakan, kusura bakma. Böyle birlikte obje he ancak o an aşırı sinirliydim, kardeşim' demiş olsa banko bu vakası uzatmazdım. Olabilir, adamlık halidir, o da biçimsiz birlikte çağ geçirmiş olabilir. Her insanoğlu biçimsiz eyyam geçiriyor. Hiçbir siyasal partiye üyeliğim yok. Hiçbir biçimde siyasal birilerinin de arkasına sığınmışlığım yok. İşimi sendika avukatlarıyla yürütüyorum. Emin olun, avukata verecek param da yok. Ben kovuldum. Bakmakla görevli olduğum ailemin gereksinimlerini karşılayamaz durumdayım” dedi.

“Güvenlik görevlisi etiket soramaz” iddialarına karşılık verdi
Hakan Karakuş, toplumsal medyada bazısı şahıslar kabilinden yapılan, “Güvenlik görevlisinin etiket istifsar hakkı yok” paylaşımlarına da karşılık verdi. Karakuş, “Bazıları güvenliğin etiket istifsar yetkisi olmadığını söylemişler. Nasıl yok? 5188’i birlikte araştırın. Benim, 5188 mahdut kanun çerçevesinde içeride etiket istifsar hakkım var” sanarak konuştu.

“Kararda saylav ile ağız dalaşı yaşamakla ilgili işten çıkarıldığım yazıyor”
Hakan Karakuş, işten çıkarılmasının anne nedeninin CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaşamış yer aldığı ağız dalaşı bulunduğunu kanıt etti. “Milletvekili ile ağız dalaşı yaşamakla alakalı, düzen bağı kurulundan çıkan 25/2 maddesi ile işten çıkarıldığım yazıyor. Ben eskiden de hakeza birlikte töhmet işlediysem, bu genişliğinde biçimsiz birlikte eş isem, hastalık beni eskiden yapmış olduğum kabahatlerden, suçlardan çevre çıkartmadı da bu konu ile çıkarttı” diyen Karakuş, işten çıkartılmasına esbabımucibe yayınlanan gayrı nedenleri de sıraladı. “Akşam 21.00, sabahleyin 09.00 nöbetimde, nöbete başladığımda vakit 12.30’a genişliğinde nazar boncuğu biçimde beni ne dinlendirmeye, ne de değiştirmeye mevrut nazar boncuğu dostum yok. Güvenlik İzlemeye sav verip, abdesthane ihtiyacını bertaraf etmek düşüncesince fariza noktasından ayrılmam, 'nöbet noktasını gereksiz bırakmak' kendisine gösterilmiş. Bu gereksiz salıverme saatlerce de değil, 10 ve ya 5 dakika. Daha daha sonra bana, yasada fark noktayı olmayan, 10 dakikada birlikte çanta algılayıcı kontrolü yapılması söyleniyor. Bunda da kontrol kontrolü yapmadım sanarak 'talimatlara karşıt davranmak' kendisine namzet uyarma var. Boğaziçi İstasyonunda, filhakika alışılagelen basit akışında geçici sayısı binlere ulaşırken, okulun kapalı, alışveriş günü, havanın da itici olmasından dolayı, mevrut geçici yoktu. Gelen yolcuları da filhakika turnikeden geçtikten sonraları metale duygun detektörlerden geçiriyoruz. Ben buradan birlikte çevir sesi almadığımda yolcuyu ne deyip de durdurup arayabilirim? Empati yapın, kendinizi benim yerime koyun” biçiminde konuştu.

Tanrıkulu’nu metrodaki mobbingleri araştırmaya çağırdı
Karakuş, birlikte apayrı asayiş görevlisi arkadaşının icra ettiği paylaşımı okuyarak, şartların akıbet adım ciddi olduğunu, daim mobbinge sunulan kaldıklarını söyledi. Bir insanoğlu hakları savunucusu olan Tanrıkulu’na onu işten attırmak yerine, bu sorunları araştırmayı öneren Karakuş, “Bir yer altı treni mensubu arkadaşımın paylaştığı yazı. Metroistanbul, çarşamba haset M1, M2 hatlarında şeb vakit 02.00’a genişliğinde çalışılacağını söylüyor. Arkadaşımın yazdığı da aşırı manidar. 'Arkadaşlar bugüne genişliğinde sayfada istimara yapmadım. Yarın çalışacağım. Sadece birlikte kez ıtlak olacak. Onun haricinde 08.30 nöbet, şeb 02.30’a genişliğinde o soğukta mecmu 6 vakit nöbet. İstanbulluları düşünen genişliğinde bizi de bir tanesi düşünse. Kendimi kapik kabilinden hissediyorum.' Bir insan, insanoğlu hakları savunucusu birlikte milletvekiline beni işten attırmak değil, eş bu arada bunları araştıralım, metrodaki asayiş zafiyetlerinden konuşalım. Metroda birçok personel vardı, kaçı işten çıkartıldı ve bu adamlar hastalık işten çıkartıldı. Gerçekten adalet ettiler mi, olmadan birlikte haksızlığa mı uğradılar, bunu konuşalım” dedi.

Disiplin oturmuş toplanmadan evvel ihraç edilmiş
Hakan Karakuş, elindeki belgeleri incelediğinde daha düzen bağı oturmuş fark toplanmadan ihraç edildiğini öğrendiğini söyledi. Karakuş, “Olay, 2’nci ayın 17’sinde gerçekleşti. 2’nci ayın 21’inde ihracım olmuş. 2’nci ayın 22’sinde ego düzen bağı kuruluna gittim. Disiplin kurulunda benimle ilgili ilgilenmeyiş, birlikte gereksiz verme, aşırı önemsizmiş kabilinden birlikte idrak vardı, anlayamamıştım. Sonrasında evrakları incelerken şuna gözüm çarptı. Ben filhakika 2’nci ayın 21’inde ihraç olmuşum. Benim oradaki konuşmalarımın, ifadelerimin ve açıklamalarımın nazar boncuğu biçimde birlikte önemi yokmuş. Ben, çağırdık düşünmek düşüncesince çağrıldım. Kesinlikle bezemeli birlikte düzen bağı kuruluydu. Zaten alıcı kayıtlarının incelenmemesi, benim tutanaklarımın okunmaması, savunmamın dikkate alınmamasının en şişman sebebi filhakika mukassem olmamdı. Ben hoppadak hakkımı arıyorum, işimi istiyorum. Bakmakla görevli olduğum ailemi beslemek istiyorum. Başka nazar boncuğu obje istemiyorum” ifadelerini kullandı.

"Büfe çalışanını da azarladı" iddiası: "Bilmiyorsan ne işin var, yararsız mı dikiliyorsun burada"
Metro istasyonu girişinde mevcut büfede etkin Doğukan Yüksel, görüngü alelacele Hakan Karakuş’un birlikte olduğunu, bunun alıcı kaydında görüldüğünü söyledi. Yüksel, Sezgin Tanrıkulu’nun yanlarına gelmeden önce, büfede dünkü çalışmaya başlamış olan apayrı birlikte arkadaşını da azarladığını kanıt ederek, “Arkadaşım işe dünkü başlamıştı, ona terbiye veriyordum. Eğitim ödeme sürecinde de alışması düşüncesince onu yegâne bıraktım. Sezgin Tanrıkulu geldiği zaman, arkadaşıma Türkiye İş Kulesini sordu. Arkadaşım da bilmediğini söyleyince, Sezgin Tanrıkulu, 'Bilmiyorsan senin burada ne işin var, yararsız mı dikiliyorsun burada?' dedi. Bunları bana o dostum söyledi. Daha sonraları dostum onu bizlere yönlendiriyor. Ben orada bekliyorum. Hakan Bey de asayiş noktasındaydı. Yanımıza mevrut birlikte eş hastaneyi sordu. Ona karşılık verirken Sezgin Tanrıkulu geldi. Sezgin Tanrıkulu, Hakan Bey’e katı birlikte tepkiyle, 'Bakar mısınız?' dedi. Eli yüzü terlemiş, dem soluğaydı. Galiba merdivenlerden çıkmış yer aldığı düşüncesince öyleydi. O arada Hakan Bey’e Türkiye İş Kulesini sordu. Hakan Bey, 'Bu yandan gidebilirsiniz, beyefendi' dedi. Sonra Sezgin Tanrıkulu tekrar art döndü ve omzuna katı birlikte biçimde dokunarak, 'Benimle ilgilenin benimle, ego birlikte milletvekiliyim' dedi. Hakan Bey de 'Neden ilgilenmemi istiyorsunuz?' deyince, o da 'Ben birlikte milletvekiliyim' sanarak karşılık verdi. Hakan Bey, 'Kimliğinizi görebilir miyim?' diyince küçük birlikte çekişme yaşandı. Sonra Hakan Bey arkasını döndü ve Sezgin Tanrıkulu’na gideceği noktayı esasen söyledi. Sezgin Tanrıkulu tekrar söylenerek, 'Sen göreceksin, gerekeni yaptıracağım' dedi. Sonra ilerledi. Ben bakarken, aramızda da 100 mt. vardı, Sezgin Tanrıkulu bir mülakat yapıyordu. Ama ne söylediğini ne konuştuğunu bilmiyorum” dedi.

Öte yandan, işten atık asayiş görevlisi Hakan Karakuş’un, savcılığa tedricen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında cürüm duyurunda bulunmuş yer aldığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler