USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şentop, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Umerov'u kabul etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Rüstem Umerov ve beraberindeki saylav heyetini kabul etti.

Şentop, Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Umerov'u kabul etti
12-01-2022 17:52
TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kabulde meydana getirdiği konuşmada, Ukrayna ile birlikte taraftan bulunan teşrikimesai alanları derinleştirilirken, öbür taraftan da dünkü teşrikimesai alanları oluşturulduğunu söyledi.

İki yurt parlamentoları arasındaki ilişkilerin de artmakta bulunduğunu kıvançla gözlemlediğini tabir fail Şentop, parlamentolar ortada kurulacak diyalog ve yaklaşan teşrikimesai ortamının halkları da birbirlerini henüz yakından tanımalarına döşeme oluşturacağına dikkati çekti.

TBMM Başkanı Şentop, Ukrayna ile 2021'de 7,3 bilyon dolara yükselen düet tecim kütlesinin gene de kifayetli olmadığını vurgulayarak, "10 bilyon dolar tecim kütlesi misyonumuz baki." dedi.

Türkiye'nin, Ukrayna'da yaşanmış olan problemlerin barışçıl yollarla çözümü düşüncesince ilişkin düşeni hazırlamaya amade bulunduğunu tamlayan Şentop, "Ukrayna'nın yer bütünlüğü ve politik egemenliğine dört dörtlük desteğimizi birlikte kat henüz tasdik eylemek isterim." sanarak konuştu.

Kırım ile ilişik olarak, "Türkiye, Kırım'ın yasadışı ve evlilik dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır" diyen Şentop, Kırım Tatarları'nın evcil ahali statüsünün parlamentoda kabulünün de ehemmiyetli birlikte hamle bulunduğunu kaydetti.

Ermeni tezlerini destekleyen kanun tasarılarının arka çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şentop, "İlişkilerimizi hakeza işlerle gölgelemek isteyenlerin azınlıkta olduğunu, Ukrayna yönetiminin bu mevzuda yeniden bu yana aklıselim ve ilkesel birlikte yaklaşım ortaya koyduğunu biliyoruz. Bunlar karşısında aklıselim yaklaşımın sürmesini dilek ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanı Şentop başkaca Ukrayna'da çalışkanlık yayınlayan FETÖ iltisaklı okulların, Türkiye Maarif Vakfı'na devrine müteveccih Türkiye'nin beklentisini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler