USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şentop: Hukukta, siyasette, bilgi hayatında acemi paradigmalara gerekseme var

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu yaşadığımız dönemlerde, değme alanda, hukukta, siyasette, bilim hayatında acemi paradigmalara gerekseme var." dedi.

Şentop: Hukukta, siyasette, bilgi hayatında acemi paradigmalara gerekseme var
06-11-2022 01:50
İzmir

Şentop, İSAR'ın Üsküdar Altunizade Kültür Merkezinde planlı icazet töreninde icra ettiği konuşmada, dört başı mamur öğrencileri selamladı.

İSAR çeşidinden planlı eğitimlerin 10. döneminden yetkilendirilmiş olacak 25 öğrenciyi kutlama fail Şentop, "Allah yollarını bariz etsin. Böylece bu 10. devirde 172 öğrenciyi yetkilendirilmiş etmiş olmakta İSAR. Böylesine özgün, dışarı birlikte çalışma, bundan sonra 10'uncu olduğuna uyarınca kurumsallaştığını tabir edebileceğimiz birlikte izlence içerisinde. Kardeşlerimizin mezuniyetlerinin tescil edileceği hakeza birlikte günde aranızda bulunmaktan şişman sevinme duyuyorum." sanarak konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, bu çalışmaya birlikte enfrastrüktür oluşum edecek vakfı kuran rahmetlik Fahreddin ve Abdullah Tivnikli'ye Allah'tan yağmur dileyerek, emeği geçen, önderlik fail hocalara da teşekkürname etti.

Türkiye'nin gün süresince aşırı güç dönemlerden geçtiğini aktaran Şentop, 19. çağ başlarından itibaren yalnızca ekonomide, siyasette, hususiyet dalında değil, elden hoppadak herhangi birlikte bölgede ağırbaşlı çöküşler yaşadığını dile getirdi.

Şentop, 1933'ten itibaren Türkiye'de birlikte darülfünun reformu gerçekleştiğini belirterek, "Akademi hayatıyla ait şekilde birlikte nevi birlikte ray değişikliği yapıldı, gerçekleştirildi. Eski anadan görme damga geleneği birlikte kenara bırakıldı. Yeni birlikte zincir üstünden bitmeme ika yolu seçildi. Şüphesiz metin birlikte halde bitmeme fail birlikte bilimsel emek vermek geleneği mevcuttu da o birlikte kenara bırakılarak apayrı birlikte gaye seçildi biçiminde değerlendirilmemelidir. Belki ondan 100-150 sene geriye akıllıcasına gittiğimizde bizim anadan görme damga tarihimizde de aşırı ağırbaşlı bozulmalar, kırılmalar, yetersizlikler ortaya çıkmıştı." sanarak konuştu.

"Her alanda, hukukta, siyasette, damga hayatında dünkü paradigmalara gerekseme var"

TBMM Başkanı Şentop, bulunan anane içerisinde, hukukta, fakülte hayatında olsun, birlikte güncelleme yaparak aksiyon yerine, onları birlikte kenarda tutarak, apayrı kulvarlardan yola bitmeme etme, dünkü metodlar buluş ika biçiminde birlikte kere izlendiğini söyledi.

Bunun nedeni üstüne düşündüğünü özetleyen Şentop, "Benim kanaatim, o dönemlerden, 19. yüzyıldan itibaren, deminden de kusursuz uzaklaşmış değiliz o yaklaşımdan, bu muammer olduğumuz zorlukların o gündüz bakımından eğreti olduğu, az buçuk dayanma edersek bunları aşacağımız, 'Şimdilik bunlara isteme gösterelim, giderek düzeltiriz.' biçiminde birlikte yaklaşımla bugünlere denli gelmişiz." sanarak konuştu.

Şentop, anlaşılan birlikte yerde doğranan zincirin, apayrı birlikte yerden bitmeme fail zincirin halkalarıyla birleştirilmesi icap ettiğini ve buradan dünkü birlikte nesne ortaya boşaltmak durumunda olduklarının altını çizerek, "Buna malum Türkiye'nin de gereksinimi var. Ama yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın da gereksinimi var. Bilhassa bu yaşadığımız dönemlerde, herhangi birlikte alanda, hukukta, siyasette, damga hayatında dünkü paradigmalara gerekseme var." ifadelerini kullandı.

Kendisinin hususiyet zamanı profesörü bulunduğunu hatırlatan Şentop, Marmara Hukuk Fakültesinde 18 sene fariza yaptığını söyledi.

Mustafa Şentop, İSAR'ın icra ettiği bu çalışmanın bahsetmiş olduğu hastalıkların çözümü anlamında yetik insanoğlu terazi bakımından aşırı ehemmiyetli birlikte görünge sunduğunu kaydederek, kendisinin de İSAR'da öğrenim gören mektepli velisi bulunduğunu dile getirdi.

İSAR Mütevelli Heyeti Başkanı Ebubekir Tivnikli mezuniyetiyle herhangi birlikte birisi birer bilici talibi şekilde ilme ve insanlığa fonksiyon edecek öğrencileri kutlama etti.

İSAR Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mürteza Bedir ise vakfın bugünün bilimsel nitelikli bilgisini damga geleneği ile irtibatlandırmayı hedefleyen ve bu amaçla asliye tahsilden ihtisasa, araştırı merkezinden bilim üretimine denli herhangi birlikte bölgede bu irtibatın kurulması düşüncesince çaba fail birlikte yapılış bulunduğunu aktardı.

Dönem mezunları hesabına Mustafa Baki Sandıkçı ve Ahmet Özdemir'in de birer mülakat gerçekleştirdiği törende, Çamlıca Camisi İmam Hatibi Kerim Öztürk de Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, törenin böylecene yetkilendirilmiş bulunan öğrencilere diplomalarını verdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler