USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar SİHA'ları anlattı: Bugünü değil yarını çalışın

Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar öğrencilerle müşterek araya gelmiş olarak ulusal ve ibdai İHA/SİHA sistemleri için bilim verdi.

Selçuk Bayraktar SİHA'ları anlattı: Bugünü değil yarını çalışın
08-03-2022 15:46
Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar öğrencilerle nezdinde araya gelmiş şekilde ulusal ve ibdai İHA/SİHA sistemleri üzerine bilgelik verdi.Abone ol

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde darülfünun öğrencileriyle nezdinde araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, geleceğin mühendis adaylarına geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 insansız iklim ara bulucu ve insansız harp uçağı ile ait bilgiler verdi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde darülfünun öğrencileriyle nezdinde araya mevrut Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ulusal ve ibdai İHA/SİHA sistemleri üzerine bilgelik verdi.
Yaptığı sunumda öğrencilere geliştirmekte oldukları Bayraktar TB3 İnsansız iklim ara bulucu ve insansız harp uçağını da özetleyen Selçuk Bayraktar; gençlere bugün düşüncesince değil, doğacak düşüncesince emek harcamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

“Dünyanın en iyisini yapabilirsiniz”
Yarının teknolojisine bugünden hazırlanıldığı devir akıbet yeri yakalamanın beklenen bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Düşünün otomotiv sektörünü, evren devleri mevcut ve devletler az şimdi yarışamıyor. ABD otomotiv dalında az şimdi yarışamıyor. Telekomünikasyon teknolojisini düşünün, bugün 4,5 G’yi konuşuyoruz. Bugün 3 G’yi çalışmanın sert nezdinde manası yok. Yarının teknolojisine bugünden hazırlandığınızda akıbet yeri yakalamanız mümkün. Biz daima hakeza yaptık. Bugünün yarışını değil, yarının yarışını bugünden öngörüp, şimdiden çalışıp, en maksimum gayretle etikten ve ahlaktan ayrılmadan, hakeza nezdinde misyonu koyarak çalışırsanız dünyanın en iyisini yapabilirsiniz. Hep buna inanın" dedi.

"Türkiye insansız iklim ara bulucu ihraç ika dair dünyada geçmiş 3’te"
Geliştirecekleri uçakların devreye girdiklerinde saavaşta nezdinde inkılap yapacaklarını aktaran Bayraktar, "Şu an bunun ihya faaliyeti bitmeme ediyor. Biraz iri ve ciddi nezdinde uçak. Neredeyse karışma edilmeden gemiye inip kalkabilecek biçimde tasarlanacak. Karada da kocaoğlan biçimde fariza yapabilir. Mius da 6 titrem yöresinde nezdinde uçak. Bir dahaki yıla da geçmiş prototipini, geçmiş uçuşunu gerçekleştireceğimiz ülkemizin geçmiş insansız harp uçağı. Bu da endamsız yarışlık gemilere inip kalkabilecek biçimde tasarlanıyor. Bizim düşüncesince bedava yanı seçmemek, inancımız gereği, zat bildiğimiz direkt gitmiş edinmek en iri avantajımız durumuna dönüştü. Biz sahada askerlerle baş başa bunları en çabuk biçimde en dar halde hatalarını görerek tashih etmek şartıyla yola çıktık. Sahada askerlerle baş başa bu teknolojiyi geliştirmiş edinmek dünyanın en iyisini yapmamızı sağladı. Baykar şu anda dünyaya en aşırı ülkeye insansız iklim ara bulucu ihraç etmiş firma. Dünyada da Türkiye bu bölgede geçmiş 3’te diyebilirim. 19 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzalanmış ve nezdinde çoğuna ihraç edildi. etraflı gelirlerinin yüzdelik 90’ından ziyadesiyle toy platformlarımızı geliştiriyoruz. İnsansız harp uçağıyla uğraşıyoruz" niteleyerek konuştu.

"Bu karada revan otomobiller olamaz anlamına gelmiyor"
Uçan otomobiller düşüncesince dünyada aşırı nezdinde tomar atak bulunduğunu aktaran Bayraktar, "Bugün ortaya çıkmak nezdinde verim bulunmayan ancak hepsinin, etraflı bu teknolojik gelişmenin, bizim de insansız iklim ara bulucu serüvenin yakınsadığı gözcü adına bizim de adını ‘Cezeri’ koyduğumuz çokbilmiş uçar otomobillere akıllıca gidiyor. Bu karada revan otomobiller olamaz anlamına gelmiyor. Yine olacaklar ancak yaşantımızda aşırı serbest nezdinde spektrumda bu değişen teknolojinin gireceğini görüyoruz ve nite ki cep telefonları girmiş bulunduğu günden bu yana sayısı tek azalmadı, artarak bitmeme etti, benzeri biçimde bu çokbilmiş dronların yavaş yavaş hayatımızı kolaylaştıracak biçimde geleceğini görüyoruz. Şu anda insansız iklim araçları diyince defans endüstri akla geliyor. Bütün erdemli değişen teknolojinin temelinde defans sanayini görüyoruz. Mesela genel ağ ancak hoppadak askeri bölgelerde duracak olsa bugün genel ağ aşırı şimdi etkisiz, bugün bulunduğu kabil etraflı dünyayı ait nezdinde eleman adına yaşamımıza girmeyecekti. Ne devir ki çırçıplak sahaya gidiyor o devir aşırı şimdi iri nezdinde etkiyle yaşamımıza etkileme ediyor" halinde konuştu.

Bayraktar, sunumunun peşi sıra darülfünun öğrencilerinin tasarladığı insansız iklim araçlarının toprak almış bulunduğu stantları dolaşarak onlarla lakırtı etti. Hepsiyle foto çekilen Bayraktar, öğrencilerin araçlarına da imza attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler