USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar istihsal evresinde nite engellendiklerini anlattı!

Baykar Teknoloji önderi Selçuk Bayraktar, Candaş Tolga Işık ile Az evvel Konuştum programında İHA ve SİHA'lara bağlı açıklamalarda bulundu. Bayraktar, " İlk TB-1'i geliştirdiğimizde engellemeye çalıştılar. 4-5 sene oyalandık" dedi.

Selçuk Bayraktar istihsal evresinde nite engellendiklerini anlattı!
04-01-2023 03:08
Baykar Teknoloji önderi Selçuk Bayraktar, Candaş Tolga Işık ile Az evvel Konuştum programında İHA ve SİHA'lara bağlı açıklamalarda bulundu. Bayraktar, " İlk TB-1'i geliştirdiğimizde engellemeye çalıştılar. 4-5 sene oyalandık" dedi.Abone ol

Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, Bayraktar Kızılelma kabilinden İHA’ları üreten Baykar Teknoloji önderi Selçuk Bayraktar tv100’de gösterilen Candaş Tolga Işık ile Az evvel Konuştum programına mihman oldu.

Bayraktar, sonuç zamanlarda başarılarıyla ruzname bulunan İHA’ların aksiyon ve istihsal süreci ile ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Candaş Tolga Işık’ın “Dünyada İnsansız Savaş Uçağı (İHA) bulunan apayrı kalaba var mı?” sorusuna karşılık sağlayan Selçuk Bayraktar, “Dünyada geliştirilen planlar var. Biz daha geçmiş uçuşunu yaptık, ordunun envanterine mukayyet yan yana tayyare daha bulunmayan ancak iklim muharebesinin geleceği İnsansız Savaş Uçaklarına akla yatkın gidiyor” ifadelerini kullandı.

Engellemeye çalıştılar, 4-5 sene oyalandık

Üretim ve imtihan uçuşları sırası süresince türlü güçlükler yaşadıklarını tabir fail Bayraktar şu şekilde konuştu:

“Bu teknolojiler askerle beraberce geliştirildi. Bayraktar TB-1’i geliştirdik o 4-5 sene oyalandı, yarışlık bulamadık engellemeye çalıştılar. Uçak uçacakken uçağın pervanesine taş çarpıyor dendi. Uçak uçtu demosunda abimi tutuklamaya çalıştılar. Bu vakitler sene 2009. Daha sonradan 3-4 sene sürüncemede kaldı. Proje akamete uğradı. 2012’de yeniden canlanınca 2014’e derece TB-2’yi yaptık. O devirde terörle savaşım arttığı zamanlar. Hendek harekatı devrinde kullanılmaya başlandı geçmiş olarak”

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İHA’ya eş olmanın ne yan yana pozitif yanları var?

"Bütün evren ülkemizin geliştirdiği SİHA’ların muharebedeki marifetlerini görür görmez yan yana manada harpte saf değişim yapmak oldu. SİHA dediğimiz devir az buçuk daha irfan isteyerek mutasavver ancak yanına da tabanca sistemleri eklenmiş, daha baş döndürücü az buçuk daha düşüt süratlerde uçar baş döndürücü etraflıca müddet havada küsurat deli dolu kaynak aktaran yan yana sistemden bahsediyorsunuz. Bunların bulunan efdal teknolojili sistemlere erinç harpte ne derece iri yan yana yarar sağladığını eksiksiz evren Türkiye ile görmüş oldu aslında. İlk el İdlib’de daha sonra Libya’da ve Karabağ’da demin de Ukrayna’da görüldü."

"Bütün evren Türkiye ile gördü"

İHA-SİHA devrimi neleri değiştirdi?

"SİHA ile engin deli dolu kendisine irfan sağlıyorsunuz. Harekatın deli dolu görüntüsünü aktarıp karargâhta değişmeyen vericilerin önüne dimdik yan yana fotoğraf veriliyor. Savaş dediğiniz esasta kaostur, düzensizliktir, bilgiye erişmeniz baş döndürücü kritiktir ancak baş döndürücü zordur. En özellikle size deli dolu kendisine ne bulunduğunun en nesnel sunumudur. SİHA yan yana manada iri yan yana çelim çarpanı oldu. Sonrasında konvansiyonel harpte de kullanıldı ve orada da iri yan yana çelim çarpanı oldu. Bunu esasta bakarsanız Türk Silahlı Kuvvetleri başardı. Filolar şeklinde eksiksiz dünyada İdlib’de bunu elde etmiş oldu. 

Bunun yan yana kez insansız olması yan yana manada da savaşma alanında arada yan yana yüzlerce arada yan yana binlerce kilometre öteye gitmenize olanak elde etmiş oluyor. Bunlar katıksız derslik sınıf… Hava muharebesinin geleceği kendisine bakmış olduğunuzda bundan böyle içre uçman sıfır ve kaslı özerklik algoritmasıyla bireşimli zekayla değişmeyen verebilen yan yana uçaktan bahsediyorsunuz. Şöyle yan yana sınama yapılmış oldu ABD’de, ‘Yapay zekaya erinç insanlı pilotlar savaşma yaptılar. Her yan yana denemede elektronik beyin pilotları yendi"

"Şu an sebebi ile uçağı mahsul olmaya hazırlıyoruz. Bittiği devir mahsus görevlerde kazanım sağlayabilir. İnsanlı yan yana tayyare insansız yan yana uçağa erinç baş döndürücü titiz davranacaktır. 4. evlat uçaklara erinç iri kazanım sağlayabilir. Akıllı bireşimli zekanın yukarı düzem kararlar vermesini sağlayacak teknolojilerle birleştirildiğinde gelecekte katıksız 5. neslin yan yana manada pabucunu dama atacak. Akıncı, yukarı derslik daha baş döndürücü irfan görevlerine odaklı mutasavver yan yana platform. 25 saate derece havada kalabiliyor, iri ağırlık taşıyabiliyor, ülkemizin geliştirdiği tempo cephanelerinden tutun da kırılan idare kitlerinden hepsini taşıyabiliyor. F-16’nın yan yana harp uçağının taşımış bulunduğu herhangi yan yana cephanesi taşıyabiliyor."

"Kızılelma saldırgan manevralar yapacak"

“Kızılelma, harp uçaklarına erinç savaşma edebilecek. Bunun indinde baş döndürücü daha tez gidiyor. Hatta süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. O daha az makbul yan yana varyant… Sesin üzerinde de uçabilen yan yana varyantı olacak. Bunun indinde KIZILELMA saldırgan manevralar yapacak.

Bahsettiğimiz uygulayım bilimi defans sanayii teknolojisi bulunduğu düşüncesince güvenilmez kısıtlar var. Teknolojik ambargolar var. Bunu evren çapında düşünecek olursanız yan yana kez dizaynı ulusal ve özgün. En iri eklenmiş bedel esasta yazılımda. Bayraktar TB-2, yüzdelik 93 yerlilik oranıyla yapılmış oldu ki bu yan yana üstün dereceli sayılır. Bunu ne bulunmaz kılıyor? İçindeki teknoloji. İçindeki dünyadan hazırlık edilen çipler dışarı az daha herhangi yan yana şeyini kılıç tasarlıyoruz esasta buradaki en bulunmaz bilinçlilik dizayn gücü. Bayraktar TB-2’nin içre 40’tan yan yana tomar elektronik beyin var. Kaportasını düşünecek olursanız eksiksiz gövdesini de kılıç tasarlıyoruz. Aerodinamiklerine, fren balatasına derece kılıç tasarlıyoruz, üretiyoruz. Oraların baş döndürücü değeri bulunmayan onu bulunmaz kılan içerisindeki o bilgisayarlar. Milyarlarca, milyonlarca satır yazılım onu bulunmaz kılıyor"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler