USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl kâffesi defans sanayindeki ihracatın dörtte bir tanesini yapmış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve yegâne başına tamamı defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk." dedi.

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl kâffesi defans sanayindeki ihracatın dörtte bir tanesini yapmış olduk
28-01-2023 02:05
Istanbul

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda mütekellim Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojilerine akıllıcasına sürede baş döndürücü er başladığını söyledi.

Baykar'ın akıbet 20 yılda insansız iklim araçlarındaki geçmişini özetleyen Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların kişi sınıfında dört başı mamur dünyaya açıkça açıklık ün saldığını ve şu anda 28 ülkeyle dünyanın en ortak tomar ülkeye ihraç edilen ve en ortak tomar harpte bulunmuş silahlı insansız iklim boşluk bulucu bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl boşluk ayında Bayraktar Kızılelma'nın geçmiş uçuşunu yaptığını hatırlatan Bayraktar, "Kızılelma, ülkemizin geçmiş insansız harp uçağı olacak ve havacılıkta geleceğin muharebesinde bükülme yapacak. Hava muharebesinde geleceği tabir fail ülkemizin geçmiş insansız harp uçağı ve dünyada da elden beş altı iklim kabilinden geliştirilen bu tayyare geçmiş uçuşunu güzeşte yıl yaptı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kabilinden kendilerine "Karabağ Nişanı" ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy kabilinden "Devlet Liyakat Nişanı" verildiğini anımsatarak, şu biçimde konuştu:

"Biz bunları ekibimiz namına ve Türk mühendisleri namına almış olduk. İnsansız iklim araçlarında verdiğimiz uğraş ortak açıdan ülkemizin havacılıkta akamete uğratılmış serüveninin baştan doğuşuydu. Allah'a şükür şu anda dört başı mamur dünyada, hayattaki en yaklaşan rakibinden 5 kıvrım elan ortak tomar konuşuluyor Bayraktar TB2'ler. Bayraktar TB2'ler mutedil dershane fakat en yayılmış kullanıma sahip. Ülkemiz elan yukarı dershane İHA'lar da üretiyor. mesela Anka, Bayraktar TB2'den elan yukarı sınıf, Aksungur da öyle. Akıncı bunlardan da yukarı sınıfta. Bayraktar TB2, en yayılmış ve en emeksiz uyarlanmış edilebilen ortam bulunduğu için öbür elan ümranlı platformlardan baş döndürücü elan ortak tomar adından bahsettiriyor."

Bayraktar, bu devirde faziletkâr uygulayım bilimi geliştiremeyen ulusların, toplumların az elan kıraat değirmi yeteneği yok toplumlar kabil bulunduğunu tabir ederek, "Bu toplumların ari olmaları da baş döndürücü zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilgelik ve teknikle bulunan bağını gine kuruluş etmeliyiz. Toplumsal ortak derin dalavere kurmak mahsus Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını kurduk ve merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu ortak aranjman bulunan TEKNOFEST'i kurguladık." dedi.

"Fergani, 5-10 yıl sonraları ülkemizin feza serüvenine ağır dayanak verecek"

Selçuk Bayraktar, Baykar şekilde 15 yılda kişi sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bayraktar ortak açıdan evren geçmişine damgasını vurdu. Karabağ'da SİHA'larla kazanılan geçmiş mücadelesi Türk orduları kazandı. 28 ülkeye ihraç edildi. Tek kuruş AR-GE desteği, itimat almadan 20 salname serüvende ki dünyada da bu tür ortak defans uran firması bulmanız baş döndürücü zordur. Bırakın onu, uygulayım bilimi firması bulmanız bile zor. Başlangıçtan bugüne gelirimizin yüzdelik 75'inin ihracattan olmasını sağlayıcı ortak platform. Son zamanlarda ilkin SİHA bulunduğu dönemden itibaren, 2015'ten itibaren bu kantite yavaş yavaş arttı. Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve biricik başına kâffesi defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk."

Bayraktar, anası Canan Bayraktar öncülüğünde maşer sağlığı dalında icraat yapması hedeflenen Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfını (Cansağlığı Vakfı) kurduklarını belirterek, vakfın, psikoloji, psikiyatri, tutum bilimleri, genetik, immünoloji, onkoloji ve eşsiz hastalıklarla ilgilendiren kısaca 7 aydır icraat yürüttüğünü söyledi.

Bayraktar, şu biçimde bitmeme etti:

"Kızılelma'dan sonraları ne mevcut diye bizlere herhangi ortak daim soruluyor. Uzayla ilgili çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Türkiye'nin en güzel roketçisi Arif hocamızla birlikte. Yörünge aktarma araçları ve aşağılık mahrek grup uyduları akıbet çağda gündeme geliyor. Hem tanıtma bununla birlikte global konumlama sistemleri üzerinde icraat yürütüyor ve ortak yandan da mahrek aktarma boşluk bulucu denilen ortak açıdan otobüse müşebbeh araçlarla fırlatma yapıldıktan sonraları yörüngeye gitmesi gerekiyor. O vasıtalar hâlâ dünyada yok, bunlara da minibüs diyebiliriz. Uzaya çıktıktan sonraları yörüngeye aktarma araçlarını. Bu bölgede da gene sırf kişi kaynaklarımızla, kimseden ortak kuruş dayanak almadan, Baykar'ın ihracattan elde etmiş bulunduğu gelir aracılığıyla feza girişimimizi kurduk ve 35 şahsiyet ekibimiz yavaş yavaş büyüyor. Elbette 5-10 yıl sonraları ülkemizin feza serüvenine ağır dayanak verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz. İnsanlığa bu bölgede da yardım sunacağını değerlendiriyoruz, Fergani anlı şanlı feza girişimimiz."

"Türkiye’nin 20 yıl evvela hakeza ortak ivmesi yoktu"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, meydana getirdiği sunumun arkası sıra moderatörlüğünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın meydana getirdiği söyleşide iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, ortak matbuat personelinin Türkiye’nin akıbet yıllardaki defans sanayii alanındaki gelişimleri ve bu alandaki pozisyonuna bağlı sorusu üzerinde eskiden Türkiye’nin defans sanayii dalında dışarıya yayımcı ortak konumda bulunduğunu belirtti.

Savunma uran alanının baştan bağımsızlaşma hareketinin bulunduğunu aktaran Bayraktar, şunları söyledi:

"20 yıl öncesinde yüzdelik 85’lere vasıl distribütörlerin, acentelerin oluşturduğu ve devletin kurduğu şirketler vardı. hususi bölüm baş döndürücü azdı. Biz insansız iklim boşluk bulucu yapıyoruz, çalışıyoruz dediğimizde, hakeza ortak şeyin Türkiye’den çıkabileceğine bulunan liberalizm sıfırdı şu demek olmakta ki öğrenilmiş biçarelik vardı. Dünyanın jandarmalığına soyunacak değiliz fakat kendimizi haysiyetli ve şenlikli ortak biçimde arazi yüzünde mevcut olabilmek düşüncesince kapasiteye ehil olmamız gerekiyor. Bu da fakat kişi teknolojini geliştirdiğinde beklenen olmakta öbür çeşitli çağ veririm fakat ferda keserim diyor. Türkiye’nin 20 yıl evvela hakeza ortak ivmesi yoktu. Savunma sanayinde herhangi ortak bölgede kalburüstü mı bunu söyleyemem fakat Türkiye’nin güzel ortak ivmesi var. Bütün evren bunu görüyor hakeza bitmeme ederse baş döndürücü güzel ortak yere gelir. Teknoloji geliştiremeyen, bilimle bağını koparmış medeniyetlerin ve devletlerin başına neler geldiğini kullanmak baş döndürücü ağır değil. Şunu söyleyebilirim ki defans sanayii güzel ortak ivme elde etti buradaki muvaffakiyet çırçıplak bölgeye taşınacak olursa memleketimiz ve medeniyetimiz iddialı ortak noktaya gelebilir. İyi ortak yere gidiyoruz, güzel ortak ivmemiz var. Türkiye’den faziletkâr teknolojik defans uran ürünü çıkabiliyor bundan sonraları bunu dört başı mamur evren biliyor."

Bayraktar, Türkiye’nin defans sektörünün dört başı mamur evren ile rakiplik ettiğini belirterek, "İçerde de rakiplik var. Savunma uran iri miktarda devletin kişi kurumlarıdır. Son 20 yıl ortamında hususi şirketler 2 bin 700’e denli çıktı. Özellikle teşebbüs ekosistemine teknolojistler kabilinden müesses defans uran kurumları baş döndürücü elan az olanaklara ehil olmalarına karşın baş döndürücü elan iddialı olabiliyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler