USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar: Dünyada SİHA'lar ile önceki harp Türk orduları çeşidinden kazanıldı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kabilinden planlı Milli Teknoloji Hamlesi Programı'na katılarak mülakat yaptı. Bayraktar "Dünyada SİHA'lar ile kazanılan önceki harp Türk orduları kabilinden kazanıldı. Şimdi elan gele

Selçuk Bayraktar: Dünyada SİHA'lar ile önceki harp Türk orduları çeşidinden kazanıldı
04-03-2022 12:23
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kabilinden planlı Milli Teknoloji Hamlesi Programı'na katılarak musahabe yaptı. Bayraktar "Dünyada SİHA'lar ile kazanılan geçmiş harp Türk orduları kabilinden kazanıldı. Şimdi henüz doğacak gidiyoruz" diye dünkü adımları duyurdu.Abone ol

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin silahlı insansız iklim araçlarında (SİHA) yakaladığı başarıya değinerek, "Şimdi henüz doğacak gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, tayyare gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız harp uçakları savaşma dalında inkılap oluşturacak. Bu iklim araçlarını geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) meydana getirilen açıklamaya göre, topluluk kabilinden Milli Teknoloji Hamlesi Programı gerçekleştirildi.

Açıklamada, programda icra ettiği konuşmaya arazi maruz Selçuk Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi ve insansız iklim araçları teknolojilerine bağlı düşüncelerini ve projelerini paylaştı.

Türkiye'nin, Cumhuriyetin geçmiş yıllarında havacılıkta mürşit ülkelerden bulunduğunu fakat hemen sonra bu bölgede art kalındığını aktaran Bayraktar, "2000'li yılların başlangıcında İHA'ları kimesne bilmezken geçmiş ulusal pervaz bilgisayarını geliştirdik. 2007'de Bayraktar Mini İHA, 2014'te dünyaya ad salmış Bayraktar TB2 ve 2019'da da Akıncı'yı geliştirdik. Bu teknolojiyi şu an dünyada 3 diyar geliştirebiliyor. En kaslı teknolojiye sahibiz." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, akıbet çağda ortaya konulmuş olan icraat yardımıyla Türkiye'nin öğrenilmiş çaresizliği üstünden atmaya başladığını kaydederek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Güçlü olanın yerinde bulunduğunu müşterek dünyada yaşıyoruz. Sesimizin feyyaz çıkmasını istiyorsak donanımlı olmalıyız. Yarışa arkadan girdiğinizde yetişmeniz aşırı zor. Dünyada şu an en iri transformasyon rüzgârı, faziletkâr teknolojide gerçekleşiyor. Bu transformasyon rüzgârını estirenler, ulusların bekası açısından uygulayım bilimi ihya kabiliyetlerinin nazik bulunduğunun farkında. Bu müşterek saf dönüşümü."

 "Muharebe dalında inkılap oluşturacak İHA'ları geliştiriyoruz"
Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yapı ve bugüne kadarki sarsıntı aşamalarından bahsederek, şu anda 10 yıl sonrasının teknolojisini geliştirdiklerini bildirdi.

Türkiye'yi mükemmel ari etmek düşüncesince yürüttükleri çalışmalardan bahseden Bayraktar, dünyada silahlı insansız iklim araçlarıyla (SİHA) kazanılan geçmiş savaşın Türk orduları kabilinden kazanıldığını anlattı.

Bayraktar, geliştirilen dünkü çocuk teknolojiyle Türkiye'nin savaşma tarihinde inkılap yapacağını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Dünya savaşma tarihinde inkılap yapacağını öngördüğümüz Bayraktar TB2 SİHA'lar filolar biçiminde uçarak savaşma doktrinlerini değiştiriyor. Dünyada SİHA'lar ile kazanılan geçmiş harp Türk orduları kabilinden kazanıldı. Şimdi henüz doğacak gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, tayyare gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız harp uçakları savaşma dalında inkılap oluşturacak. Bu iklim araçlarını geliştiriyoruz ve ahit gördüğünüz harp uçakları imal edilen akıbet insanlı savaşma araçları olacak. Bundan sonraları bütünü insansız olacak. Bizim düşüncesince en iri avantajlardan biri, birileri kabilinden dezavantaj yerine gösterilse de ülkemizin dışlandığı F-35 projesi. Bu adım, henüz gelişmişini almak düşüncesince ayağımıza mevrut en iri vesile olabilir."

 "Yeni çocuk teknolojiler devletlerin yarınları düşüncesince dirimsel ehemmiyet taşıyor"
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin ise topluluk yerine "yüksek ahlak, faziletkâr teknoloji" anlayışıyla akım ettiklerini belirterek, çelimli Türkiye idealinde geliştirilen teknolojilerin önemini anlattı.

Yeni çocuk enfrastrüktür ve teknolojilerin devletlerin yarınları düşüncesince dirimsel ehemmiyet taşıdığını kaydeden Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Milli Teknoloji Hamlesi, Türkiye'nin nazik uygulayım bilimi sahalarında mükemmel istiklal iddiasını sürdürebilmesinin ve bu iddiayı aşırı henüz doğacak müşterek seviyeye çıkarabilme hedefinin en ehemmiyetli mihenk taşı taşıdır. Ülke olarak, bu gayeye erişebilmek düşüncesince mukteza bütün donanıma, altyapıya ve kalifiye iş gücüne sahibiz. Türkiye'de halihazırda 80'in üstünde teknoparkımız, bu teknoparklarımızda 7 bine benzeyen Ar-Ge faaliyeti sürdüren şirketimiz, 1.600'ün üstünde Ar-Ge ve dizayn merkezimiz bulunuyor. Türkiye'de enformatik sektörü, doğacak uygulayım bilimi sektörleri, Ar-Ge, dizayn ve teceddüt faaliyetleri ile bu bölgelerde etkin insanoğlu kaynağının geliştirilmesi, iş gücünün dönüşümü, sayısal transformasyon kabil mevzularda meydana gelen izleme ve siyaset çalışmalarının benzeyen takip edeni olacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler