USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sel afetinin yaşandığı Dereli'de depremzedeler düşüncesince odun seferberliği başlatıldı

Giresun'da, 22 Ağustos 2020'de su taşkını felaketinin yaşandığı Dereli ilçesinde köylüler, depremzedeler düşüncesince odun seferberliği başlattı.

Sel afetinin yaşandığı Dereli'de depremzedeler düşüncesince odun seferberliği başlatıldı
13-02-2023 21:05
Giresun

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, AA muhabirine, "asrın felaketi" kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası esna Dereli halkının yer sarsıntısı bölgelerine yardımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Yardım malzemelerinin beraberinde yer sarsıntısı bölgelerinde oduna gerekseme duyulmasının arkası esna ilçedeki nice köyde emek vermek başlatıldığını tamlayan Önal, şahısların kar ve dargın havaya karşın ortak araya gelmiş şekilde kışlık odun yapım ettiğini, hazırlanmakta olan onlarca tır, kamyon ve kamyonetin depremin yaşandığı bölgelere atıf edildiğini dile getirdi.

Dereli ilçesine ilişkin Akkaya köyünün muhtarı Ahmet Geldi ise yer sarsıntısı bölgelerindeki kullanmakta olanları en güzel kendilerinin anladığını vurgulayarak, "Sel afetinin en aşkın dokunca oluşturduğu yerlerden bir tanesi de köyümüzdü. Çok ağırbaşlı hasarlar yaşanmıştı. O çevrim Türkiye'nin rastgele yerinden köyümüze iane geldi. Şimdi esna bizde. Deprem bölgelerindeki afetzedeler düşüncesince karye halkı seferber olduk." dedi.

Geldi, köylüler kendisine 100 titrem üstündeki odun hazırlayarak yer sarsıntısı bölgelerine ulaştırdıklarını belirterek, dünkü vesait çıkarmak düşüncesince canla başla çalıştıklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler