USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları için çok teşekkür ediyorum'

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda kazanılmış olduğu zaferin 8 Kasım'daki yıldönümü evveliyat açıklamalarda mevcut Gazi Ceyhun Ağayev, “Düşmanın bizlerden 4 yılda almış olduğu toprakları, Azerbaycan ordusu ve başkomutanımızın zeki siyaseti sonucunda 44 çağ ortamı

'Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları için çok teşekkür ediyorum'
07-11-2021 11:53

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda 44 günün arkası sıra Ermenistan'a galip gelmesinin üstünden müşterek sene geçti. Azerbaycanlılar zaferin sene dönümünde saatler kaldığında 8 Kasım Şuşa'nın işgalden kurtuluşu ve Zafer Günü'nü kutlamaya hazırlanıyor. Zafer Günü'nün coşkusunu canlı 2. Karabağ Savaşı gazileri açıklamalarda bulundu.

“Şehit annelerinin herhangi müşterek devir yanındayız”

Azerbaycan'ın şehitlerine Allah'tan yağmur arzulayan Gazi Namig İbrahimli, “Şehit kardeşlerimizin kanını yerde bırakmadık. Buradaki halis muhlis kardeşlerimiz muharebeye fahri kendisine katıldı. Füzuli, Cebrayıl, Hocavend, Şuşa istikametindeki operasyonlara katıldık. Halkımızdan ve arkadaş ülkelerimizden aldığımız destekle 44 çağ devam eden harpte galip olduk. Bütün gazilerimizin ve martir annelerinin yanı sıra olmalıyız. Gazilerimizin ve martir annelerinin herhangi müşterek devir yanındayız. Biz de onların evlatlarıyız” dedi.

8 Kasım Şuşa'nın işgalden kurtarılması ve Zafer Günü'ne az kaldığını vurgulayan İbrahimli, “Son 30 yıldaki en iri bayramlarımızdan bir tanesi Zafer Günü'dür. 30 salname hasrete akıbet verdik ve inşallah bu bayramı coşkuyla kutlayacağız” diyerek konuştu.

“Topraklarımızı art aldık bu bizlere yeter”

Savaşta dü ayağını da kaybeden Gazi Abdulla Abdullayev, “Savaş çağında benim haricinde halis muhlis arkadaşlarımı askere çağrıldılar. Ben de muharebeye fahri kendisine katıldım. 5 Ekim'de Ağdam'da havan hepsi mermisinin yanıma düşmesiyle yaralandım. Zafer Günü'nün sevincini bizlerden aşkın canlı olamaz. Bu derece çalışma verdik ve anlamsız şüheda vermedik. Topraklarımızı art aldık bu da bizlere yeter. Ayak, delik kaybedilse caba ayırt etmez asal bulunan topraklarımızı art aldık” ifadelerini kullandı.

“Düşmanın 4 yılda almış olduğu topraklarımızı, 44 çağ ortamında art aldık”

Ağdere istikametindeki çatışmalarda yaralandıktan sonraları tedavisini yarıda bırakarak muharebeye art dönen Gazi Ceyhun Ağayev, “Yaralandıktan sonraları tedavimi yarıda bırakarak, 9 çağ sonraları muharebeye baştan katıldım. Bütün şehitlerimizin aileleri uğrunda eğilerek, başsağlığı diliyoruz. Savaşı kaybolma vermeden, martir vermeden tashih etmek olmuyor. Ancak o şüheda sebebiyle hepimiz bugün Azerbaycan'ın topraklarının tamamının işgalden kurtarılmasını halis muhlis dünyaya duyuru edebiliyoruz. Düşmanın bizlerden 4 yılda almış olduğu toprakları, Azerbaycan ordusu ve başkomutanımızın çokbilmiş siyaseti sonucunda 44 çağ ortamında işgalden kurtardık. Şehitlerin anne ve babalarına büyüttükleri çocukları bu toprakları işgalden idare etmek için kurban verdikleri için çok teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.

Zafer Günü ve Askeri Ganimetler Parkı'nın martir ailelerine müşterek nevi avunan bulunduğunu vurgulayan Ağayev, “Evlatlarının anlamsız martir olmadığının ve intikamlarının alındığının tesellisidir. Bütün Azerbaycan halkını kutlama kartı ediyorum. İnşallah Azerbaycan halkı hakeza müşterek sıkıntısı müşterek elan görmez, annelerimizin gözü buğulanmış kalmaz ve annelerimiz, evlatlarını bundan hakeza martir vermez” dedi.

“Sevinç ve kaderi bire müşterek anda yaşıyoruz”

Bir yandan neşe müşterek yandan da tasa hissi yaşadığını tamlayan Ağayev, “Ne derece neşe yaşasak da, martir kardeşlerimizi görüşme ettiğimiz devir müşterek o derece da kederleniyoruz. Keşke onlar da bu günleri görseydi. Bir yandan da alım çalım hissi yaşıyoruz. Tarih kitaplarına yazılacak Azerbaycan'ın bu zaferine, müşterek nevi bizim de katkımız oldu” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan halkının herhangi müşterek bayramda engelleme altındaki toprakların kurtarılması dileğiyle yaşadığını tamlayan Gazi Ülvi Gadir, “44 günce harpte 27 salname hasretimize akıbet verdik. Bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şimdi Zafer Günü'nü kutluyoruz. Başkomutanımızın derinlemesine seneler süresince yürüttüğü siyasa sonucunda oldu. Bunun sonucunda kılıç 44 çağ sonraları topraklarımızı işgalden kurtardık. Çok bahtiyar ve gururluyuz. Dünya tarihinde müşterek yeniliğe imza attık. Bu hisleri, bu duyguları müşterek gazi kendisine sözlerle, cümlelerle anlatım edemiyorum. Ancak içimde bunu yaşıyorum” dedi.

Zafer Günü'ne az kalmış olduğu için neşe duyduğunu anlatım fail Gazi Zakir İmanov, “Şehitlerimiz oldu. Şehit annelerinin karşısında başımı eğiyorum. Gazilerimize Allah'tan onma diliyorum. Başkomutanımız İlham Aliyev ilkin ballanmak neredeyse halis muhlis dünyaya Azerbaycan'ın nite çelimli müşterek büyüklük bulunduğunu gösterdik. Düşman işgali altında bulunan halis muhlis topraklarımızı kurtardık” diyerek konuştu.

“Bizim için çok iri müşterek gurur”

Azerbaycan halkını galebe kazanılmış olduğu için kutlama kartı fail Pervin Abdullayev, “Bu zaferi bizlere kazandıran halis muhlis şehitlerimize Allah'tan rahmet, martir annelerine dayanak diliyorum. Biz Azerbaycan askeri kendisine halkımızın yüzünde bu latifçe gülümsemeyi sağlamamız bizim için çok iri müşterek alım çalım hissi. İnşallah Azerbaycan bundan hakeza elan dobra başarılara imza atacak” halinde konuştu.

8 Kasım Zafer Günü

Daha önceki 10 Kasım kendisine belirlenen "Zafer Günü", Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm gününe balya geldiği için, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kabilinden Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı çağ bulunan 8 Kasım tarihiyle değiştirilmişti. Karabağ'ın incisi Şuşa'nın kurtuluşu savaşın kaderinde belirleyici müşterek gösteriş oynamıştı. Şuşa'nın işgalden kurtarılması Ermenistan'ın yenilgiye uğramasının ve askeri operasyonların durmasına defa açan en ehemmiyetli etkenlerdendi. Bu sebeple Aliyev'in kararıyla Zafer Günü, Şuşa'nın halas haset bulunan 8 Kasım'a çekilmişti.

2. Karabağ Savaşı 44 çağ sürdü

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020'de Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için hakkında atağa geçti. Azerbaycan ordusunun 44 çağ devam eden ve 10 Kasım'da sona ermiş operasyonlarında 5 site merkezi, 4 belde ve 286 karye Ermeni işgalinden kurtarıldı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki harp Ermenistan'ın yenilgiyi ikrar etmesinin arkası sıra sona erdi. Ermenistan, engelleme altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını üstenme fail anlaşmaya 10 Kasım'da imza atmıştı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler