USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!

İstanbul'da bombalı çıyan yıldırı saldırısında martir bulunan Bayburtlu martir Hamit Şahin'in babası Yılmaz Şahin, saldırının 5. senesinde İHA'ya konuştu.

Şehit babasının lafları yürekleri dağladı!
07-01-2022 16:59
İstanbul Beşiktaş'ta, 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Park Stadında meydana mevrut bombalı yıldırı saldırısında 39 itimat çalışanı martir olmuş, 8 yurttaş ise yaşamını kaybetmişti. Yapılan saldırıda bomba hamile anahtar çıkma ve enerjik çelim manşet ekiplerine müteveccih atak gerçekleşmişti. Devletin yıldırı örgütlerine müteveccih sürdürdüğü operasyonlardan kıvançlı bulunduğunu tabir fail Şahin, "Allah devletimize gündüz dikilmesi vermesin, terörle mücadelede devletimiz elinden geleni yapıyor, yıldırı örgütlerinin inleri birer birer dağıtılıyor. Tabii revan arka gelmiyor ancak bu kabil operasyonlarda içimize su serpiyor. Şehidimizin inanç yerde kalmıyor. Başka ailelerinin, ana babaların yüreği yanmasın, ocaklarına biberli düşmesin, martir olup bitenleri gelmesin" halinde konuştu.

"Oğlum dedesini ziyarete geleceğini söylemişti, gelemedi martir oldu"

Babasının tedavisi düşüncesince İstanbul'a gittikleri çağda oğlunun martir haberini düzlük Şahin, "Oğlum Hamit İstanbul'da manşet memuruyken ego de İstanbul'da babamın tedavisi düşüncesince bulunuyordum telefonla konuştuk, cuma namazı akşamı bana baba erte karşılaşma görevim mevcut öteki gündüz çalışmıyorum gelirim dedemi ziyarete dedi, hâlâ da gelemedi, akıbet konuşmamız oldu" niteleyerek konuştu.

"Bir oğlumu martir verdim başka oğlumu da yurt düşüncesince martir veririm"

Şehit babası olmaktan alım çalım duyduğunu dile getiren Şahin, martir babası olmanın tekaüt bulunduğunu söyledi. Attığımız gelişigüzel adımda, yaptığımız gelişigüzel ahacık şehitlik mertebesine hayalet düşürmemek düşüncesince güç gösteriyoruz niteleyerek mütekellim Şahin, "Şehit peyda etmek bedava değil, martir ailesi peyda etmek tek değil. Oğlum bizlere baş döndürücü ciddi ortak o denli da haysiyetli ortak fariza bıraktı. Şehit ailesi, babası peyda etmek gibi. Oğluma müstahak olabilmek düşüncesince ortak iş yapıyorsam geride şehidimi düşünüyorum, martir babasına reva biçimde yaşamaya çalışıyorum bu gurur, bu haysiyet da bizlere yeter" ifadelerini kullandı. "Vatan sağlıklı olsun, mevki mevcut olsun" niteleyerek gözyaşlarını silen Şahin, "Hamit martir oldu, geride oğlum Furkan var, yurdumuz sağlıklı olacaksa, bu mevki mevcut olacaksa o hainler bilsinler ki onu da martir veririm. Gerekirse ego de seve seve martir olurum, bu ülkede Hamitler, Furkanlar, Yılmazlar bitmez" dedi.

"Nişan yapmıştık, yaza düğünü vardı"

Bayburt'a izne geldiği çağda oğluna nişan yapmış olup İstanbul'a gönderdiğini tamlayan Şahin, "kurban bayramından sonradan nişanını yaptık, izni sona erdi görevine döndü yaza düğünü vardı, dernek salonunun ortak hacim parasını ödemiştik gelişigüzel nesne tamamdı ancak baht olmadı" ifadelerini kullandı.

"Şehit olacağını hissetmişti"

Oğlunun martir yapılmaksızın geçmiş martir olacağını hissettiğini vurgulayan Şahin, "bize ortak birçok defa ortak nesne anlattı kılıç anlamadık, o hissetmişti" dedi. Düğünü düşüncesince gündüz aldıklarını ve dernek hazırlıkları yaptığını kail Şahin, "nişanını yaptıktan sonradan ablasıyla mutfakta konuşuyordu benim düğünüm baş döndürücü hareketli olacak siz de görmüş olacaksınız 10 binler katılacak düğünüme dedi. O boşluk kulak konuğu oldum konuşmalarına dedim oğlum Bayburt'ta o denli ad nite katılsın siz görebilirsiniz baba dedi, kılıç anlamadık hakkıyla de baş döndürücü kalabalıktı cenazesi" niteleyerek konuştu.

Şahin, oğlunun mevkilerin en büyüğüne eriştiğini söyleyerek, "En akıbet bana dedi ki baba anca ortak mevkii sahibi olacağım ki, mevki büyükleri kapımızı çalacak dedi. Dedim oğlum en faziletli makam, mevkii Cumhurbaşkanı sen hâlâ ne olabilirsin, martir olduktan sonradan kapımızı çalmayan mevki büyüğü kalmadı, arayan soran bakanlar oldu. Anlamıştı, hissetmişti makamların en yücesine erişti Hamit, kılıç bilememişiz yeri-yurdu kalkmak olsun arslan oğlumun" ifadelerini kullandı.

Öznur Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler