USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın satılacağı iddialarına ilişkin, "Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Savunma sanayii siyasete alet edilmesin”
08-12-2021 20:52

SANTEK Dijital 2021 Sanayi ve Teknoloji Fuarı ve Savunma Sanayii Kocaeli Buluşması, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu katıldı.

“Türkiye'nin tamamı imkanlarını gitmek istiyoruz”

ASELSAN'ın ecnebi yatırımcıya satılacağı yönündeki iddialara bağlı Savunma Sanayii Başkanı Demir, “Türk Savunma ve Geliştirme Bakanlığına ilgilendiren ASELSAN çecik belirgin müşterek şirket. Şirket kendince yapılacak müşterek spekülasyonun ağırbaşlı neticeleri olur. Lütfen defans sanayi siyasete alet edilmesin. Biz yolumuza bitmeme ediyoruz. Şirketlerimiz uygulayım bilimi dalında defans sanayi dalında çalışmalara bitmeme ediyor. Bu arada ayrışık ortaklıklar ve as firmalar kuruyorlar. Profesyonel müşterek firmanın emek vermesi gerektiği üzere çalışıyorlar. Sanayi ve uygulayım bilimi yolculuğumuzda Türkiye'nin tamamı imkanlarını gitmek istiyoruz. Genç müşterek sanayi altyapımızın defans sanayi özelinde yetenekleri belirleme etmek, bu arada maksata akıllıca üşüşmek durumundayız. Bu, Türkiye'nin müşterek yolculuğu, müşterek göç harekatı. Genç seviyede müşterek tarama yapmış olup şirketlerimizle bu arada idman istiyoruz. Tüm yetkinliklerimizi ortaya koymalıyız. Eğer bunu yapabilirsek baş döndürücü henüz ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ülkenize ve kendinize güvenin”

Daha baş döndürücü çalışılması icap ettiğini ayraç fail Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bir sanayi şehri adına biliniyoruz. Fakat Kocaeli'yi diğerlerinde ayıran en ehemmiyetli özgülük ılımlı ve efdal uygulayım bilimi kullanan ve bire müşterek sürede bu teknolojiyi üretebilen müşterek kent olması. Sanayi ve uygulayım bilimi üstünde henüz müşterek tomar karın yormamız ve bu bölgede henüz müşterek tomar envestisman yapmamız gerekiyor. Diğer yandan defans sanayi ve keyif üzere mevzularda bizlere rastgele müşterek şeyi bizlere vermediklerinde adına müşterek obje koyamayacağımızı ayırt ettik. Ülkenin sağlığını ve savunmasını başkasının insafına bırakamayız. Stratejik bölgelerde zat teknolojimizi üretmemiz ve henüz müşterek tomar emek vermek yapmamız gerekiyor ki Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye bu boşluğu tüplemek üzere iri müşterek emek vermek içine girmiştir. Sadece kendimiz düşüncesince değil, dil coğrafyamız düşüncesince de müşterek imge olmalıyız. Savunma sanayimizin gerçekleştirdiği hamleleri iri müşterek hayranlık ve gururla izliyoruz. 2021 yılının sonu itibarı ile dış satım oranımız yüzdelik 50 kalık olacak. Ülkenize ve kendinize güvenin, envestisman hazırlamaya bitmeme edin” dedi.

“Kocaeli Türkiye'nin sınai başkenti”

Ticaretin ve endüstrinin önemine yer veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli, emsalsiz Türkiye'nin sınai başkenti. Kocaeli zat konumunda iri müşterek rakiplik sağlıyor. Yeni gelişmeler doğrultusunda neler yapmamız icap ettiğini değerlendiriyoruz. Bizim rüçhan işimiz elbette kolaylaştırıcı ve sponsor müşterek noktada kalıyor. Bu açıdan endüstrinin gerekseme duyduğu ast ve fevk yapıyı getirmek bizim düşüncesince en ehemmiyetli görev. Ulaşım ve geri hizmet ağlarının akıllıca yapılandırılması, bu doğrultuda adımların önceleri atılması ve müşterek mesele çıkmadan ilk o adımı önceleri görüp eskiden aşama atılması gerekiyor. Kocaeli'nin lojistiğinin önemi açısından uzun uzun müşterek süredir çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kentimize müşterek geri hizmet karye kurulmasını en dirimlik meselelerden bir tanesi adına görüyoruz. Daha iri müşterek fuar endüstrisi muktedir olmak düşüncesince havaalanımızın birlikte 320 dönümlük müşterek endüstrisi satın aldık. Milli Eğitim ve valimiz ile yaptığımız kuma plan kapsamında okulların tamamına robotik kodlama atölyeleri ihdas etmek düşüncesince icraat yürütüyoruz. Sanayinin gerekseme duyduğu, kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince kuma müşterek plan emek vermesi gerçekleştirdik. Sanayide gerekseme mahsus kalifiye elemanın yetiştirilmesi düşüncesince kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız. Tüm destekleri de sağlamaya hazırız. Sizin de bu elemanlara iş garantisivermeniz biçiminde sizler düşüncesince iri müşterek kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların arkası sıra basına mestur biçimde soru-cevap etkinliğine geçildi. Ardından Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde TEKOM Savunma ve Havacılık Sanayi A.Ş.'nin dünkü fabrikasının açım töreni yapıldı.

Cüneyt Önelge - Mehmet Ekrem Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler