USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savaş gündeminde diplomasinin önemi Antalya Diplomasi Forumu'nda vurgulanacak

Dünya gündeminin geçmiş sıralarında Rusya-Ukrayna mücadelesi toprak alırken, benzeri lehçe ve global meselelere sulh ve etüt açısından dikiz ve hal odaklı ağız dalaşı ortamı sunan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) erte başlayacak.

Savaş gündeminde diplomasinin önemi Antalya Diplomasi Forumu'nda vurgulanacak
10-03-2022 11:25
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu ADF'nin bu yılki teması; "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" namına belirlendi.

Dünyanın gözü Antalya'da

Kurumsallaşması ve diplomatlık dalında tavsiye mektubu yayınlanan müşterek diyalog platformu olması hedefiyle güzeşte sene ilki planlı ADF'de bu sene da dünyanın ciharıyek yanından siyasetçi, önde mevrut akademisyen, düşünür, kanma önderi, dış ilişkiler uzmanı ve iş kullanmakta olanları müşterek araya gelecek.

Dünya gündeminin hamam başlıklarının vizyoner müşterek bakış açısıyla ele alınacağı Forum, 11-13 Mart'ta Nest Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sorunlara hal önerileri getirilen, bölgenin ve dünyanın geleceğiyle ait acemi düşün ve eğilimlerin oluşmasına, gündemin ve söylemin şekillenmesine akla yatkın müşterek ortam sunan ADF'de bu sene da mevki ve hükümet başkanları, bakanlar, arsıulusal platformların liderleri toprak alacak.

ADF, anarşi zamanlarında müteşebbis ve çalışan diplomasinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan müşterek diyalog platformu namına dalında markalaşma, Dünya Ekonomi Forumu (WEF), Münih Güvenlik Konferansı (MSC), Doha Forumu kabil kayda bedel deneyim ve birikime erbap oluşumlar ortada toprak kabul etme iddiasını bu sene da sürdürüyor.

Güçlü müşterek diplomasiye mahsus gerekseme vurgulanacak

Rusya-Ukrayna savaşına bağlı gelişmeler cezaevi uğrunda bulundurulduğunda, dünyanın gözü ADF marjında Türkiye, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının katılımıyla üçgen formatta planlı toplantıya çevrildi.

Bunun yanında NATO ve AB'den de ehemmiyetli katılımcılar Antalya'da olacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu Genel Sekreteri Marija Buric, AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos ve BM Somali hususi Temsilcisi James Swan ADF'ye eklenmiş bulunan adlar arasında.

Öte taraftan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia'nın yanında Bosna Hersek Devlet Başkanlığının 3 üyesi de Antalya Diplomasi Forumu'nda olacak.

Avrupa'dan aralarında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Ivan Korcok, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn kabil nice dışişleri bakanının katılacağı ADF'de, Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks de toprak alacak.

Bunun yanında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile Afganistan Taliban eğreti hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki de katılımını konfirmasyon fail ehemmiyetli adlar arasında.

Bir yanda anlaşmazlık, çatışma, harp varken öteki yanda bu çatışmaların ve sefer açmış bulunduğu insancasına durumun müşterek an önceki düzelmesine müteveccih hal arayışlarının ele alındığı ADF, rastgele koşulda diplomasiye nasip tanımanın önemini ortaya koyacak. ADF'de bu yıl, gerilimleri halletmek ve iş birliğini isteklendirme buyurmak düşüncesince çelimli müşterek diplomasiye mahsus ihtiyacın altı çizilecek.

Küresel ve tematik oturumlar düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katılımcılara hitabıyla başlamış olacak Forumda, paneller ve değirmi masa toplantıları, katılımcılar ortada düet görüşmeler, taraf etkinlikler ve Gençlik Forumu toprak alacak.

ADF'de liderlerin katılacağı 3 oturumun yanında bölgesel, toptan ve tematik bap başlıklarında oturumlar düzenlenecek.

"Barışın bedeli yahut savaşın maliyeti" başlıklı liderlerin katılımıyla düzenlenecek müşterek panelin de toprak alacağı ADF'de, diyalekt ve arsıulusal gelişmeler, şu oturumlarda ele alınacak:

"Çalkantılı müşterek devirde önderlik ve diplomasi, Barış ve refaha uzanan diyalekt ve toptan yollar, Değişimi asimilasyon etmek, Orta Doğu'da kuma müşterek mefruşat arayışı, Küresel sağlıkta hakkaniyet, Enerji güvenliğinde karmaşa, Afrika düşüncesince müşterek kalkınma vizyonu, Asya-Pasifik'te teşrikimesai ve rekabet, Balkanlar'da uzlaşmacı diyalog, Dijital devirde kültürel mirasın korunması, Yapay zeka, metaverse ve öteki rastgele şey, Afganistan: Yeni gerçekliklerle kesinlikle başa çıkılır?, İklim değişikliği ve enerjide dönüşüm, Savunma sektörünün geleceği, Demokratik yönetişim ve güvenlik, Hakikat ötesi devirde dezenformasyonla mücadele, Avrupa düşüncesince izlemsel muhtariyet ne demektir?, Avrupa'da güvenliği baştan düşünmek, Gıda güvenliği ve tarımın dönüşümü, Etkin toptan yönetişim, Kapsayıcı ve sürdürülebilir nema düşüncesince yeşil ekonomi, Adalet, reformlar ve hâlâ çelimli kurumlar, Latin ABD ve Karayipler'in dinamizmini canlandırmak, Pandemi sonrası Toparlanma, Geçim ve yerellik, Deniz izin endüstrisi anlaşmazlıklarının barışçıl çözümleri, Düzensiz toprak kayması ele almak: Bütüncül müşterek yaklaşım, Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele, Terörizmle mücadele: Eksik bulunan nedir?, Çoktaraflılığı canlandırmak: BM ve ötesi, Kadınlar insanlığı güçlendirir, Güney Kafkaslar düşüncesince köprü."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler