USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı maddi durumlarının görüşmeleri sürüyor

2022 yılı maddi durumlarının görüşmelerinde yalan meydan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Türkiye Cumhuriyeti insancasına iane dair evren mazlumlarının rüya ışığı, gariplerin yoldaşı, mağdurların sığınağı ve merhametin sığınağıdır." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı maddi durumlarının görüşmeleri sürüyor
08-12-2021 16:59
TBMM

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2022 yılı maddi durumlarının görüşmeleri sürüyor.

Genel Kurulda AK Parti milletvekilleri, bütçe üstünde uydurma aldı.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Türkiye'nin sanayisini, teknolojisini, rakiplik gücünü, refahını yükseltmek ve daima etmek düşüncesince camianın gelişigüzel kesimiyle ilgilendiren kurumlarla teşrikimesai içinde millî öncelikler doğrultusunda bitirdikleri çalışmalardan ekolojik ortam Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkürname etti. Türkiye'nin, büyümesini, sürdürülebilir yanında çevreyle mevzun faziletkâr ek giranbaha yanında uygulayım bilimi üretimi eksenine oturtmayı amaçladığını tamlayan Kartal, Türkiye'nin araba projesine de değindi. Kartal, "60 salname hayal, güvenli adımlarla yaşama geçmeye bitmeme ediyor. 2018 senesinde Bursa Gemlik'te önceki gösterimlerinin yapıldığı evcil arabamız hedeflendiği az daha 2022'nin böylece istihsal bandından inecek. İnanmakta sıkıntı çekenler TOGG'un sayısal mecralarından çalışkan namına bunu izleyebilirler." diyerek konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi dair meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin 1960'lı zamanlardan itibaren düzenlenen kalkınma programlarını uygulamaya başladığını anlattı. Akay, bu düzenlenen kalkınma sürecinde yaşama geçirilen Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) bölgenin erbap yer aldığı biricik kaynakları değerlendirerek şahısların refahını yükseltmeyi, yerler arası gelişmişlik farkını gidermeyi, millî kurda kazançlı gelişmeye, istihdama ve toplumsal muvazene hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan diyalekt yanında kalkınma projesi bulunduğunu belirtti. Projenin tarıma sağlamış yer aldığı desteğin yanı sıra, imal edilen enerjinin akçasal değeriyle GAP'ın özlük kendini amorti ettiğini özetleyen Akay, şöyleki bitmeme etti:

"Bu bölge, bire yanında zamanda, terörden aşırı çekmiş yanında bölgedir. Merhum Haluk Dursun hocanın söylediği kabilinden Dicle'nin kuzularını kurtlara kaptırmamak için, insanımızın bulunmuş yer aldığı yerde iş ve aş sağlamak, ona eğitim, esenlik hizmeti arz etmek gerekmektedir. Biz, AK Parti namına dört dörtlük da bunu yapıyoruz ve ki ne derse desin bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz.

GAP, tarımdan sanayiye, öğrenimden sağlığa, ulaştırmadan turizme denli nice bölgede alana görülmedik ulama sağlamıştır. Verimli topraklarda tarımı merkezine alarak topyekun kalkınma modeliyle çıkmak bulunan bu projede tarıma mebni uran mayası tutmuş, semt nice tarımsal ürünün istihsal üssü durumuna gelmiştir. Refahın iklim sathına yayılması, beşeri sermayemizin eğitilmesi, kesintili kentleşme ve yerler arası kesintili göçün önlenmesi açısından, meydana getirilen gelişigüzel kuruş yatırımın olağandan arka döndüğü koskoca yanında projedir. Adalet ve Kalkınma Partisi namına envestisman hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de Doğu Anadolu Projesi'nin coğrafi namına 15 il 143 kaza ve 6 bine benzeyen köyü etkilediğini belirterek ilkin bölgenin tarımsal potansiyelini geliştirmek, tarımsal üretiminin saf şartlara bulunan bağımlılığını azaltıp verimini tasarruf etmek amacıyla 2013'den beri ıvır zıvır ölçekli tarımsal sulama projelerinin yaşama geçirilmeye başlandığını söyledi.

Cevheri, plan kapsamında bugüne kadar, tarımsal bölgede mecmu 801 milyon liralık muhassasat kullanılarak 886 projenin yaşama geçirildiğini ve 4 bin 359 kilometre uzunlukta sulama şebekesi düz yazı edilip 182 bin hektar alanın sulamaya açıldığını kaydetti.

Su kullanımına dikkati çekti

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresinin 2011'de kurulduğunu ve yerler arası gelişmişlik farkının azaltılması ve refahın kararlı dağılımı düşüncesince çalıştığını söyledi. KOP'un 8 ile seslenme ettiğini, iklim nüfusunun yüzdelik 5'inden, topraklarının yüzdelik 8'inden fazlasının bu bölgede bulunduğunu dile getiren Sorgun, çiftçinin elde etmek düşüncesince suya gereksinimi bulunduğunu fakat su döngüsünün bugünkü haliyle katiyen sürdürülebilir olmadığını anlatım etti.

Sürdürülebilir besin güvenliği açısından tarımsal üretimin öneminin müstevli sürecinde aşırı hâlâ kemiksiz anlaşıldığını vurgulayan Sorgun, sağlıklı, realist ve sürdürülebilir üretimin 4 asliye esası bulunduğunu düşündüğünü belirtti. Sorgun, bulunan su kaynaklarının en velut şekilde, damlasını güçlü müsriflik etmeden kullanmanın, semt dışından yer hassasiyetleri dikkate alınarak arttırma su aktarımının sağlanmasının ve bitmeme fail su yatırımlarının tamamlanmasının, hâlâ az suya gerekseme mahsus bitkilere evleviyet verilmesini, semt ekolojisine akla yatkın mamüllerin alana özgü fiyatlarla desteklenmesinin ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hakkında konuşmasında, Başkanlığın 2021-2023 arasını havi kalkınma projesini hazırlayarak yürürlüğe koyduğunu, tarımsal üretimde büyüme, ek bedel artışı ve rustik kalkınma, gezim ve sanayide kazançlı büyüme, beşeri ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi programlarında çalışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) dair meydana getirdiği konuşmada, 1990'da kurulan Başkanlığın 81 ilde 88 müdürlüğü, 105 temsilciliği, 14 uygulayım bilimi merkezi ve 18 iş ihya merkeziyle iklim genelinde KOBİ'lere misyon vermeye ve müteşebbis adaylarını desteklemeye bitmeme ettiğini vurguladı. Kıvırcık, 1990 yılından itibaren imalat sanayisi odaklı KOBİ'lere dayanak sağlayıcı KOSGEB'in 2009'dan beri misyon ve tecim sektöründe çalışkanlık yayınlayan KOBİ'lere de destek sunar vererek aşırı açık yanında kesime misyon fail çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü bildirdi.

Pandeminin başlamasıyla KOBİ'lere verilen desteklerin acemi şartlar dikkate alınarak çeşitlendirildiğini özetleyen Kıvırcık, bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi çalışmalarına da mücahede verildiğini aktardı. Kıvırcık, "AK Parti olarak, evcil ve ulusal yanında vakfe sergileyerek, akan açığın azaltılması, teknolojik girişimciliğin geliştirilmesi, bereket artışı sağlayarak ek giranbaha mamüllerin üretimi ve bedel zincirine ulama sağlamaya müteveccih namına çalışıyoruz." diyerek konuştu.

"Arkamızda 19 senenin birikimi, Türk çocuklarının zekası, Cumhurbaşkanı'nın iradesi var"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Türkiye'nin geleceği bilgelik ve uygulayım bilimi ile yürütme edilirken Farabi ve İbni Sina'dan Aziz Sancar'a denli bilgelik mirasının TÜBİTAK ile doruğa ulaştırıldığını söyledi. TÜBİTAK'la bu sene 2 bin 300 şirketin 3 bini yanında tomar ArGe projesine 660 milyondan yanında tomar dayanak verildiğini tamlayan Bakbak, "Karada Altay tankımız, kirpi, gözlüklü yılan ve Ejder Yalçın araçlarımızla epope gösterirken, gökçe devletimizde MİLGEM, yüzergezer atılım gemilerimiz ve denizaltılarımızla dosta inanma düşmana düşünce salıyor, göklerimizde saldırı helikopterimiz ATAK'la, füzelerimiz Bozdoğan ve Gökdoğan'la, İHA ve SİHA'larımızla güvenliğimizi sağlıyoruz." dedi.

Bakbak, önceki ulusal roket, önceki ulusal ana geçek lokomotifi ve önceki evcil arabanın üretildiğini anımsatarak "Bunları yaparken arkamızda 19 senenin birikimi, Türk çocuklarının acı zekası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi var." diyerek konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da Meclis kürsüsünün beklenti talkın eden, ilimin, bilimin, sanat, yeniliğin ve değişen teknolojinin konuşulmuş yer aldığı yanında sandalye olmasını dilek etti. Türkiye'nin feza mevzusundaki adımlarını özetleyen Yıldız, yanında Türk astronotunun uzaya gideceğini anımsattı. Yıldız, evcil ve ulusal imkanlarla imal edilen feza aracının ayak tabanı kaba gerileyiş gerçekleştireceğini belirterek "Böylelikle önceki evcil roketimiz feza tecrübesi nail olacak." dedi.

Türkiye Uzay Ajansının yanında eş güdüm kurumu bulunduğunun altını çizen Yıldız, "Uzay Ajansı ile baş başa biz de Uluslararası Uzay Kongresinde ülkemizi özümleme ettik. Bu noktada SpaceX'ten, Blue Origin'e, Avrupa Uzay Ajansından tutun Japon Uzay Ajansına denli sağlam aşırı gurur ve kuruluşla görüşmeler gerçekleştirdik." bilgisini paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da AFAD'ın akıbet yıllardaki çalışmalarını "destansı başarı" namına nitelendirdi. AK Parti iktidarı öncesinde "Nerede bu devlet?" sözünün edildiğini anımsatan Çankırı, "Son 20 senedir hamdolsun 'Nerede bu devlet?' haykırışının yerini 'Allah devletimize gün dikilmesi vermesin' duası almıştır. Afet bölgelerimizde devletimizin topu topu olanaklarıyla milletimizle el ele topyekun uğraş verirken bazıları de çıkıp siyasal rantları uğruna, algı, asılsız ve envaitürlü yaygaralarla toplumsal iletişim araçları üstünden ehven kahramanlıklar peşine düşüp ülkemizi topu topu dünyaya âcizlik bir hale düşürmeyi hedefleyen çağrılarda bulundular." dedi.

Türkiye'de arkası peşine mevrut afetlerde yayınlanan başarısını ölçüm etmemek, görmezden neşet etmek ve küçümsemenin binlerce AFAD çalışanına, gönüllüye ve devlete meydana getirilen kıygı bulunduğunu dile getiren Çankırı, "Türkiye Cumhuriyeti insancasına iane dair evren mazlumlarının rüya ışığı, gariplerin yoldaşı, mağdurların sığınağı ve merhametin sığınağıdır." görüşünü paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler