USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye ekonomisini 3,5 kıvrım büyüttük

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye ekonomisini 3,5 kıvrım büyüttük
24-09-2022 14:01
Gaziantep

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​​​​​​​, 20 yılda Türkiye'de şişman müşterek inkılap yaptıklarını belirterek, "Türkiye ekonomisini 3,5 büküm büyüttük, ulusal geliri arttırdık. İnşallah hayattaki türbülansı da atlatacağız, sıkıntıların yaşandığı dünyada Türkiye gemisini gine kılıç Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rotada tutacağız." dedi.

Bakan Varank, Nizip ilçesinde tamamlanan 5 megavatlık Hancağız Güneş Enerji Santrali açılış töreninde, Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin hesabına boşaltmak düşüncesince 20 senedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geceli gündüzlü demeden şişman müşterek efor verdiklerini söyledi.

Gaziantep'in şişman müşterek potansiyeli olduğunu, buraya meydana getirilen herhangi müşterek yatırımın misliyle eklenmiş bedel namına Türkiye ekonomisine ulama sağladığını bildiklerini aktaran Varank, herhangi müşterek fırsatta kente gelmiş şekilde meydana getirilen çalışmaların açılışlarını ve yapılacak projelerle ilişik istişareler gerçekleştirdiklerini anlatım etti.

"Halka fariza hakka hizmet" anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Varank, şu halde konuştu:

"Burası baş döndürücü çoğalan topraklara sahip, bu yerler çabucak Türkiye'yi değil dünyayı besleyecek potansiyele, kapasiteye sahip. Ama burada çiftçilerimizin neye gereksinimi vardı, sulamayla ilişik sıkıntıları vardı. Burada pompalama istasyonlarının erke maliyetleriyle ilişik çiftçilerimizin sıkıntıları vardı, kılıç şehremaneti başkanımız, bakanımız, milletvekillerimiz, valimizle müşterek araya geldik. Dedik ki nite müşterek plan yapmaktayız da sulamayı burada arttırıp, verimi rekolteyi arttırabiliriz. İşte bu gün santrali projesi hakeza tasarlandı, yaşama geçirildi. Biz Bakanlık namına buraya 30 milyon liralık ulama sağladık. Burada kurduğumuz santralle kılıç sulama maliyetlerinin, cazibe maliyetlerinin tamamını karşılayabileceğiz. 35 bin dekarlık arazide bundan sonra cazibe faturası inşallah bu alana gelmeyecek. Yeter mi? Tabii ki yetmez. Biraz evvel Hazine ve Maliye Bakanımızı aradık inşallah P2, P3 ile ilişik de kılıç çalışmalarımızı yapacağız. Buradaki 5 megavatlık santrali 15 megavata boşaltmak düşüncesince desteğimizi vereceğiz. Sulama marifetiyle ilişik maliyetlerde Hazine ve Maliye Bakanımızdan dayanak noktası alacağız ve inşallah buradaki etraflı Barak Ovası'nı ağız ağıza sulanabilir duruma getireceğiz. Rekolteyi arttıracağız, çiftçimiz hâlâ baş döndürücü kazanacak, türkiye hâlâ baş döndürücü kazanacak."

Varank, üreticilere dayanak noktası vermeye bitmeme edeceklerini aktararak, "İnşallah kuracağımız cazibe santraliyle buradaki cazibe maliyetlerini ağız ağıza ortadan kaldıracağız, sulama kanallarıyla burayı sulanabilir duruma getireceğiz. Biz enerjiyi vereceğiz, siz rekolteyi vereceksiniz ve inşallah buraları baş döndürücü hâlâ çabuk müşterek halde kalkındıracağız. Bu işleri nite yapabiliyoruz? 20 senedir vatandaşımız, hemşerilerimiz bizim arkamızda dosdoğru durduğu düşüncesince kılıç bu işleri yapabiliyoruz. 20 senedir Türkiye'nin ne ast yapıya gereksinimi mevcut ise oralara yatırımı giranbaha hemşerilerimiz bizim arkamızda durduğu düşüncesince yapabiliyoruz. Evet kılıç enerjiyi vereceğiz fakat 2023 seçimlerinde de sizin bizlere vereceğiniz enerjiye bizim ihtiyacımız var. Biz inanıyoruz ki 2023 dönemecinde Nizipli hemşerilerimiz bizlere o enerjiyi verecek." sanarak konuştu.

"Daha müreffeh, aydın Türkiye'yi daima bu arada nesir edeceğiz"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretindeki "Burada bizlere büyükşehir belediyesini verin, etraflı çiftçilerimize elektriği emeksiz vereceğiz" laflarını hatırlatan Bakan Varank, şu halde bitmeme etti:

"Siz inandınız mı buna? Şuan da Aydın, İzmir, Adana'da büyükşehir belediyeleri kimde Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Oralarda dikici namevcut mu? Var. Bedava cazibe veriyor mu vermiyor, neden? Çünkü onların anca müşterek yeteneği yok, bunları becerme yeteneği yok. O kabiliyet, o tecrübe, o adanmışlık kimde var, Recep Tayyip Erdoğan'da var. Allah'ın izniyle kılıç nite 20 yılda bu ülkede şişman müşterek inkılap yaptık, Türkiye ekonomisini 3,5 büküm büyüttük, ulusal geliri arttırdık. İnşallah hayattaki türbülansı da atlatacağız, sıkıntıların yaşandığı dünyada Türkiye gemisini gine kılıç Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rotada tutacağız. Ve 2023 sonra baş döndürücü hâlâ müreffeh, aydın Türkiye'yi daima bu arada nesir edeceğiz."

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Asya ve New York'daki temaslarında liderlerle müşterek araya geldiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanını ziyarete mevrut Avrupalıların müşterek tane ruzname maddesinin erke krizi bulunduğunu ve Türkiye ile eş düzentileme gerçekleştirmek istediklerini ilettiklerini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının barışla neticelendirilmesi düşüncesince oluşturulabilecek sulh masası denildiğinde dünyanın aklına Türkiye geldiğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

"Tahıl krizinde arabulucu ki olabilir' sanarak sorduklarında dünyanın aklına ki geliyor, Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Biz bu gücü nite elde ettik, aha 20 yılda verdiğimiz savaşım sayesinde, herhangi müşterek bölgede yaptığımız yatırımlar sayesinde. Tarımda da uran de de ulaşımda da defans sanayinde yaptığımız yatırımlar sebebiyle elde ettik. 2023 ehemmiyetli müşterek dönemeç. Türkiye'nin ikinci yüzyılında Türkiye'nin rotası dört dörtlük özgür peyda etmek mı olacak, Türkiye kişi ayakları üstünde kendiliğinden yetebilen müşterek ülkemi olacak yok ise Avrupa'nın, Amerika'nın ağzına icra vekili müşterek iklim namına bitmeme mı edecek. İşte kılıç 2023 senesinde gerçekte bunun kararını vereceğiz. Allah'ın izniyle kılıç hemşerilerimize eren milletimize güveniyoruz, onlar akıllıca sonucu verecek, o enerjiyi bizlere verecek, kılıç de bu enerjiyle fariza etmeye bitmeme edeceğiz. Yeter ki müşterek olalım, bu arada olalım, ay açık al bayrağa fariza etmenin derdinde daima bu arada olalım. Allah'ın izniyle bizim başaramayacağımız göz boncuğu bilinçlilik olmaz."

Gaziantep Valisi Davut Gül, bölgenin baş döndürücü dişi ekincilik arazilerine eş bulunduğunu söyledi.

Tarımda sulamanın önemine yer veren Gül, "Burada 101 bin dekar yer mevcut fakat bu arazinin erke fiyatlarından çevre kâffesi sulanmıyordu. Yaklaşık 18 bin dekar düzlük sulanıyordu. Yapılan bu plan ile 101 bin dekar alanın sulama sorunu ortadan kalktı." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehrin uran ve ekincilik şehri bulunduğunu dile getirerek "Her bilinçlilik topraktan başlıyor. Bereketli hilalin ortasındayız. Son 20 senedir meydana getirilen plan maruz destek sunar sebebiyle toprakların verimi artıyor. Çiftçi mutluysa bizde mutluyuz." ifadesini kullandı.

Programa, emektar Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve baş döndürücü sayıda dikici katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler