USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,"Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü sakıncasız olun bizde en iyisini yapabilecek canevi de var, zeka da var, yetenek de var." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz
14-11-2022 23:09
BRÜKSEL

Varank, Türkiye Maarif Vakfı Brüksel Eğitim Merkezi'nin açım töreninde konuştu.

İstanbul'daki yıldırı saldırısına bağlı Bakan Varank, "Ülkemizde oluş bulan acıklı yıldırı saldırısında yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Cenabıallah'tan rahmet, gaileli kardeşlerimize de çabuk şifalar diliyorum. Milletimizin başı katkısız olsun." ifadesini kullandı.

Varank, "İçimiz buruk, canımız yanıyor. Ama şurası yeniden anlatım eylemek istiyorum, Türkiye'yi ve Türk milletini terörle tasdik almaya çalışanlar katiyen başarıya ulaşamayacaklar. Ülkemizde ve bitişik coğrafyamızda yegâne müşterek yıldırıcı kalmayıncaya denli terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ile uygulayım bilimi ve inovasyon alanındaki iş birliğini derinleştirmek ve resmi temaslarda mevcut olmak az daha açık müşterek heyetle Brüksel'e geldiklerini özetleyen Varank, Belçika ile Türkiye ortada 60 sene ilkin imzalanan muhaceret anlaşmasıyla kömür ocaklarından başlamış bulunan hikayenin ahit alelacayip müşterek boyuta ulaştığına ayraç etti.

Varank, "Alın teri akıtacak emekçiler adına fut bastığınız bu ülkeye; bundan sonraları değerli öğretmenler, doktorlar, avukatlar, işverenler, siyasetçiler adına misyon ettiğinizi görüyorum. Emin olun karşımızdaki bu tablodan şişman övünme duyuyoruz. Bize yakışan; müşterek taraftan öz kültürümüzü ve değerlerimizi korunum ederken gayrı taraftan yaşadığımız toplumlara manalı katkılar sunmaktır." diyerek konuştu.

Avrupa"nın kalbi bulunan Brüksel'de Maarif Vakfı'nın terbiye merkezinin açılışını yapıyor olmayı aşırı manalı bulduğuna dikkati çekici Varank, Türkiye Maarif Vakfı'nın 2016 senesinde kurulduğunu meslek öncesinden yükseköğretime denli rastgele yaştan öğrenciye misyon verici ve kar hedefi gütmeyen müşterek çalım bulunduğunu vurguladı.

Bakan Varank, "Vakfımız bugüne denli 105 ülkeyle resmi değinme kurdu. 51 ülkede ise dört dörtlük anlamıyla faaliyete eski durumda. 50 bini epey öğrenci, vakfa ilişik 440 terbiye merkezi ve 39 yurttan yararlanma ediyor. Ayrıca mütalaa merkezleri, kütüphaneler, laboratuvarlar, konuşma ve spor tesisleri de sunulan hizmetlerin müşterek parçası." dedi.

"Elbette bu işler sadece yapılar kurarak, enfrastrüktür olanakları sunarak olmuyor. Vakfımız öğrencilere terbiye gayeli burs ve nakdi destek sunar de sağlıyor. Sayısız sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar düzenliyor, ilmî çalışmalar, araştırı ve ihya faaliyetleri yürütüyor." diyen Varank, Maarif Vakfı'nın dört başı mamur hizmetlerini namına getirirken güvenden, evrensellikten, şeffaflıktan, iyilikte ısrardan ve eğitimde kuşatıcılıktan katiyen ödün vermediğini anlattı.

Varank, Maarif Vakfı'nın amacının insanlığın sulh ve huzuru düşüncesince nesiller esermek olduğuna ayraç ederek, bu hedefe müteveccih hesaplı dört başı mamur faaliyetlerde müşterek numara önceliğin cihanşümul değerlerle baş başa evcil değerlere de en erdemli saygıyı ifşa eylemek bulunduğunu belirtti.

Maarif Vakfı'nın Gent şehrinde de 130'u epey öğrenciye misyon verici müşterek merkezi bulunduğunu hatırlatan Varank, "İşte bu açılışla baş başa Belçika'nın ikinci, Türkiye Maarif Vakfı'nın da 441'inci terbiye merkezini Brüksel'de açmış oluyoruz. Bu tarz ayrımsız sürede buradaki soydaşlarımız düşüncesince rastgele güzeşte çağ derinleşen Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri açısından da ehemmiyetli müşterek kazanımdır." diyerek konuştu.

Bakan Varank, "Şüphesiz ki burası, çocuklarımızın güzel okullardan yetkilendirilmiş olmasına aşırı girişken terbiye almasına denktaş yurttaşlar adına iş yaşamının rastgele dalında olmasına ağırbaşlı katkılarda bulunacak." ifadesini kullandı.

Türkiye Maarif Vakfı Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan'ın girişkenliğinin de bilincinde olduklarını vurgulayan Varank, "Burada en güzel hizmetin verilmesi düşüncesince ne gerekiyorsa yapacağına eminim." dedi.

Varank, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı adına atılacak rastgele ayrışık adımda, en şişman destekçilerinizden bir tanesi olacağımı da bilmenizi isterim." biçiminde konuştu.

Artık eskisinden aşırı hâlâ güçlü, aşırı hâlâ çalışan müşterek Türkiye bulunduğunu vurgulayan Varank, "Vatandaşına, soydaşına dünyanın ne noktasında olursa olsun el uzatan, kulak kesilen, bedel verici müşterek Türkiye var." ifadesini kullandı.

"Ben de senelerce gurbette terbiye görmüş, çalışmış müşterek kardeşinizim. O vakitleri on paralık unutmuyorum; müşterek dava müşterek iş yaşadığımızda diplomatik temsilciliklerimize yetişebilmek düşüncesince kılı kırk yarardık." diyen Varank, bundan sonraları diplomatların sahada olduğunu, vatandaşlar, iş müşterilerini ve sivil polis polis maşer kuruluşları (STK) ile iç içe bulunduğunu belirtti.

Dünya başkentlerinde Türk markaları

Bakan Varank, "Bugün evren başkentlerinin sokaklarında Türk markalarını görüyorsunuz. Bugün Avrupa gazetelerinin manşetlerinde Türk girişimlerini okuyorsunuz. Bundan sonraları denizlere bakmış olduğunuzda Türk mülkü gemileri göreceksiniz. Havaya bakmış olduğunuzda Türk mülkü insansız iklim araçlarını göreceksiniz. Karaya bakmış olduğunuzda Türk mülkü arabaları göreceksiniz. Doğuştan elektrikli, Türkiye'nin ehlî ve ulusal arabası Togg'u göreceksiniz." dedi.

"Togg'u gelecek zamanlarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü güvenli olun bizde en iyisini yapabilecek canevi de var, zeka da var, yetenek de var." diyen Varank, muvaffakiyet hikayelerine hâlâ nicelerini daim baş başa ekleyeceklerini anlatım etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ise meydana getirdiği konuşmada, "Gerçekten ahit Türkiye Maarif Vakfı'yla alım çalım duyuyoruz." dedi.

Maarif Vakfı'nın Belçika'daki yurttaşlar ve Belçika Türk camiasının anadil ihtiyacının karşılanmasında hem Brüksel'de hem Gent'te ehemmiyetli icraat yapacağına ayraç fail Kaymakcı, "Biz de kendilerine rastgele ayrışık desteği vermeye bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özdil de "Avrupa'daki Türk gençlerinin terbiye yaşamlarında kendilerine dayanak noktası olabilmek düşüncesince başladığımız bu yolda Brüksel ehemmiyetli müşterek hamle olacak. Faaliyetlerimiz başladı ancak bu açılışla baş başa hâlâ da güçlenerek bitmeme edeceğini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Varank, konuşmasının arkası sıra Maarif Vakfı Brüksel Eğitim Merkezi'nin açım kurdelesini kesti. Merkezi gezen Varank, vatandaşlarla görüştükten sonraları STK temsilcileri ile güruh gerçekleştirdi.

Açılışta, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi adına tayin edilen Bekir Uysal ve Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile Belçika'da çalışkanlık yayınlayan aşırı sayıda STK mümessili arazi aldı.

Bakan Varank, açım daha sonra AB Komisyonu İnovasyon, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel'in öz onuruna verdiği düzentileme yemeğine katıldı.

Öte taraftan Bakan Varank, Brüksel temasları kapsamında 15 Kasım'da Komisyon binasında yapılacak Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'na katılacak.

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager'le de düet mülakat gerçekleştirecek Varank, merkezi Leuven şehrinde mevcut nanoelektronik ve sayısal teknolojiler sahalarında çalışkanlık yayınlayan Ar-Ge kuruluşu IMEC'i görüşme edecek ve Digital Europe Platformu ile düzentileme yemeğine katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler