USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık personellerinin finansal haklarının iyileştirilmesini içeren kanun Resmi Gazete'de

Sağlık mensuplarının finansal haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sağlık personellerinin finansal haklarının iyileştirilmesini içeren kanun Resmi Gazete'de
23-06-2022 03:01
Ankara

Kanuna göre, 1 Ocak 2029'a denli kontratlı eş hekimi namına çalışanlar, tıpta eksperlik imtihanı sonuçlarına gereğince merkezi yerleştirmeye editör olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde eş hekimliği eksperlik eğitimi yapabilecek.

Tabip yahut diş hekimi grup ve pozisyonları asal alınarak emekli, alçak malullük yahut vecibe malullüğü maaşı ilişik olup, aylıklarıyla beraberce destek tazminatı ödenmesine adalet kazanamamış bulunan hekim ve diş tabiplerinden ilgilendiren mevzuatına gereğince bilirkişi olanlara, 26 bin belirtke rakamının, bilirkişi olmayanlara 20 bin belirtke rakamının ödevli maaş katsayısı ile çarpımı kararı bulunacak tutarda değme ay mütekait aylıklarıyla beraberce arttırma ifa yapılacak. Her nezdinde sağlık tesisinde ek ödemeye asal işlemleri nezaret buyurmak kıl payı tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık gurur ve müesseselerinde bakanlıkça belirlenen ihtimam lokma tatlısı koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, sıkı durumu, düzentileme koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve hasiyet sunma fail riskli bölümlerde düzentileme kıl payı unsurlar dikkate içerlemek vasıtasıyla ek ödemenin payı Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Kanunla, personele dağıtılabilecek ek ifa fiyatları da belirleniyor. Sağlık Bakanlığı bağış, nema ve icar gelirleri dışındaki basar kebap kapital meta gelirleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan elde edilmiş bütün kaynaklar ile başka akçe kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek.

Bakanlık basar kebap kapital meta işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, birinci sınıf ve doğurgan ihtimam sunumunun teşviki, sağlık gurur ve kurumlarının özlük olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi; eğitim, araştırma, ihya faaliyetlerinin ve nezaret dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere paydaşlık buyurmak düşüncesince maaş katışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek üzere, bakanlıkça belirlenecek payı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı alegori aktaracak.

Sağlık Bakanlığı ve müteallik kurumlarının grup ve pozisyonlarına tayin edilen ve basar kebap kapital meta gelirlerinden ek ifa meydan yetişek görevlilerine, en faziletli mutluluk memuru aylığının yüzdelik 410'u, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 335'i ve düz hekim hekim ve diş tabiplerine ise yüzdelik 265'i oranında, değme ay rastgele nezdinde katkıya müteallik olmaksızın, merkezi hile bütçesinden ek ifa yapılacak.

İl sağlık müdürlüğünün ve hastanelerin kontratlı pozisyonlarında istihdam edilen tabipler ile nezaret yahut müteallik kurumlarının kadrosunda tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik mevzuatına gereğince başka amme gurur ve müesseselerinde eksperlik eğitimi yahut taraf art eksperlik eğitimi yaptırılanlar düşüncesince de bu hâkimiyet uygulanacak.

10 bin liranın altında bulunan düyun terkin edildi

Sağlık Bakanlığına müteallik sağlık tesislerince, sağlık sigortasından yararlanamayanlara verilen sağlık ihtimam bedellerinden 31 Aralık 2021 geçmişine denli öğrenim edilememiş takanak fiyatları 10 bin teklik ve altındaysa hepsi resen, takanak ücretinin yarısının 10 bin liranın altında olması biçiminde 10 bin teklik terkin edilerek, işaret devre öğrenim edilecek.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişikle, darülfünun hastanelerinde fariza karşılayıcı personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi hile bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut kombinezon yapılması öngörülüyor.

Merkezi hile bütçesinden ek ödeme

Sağlık Bakanlığı çalışanının merkezi hile bütçesinden ek ifa alması sağlanacak. Personele dağıtılabilecek ek ifa ücreti belirlenirken, sağlık gurur ve kurumlarının nezdinde tane on paralık tahakkukları yahut gelirleri alegori Sağlık Bakanlığının bütün gelirleri ve akçe olanakları asal alınarak personele ek ifa yapılabilecek.

Kanunla, tedrisat üyelerinin gayret saatleri haricinde üniversitede sundukları sağlık hizmetlerinden çevre aldıkları arttırma ücretler düşüncesince belirlenen çatı yükseltilecek.

Adli Tıp Kurumu çalışanının çakılı ek ödemeleri de merkezi hile bütçesinden karşılanacak. Döner kapital geliri, Adli Tıp Kurumunda ve birimlerinde ödevli yükümlü ve kontratlı personele unvanı, görevi, sınıfı, düzentileme şartları, ihtimam nitelikleri, hizmete katkısı, performansı ve benzer hususlar dikkate alınarak ödenebilecek.

Yapılacak ödemenin tavanı, ilgilendiren personelin nezdinde ayda alacağı aylık, taraf ifa ve değme muhtelif ödence toplamının, hizmetin özelliği bakımından misyonun ağırlık ve riziko derecesi faziletli bulunduğu belirlenen personel ile ölü açımı görevlileri düşüncesince yüzdelik 215'e, başka personel düşüncesince ise yüzdelik 200'e çıkarılacak.

Sözleşmeli namına istihdam edilen personele yapılacak ek ödemenin ücreti ise bire nezdinde birimde bire nezdinde unvanlı kadroda çalışan ve ihtimam yılı bire nezdinde bulunan emsali personel asal alınarak belirlenecek. Bunlara yapılacak ek ifa nazar boncuğu biçimde emsaline yapılabilecek ek ifa fevk haddini geçemeyecek.

Kanunla, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince uzman, tabip, diş hekimi ve eczacı grup ve pozisyonlarına yapılacak önceki kere yahut baştan atamalara ve kuraya müteallik koşullar da düzenleniyor. Kura ve bunların Sağlık Bakanlığındaki atamalarına müteallik kökler ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik eğitimini, ilgilendiren dalda tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi bulunan profesör, doçent, hekim tedrisat üyesi, yetişek görevlisi ve başasistanlar verecek. Doktor akademisyen ve başasistanların tıpta eksperlik eğitimi verebilmeleri düşüncesince uzmanı oldukları bölgede çalışarak minimum nezdinde sene çalışmış olmaları araç olacak.

Kanun, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da başkalık yapıyor. Buna göre, ilgilendiren kanun kapsamında mutluluk hizmeti yükümlülüğünü karşılayıcı personel, bulundukları ilde ilgilendiren kanuna editör kontratlı sağlık mensubu namına çalışabilecek.

Pozisyon yetersizliği dolayısıyla kontratlı personel istihdamında engel yaşandığında, bu güçlüğü buyurmakyürümek kıl payı konuş sayısı artırılacak.

Eğitim eş sağlığı merkezi yahut yetişek eş hekimliği birimlerinde fariza karşılayıcı tedrisat üyeleri ve yetişek görevlilerine temel kurumlarında da ifa yapılacak.

Sağlık Bakanlığı araştırman kadrosunda mevcut personele basar kebap kapital meta bütçesinden meydana getirilen ek ödeme, yürütüm birliğinin sağlanmasını teminen merkezi hile bütçesinden yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler