USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sağlık mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih tensikat TBMM'de benimseme edi

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne kurma edilen 'sağlık mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih düzenlemeleri içeren' maddeleriyle baş başa 16 bap benimseme edildi.

Sağlık mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih tensikat TBMM'de benimseme edi
01-12-2021 22:28
TBMM

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kurma edilen maddeleriyle beraberce 16 maddesi benimseme edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, sadece elektronik beyin programlarına değgin yerine sağlanan ve koruyan programları ruhsuz kılmaya müteveccih tedbir hareketlerini yaptırıma bağlayan düzenleme; tamamı eser, icra, fonogram, imal ve yayınları kapsayacak biçimde genişletiliyor.

Telif hakkı sahiplerince sellemehüsselam kullanımları engel olmak amacıyla öngörülen teknolojik önlemleri ruhsuz kılmaya müteveccih mahsul ve vasıtaların ticaretini yahut tanıtımını yapanlar 6 aydan 2 yıla derece cezaevi cezasıyla cezalandırılacak.

Anayasa Mahkemesinin bozma sonucu öne sürülen nedeni de dikkate alınarak orman içi sulardaki balık tesisleri kurulumunun kanuni statüleri oluşturuluyor.

Denizlerde balık, midye ve istiridye yetiştiriciliği karşıcı tesislerin iskele, antrepo ve bembeyaz su havuzu kurulumu düşüncesince karada gerekli gerekseme alanları karşılanacak.

Kooperatiflerin, birleşke birliklerine; birleşke birliklerinin de biçim donanmasına eş bulunmadığı takdirde "kamu kaynaklarından desteklenen kredilere kefillik sağlayamayacağı ve amme kaynaklı zirai desteklemelere vasıtalık yapamayacağı" düzenlemesinin meriyet zamanı 1 Ocak 2024 yerine belirleniyor.

İlgili kanunlarda meydana getirilen değişiklikle, yalıtım enerjisi satışı üstünden alınan TRT oranı kaldırılıyor.

İşlevselliği kalmayan Elektrik Enerjisi Fonu Anlaşmaları mucibince üstlenme edilen yükümlülükleri istikbal yapmak neredeyse getirilmiş ahkâm de yürürlükten kaldırılıyor.

Sağlık çalışanların özlük hakları iyileştiriliyor

Teklif görüşmelerinde sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesine müteveccih düzenlemeleri içeren kurma maddeleri de görüşülerek benimseme edildi.

Buna göre, otacı yahut diş hekimi kol ve pozisyonları esasi alınarak emekli, alçak malullük yahut vecibe malullüğü maaşı bağlılık olup aylıklarıyla beraberce kayırma tazminatı ödenmesine hak kazanamamış otacı ve diş tabiplerinden ilişik mevzuatına layıkıyla bilirkişi olanlara tekaütlük maaşlarında ıslah öngörüyor.

Buna göre, bilirkişi olanların belirtke rakamı 17 binden 40 bine, bilirkişi olmayanların 13 bin 33 bine çıkarılıyor.

Teklifle arttırma ödemenin çalışanlara da ödenmesi sağlanıyor.

İnceleme heyetleri oluşturuluyor

Her indinde sağlık tesisinde ek ödemeye esasi işlemleri onaylamak neredeyse tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık büyüklenme ve kurumlarında Bakanlıkça belirlenen iş banak koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, düzentileme koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve hassa bildirme fail riskli bölümlerde düzentileme denli unsurlar dikkate darılmak kanalıyla ek ödemenin oranı, kökler ve esasları ile tetkik heyetlerinin yapısı, düzentileme kökler ve esasları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Personele rastgele indinde ay yapılacak ek ifa kemiksiz tutarı, kol ve fariza unvanı yahut durum unvanı bakımından muayyen bulunan ek ifa kemiksiz tutarından az olamayacak. Belirlenen ifa fiyatları basar kebap kebap kapital gelirlerinden yapılacak ek ödemeden mahsup yapılmak neredeyse merkezi idare bütçesinden karşılanacak.

Bakanlık bağış, ürem ve icar gelirleri dışındaki basar kebap kebap kapital gelirleri ile akçe kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek. Dağıtılacak ek ödemenin salname toplamı, basar kebap kebap kapital gelirlerinin yüzdelik 40'ını aşamayacak. Bu oran, tabii afet, müstevli illet ve benzer uygun dışı hallerde Cumhurbaşkanı sonucu ile yüzdelik 50'sine derece artırılabilecek.

Bakanlık basar kebap kebap kapital işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, nitelikli ve velut iş sunumunun motivasyon edilmesi, sağlık büyüklenme ve müesseselerinin özlük olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi, eğitim, araştırı ve ihya faaliyetlerinin desteklenmesi, Bakanlık dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere paydaşlık geçirmek düşüncesince maaş karışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek neredeyse Bakanlıkça belirlenecek oranı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı namına aktaracak.

Ek ifa oranları artıyor

Tabip ve diş hekimi sınıfı personel düşüncesince öngörülen ve basar kebap kebap kapital bütçesinden meydana getirilen çakılı ek ödemenin merkezi idare bütçesinden ödenmesi sağlanacak.

Sağlık Bakanlığında fariza karşıcı edep bilimi bilimi görevlileri bilirkişi hekimlerin ve hekimlerin yararlanmakta oldukları en bağan ek ifa oranlarında organizasyon yapılıyor. Böylece basar kebap kebap kapital gelirlerinden ek ifa meydan edep bilimi bilimi görevlilerine en faziletkâr mutluluk memuru aylığının yüzdelik 770'i, tıpta eksperlik mevzuatına layıkıyla bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 695'i, düz hekim otacı ve diş tabiplerine ise yüzdelik 450'si oranında, rastgele indinde ay rastgele indinde katkıya değgin yapılmaksızın merkezi idare bütçesinden ek ifa yapılacak.

Sağlık Bakanlığı mensubunun çakılı ek ödemelerinin umumi bütçeden ödenmesinde gelecek muhassasat ihtiyacının karşılanabilmesi düşüncesince yapılacak muhassasat aktarmaları, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda planlı muhassasat aktarmalarına editör tutulmayacak.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişiklikle, darülfünun hastanelerinde fariza karşıcı personelin çakılı ek ödemelerinin merkezi idare ekonomik durumuna aktarılmasına değgin yerine basar kebap kebap kapital gelirlerinden masraf yapılabilecek alanlara değgin tespit yapılması öngörülüyor. Ayrıca darülfünun hastanelerinde işyar personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi idare bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut organizasyon yapılması amaçlanıyor.

Buna göre, basar kebap kebap kapital gelirlerinden öğrenim edilen kısmın tababet ve dişçilik fakülteleri sağlık yürütüm ve araştırı merkezleri düşüncesince minimum yüzdelik 45'i ilişik yükseköğretim kurumunun gereksinim duyan para ve iş alımları, rastgele indinde ayrışık bakım, onarım, kiralama, bitmeme etmekte bulunan planların tamamlanmasına müteveccih konstrüksiyon işleri ve gayrı gereksinimler ile becerikli payları düşüncesince kullanılacak.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşimi 2 Aralık Perşembe haset sayaç 14.00'te bükülmek neredeyse kapattı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler